Spravil som chybu a teraz neviem čo ďalej

Príspevok v téme: Spravil som chybu a teraz neviem čo ďalej
DanDan

Prosím o radu. Dopredu ďakujem všetkým, ktorý si to prečítajú a poradia. Som 10 rokov ženatý. Manželku neskutočne milujem. Náš vzťah a aj naše manželstvo je bez sexu, pretože moja manželka vyrastala v katolíckej rodine a jej otec bol fanatik a navyše úchyl, ktorý zneužíval ju aj jej staršieho brata a to jej spôsobilo takú traumu, že napriek návštevám psychológa, psychiatra a sexuológa sme nikdy nemali pohlavný styk. Napriek tomu neľutujem jedinú chvíľu strávenú s ňou a neskutočne ju milujem. Bohužial, na jednej firemnej akcii som sa dosť pripil a podviedol som manželku s jednou kolegyňou. Viac ako 10 rokov som nespal so ženou a táto kolegyňa sa ma pokúšala zviesť viac ako rok a bohužial sa jej to aj podarilo ... Teraz neviem ako ďalej.
Máme nádherné fungujúce manželstvo a naozaj ju milujem viac ako kohokolvek iného. Najhoršie je, že tá kolegyňa si po tej spoločnej noci začala robiť veľké nádeje a snaží sa ma získať ešte viac ako predtým, hoci som sa jej pokúšal už viackrát vysvetliť, že to bola chyba. Mám to manželke povedať? Alebo bude lepšie mlčať? Nechcem jej ublížiť ...

Magy

anjelik - parafrázujem tvoj výrok - Ak Danova manželka nie je schopná sa vysporiadať z roky starou minulosťou, tak je rovnako malá šanca, že zvládne takúto správu. A v takom prípade je práveže stále väčšia šanca, že to zvládne, ak sa jej s tým pokorne prizná on, než by sa to dozvedela ako horúcu novinku, ktorú si čvirikajú aj vrabce na streche a každý sused. Chápeš?
V takýchto prípadoch to slovo proti slovu byť môže a nemusí. Zaľúbená zaslepená ženská si spôsob, ako dokázať túto neveru nájde. Stačí spomenúť niečo intímne, čo by rozhodne nemohla vedieť, ak by s ním nespala, a máš "vymaľované". Znamienko, nejakú drobnosť...
O intrigách takých ženských ti hádam vravieť nemusím. A ak si to nikdy nezažila, tak buď rada. Sodoma-Gomora je proti tomu úplné Bora-Bora.

Deria

aka sanca je, ze by sa to prevalilo? ak je velmi mala, moj nazor je, nepovedz jej to! nepovedat jej to nie je zbabelost ale uvazuj logicky, co to prinesie alebo vyriesi, ak jej to povies? ze sa tebe ulavi? ublizis svojej manzelke vlastne zbytocne a moze to narusit vas vztah.

anjelik*

Magy, podľa môjho názoru sa ale pravda dá povedať iba niekomu, kto je dostatočne silný, aby ju zniesol. A Danova manželka nie je schopná sa vysporiadať z roky starou minulosťou, tak aká je šanca, že zvládne takúto správu? Danovi sa možno uľaví, ale pochybujem, že ju to vyburcuje k tomu, aby sa z nej zrazu stala iná žena a po rokoch milenka. Ak to neurobila doteraz, ťažko to zmení pod vplyvom takejto informácie. Naozaj radím zatĺkať a to aj vtedy, keby to kolegyňa rozšírila. Stále je to slovo proti slovu. Pretože je otázka...komu skutočne tá vypovedaná pravda pomôže???

Magy

maoam - napisala si to naozaj skvelo, ale ako poznam zeny, a najme ten typ stihaciek, ako je DanDan-ova kolegyna, pokial ona zariadi, aby sa ta afera prevalila (co je vysoko pravdepodobne, ked po nom tak ide a zvlast po tej udalosti), tak si ani nechcem predstavit, co nastane. A specialne ak sa to jeho zena dozvie zvonka a nie od neho. Vtedy padne vsetko to dobre mienene, aby to svojej zene nehovoril a bude to len horsie.
Ano, teraz to vyzera, ze je to krasne co maju spolu a malo by to tak zostat. TO co dandan spravil sa ale uz neodstane a pokial sa 10 rokov dokazal k problemom stavat ako chlap, mal by sa vediet zachovat rovnako aj teraz. Skryvat sa a dufat, ze sa to neprevali, je dost zbabele a hlupe.
moj nazor.

Maoam

DanDan, dlho som premyslala, ci sem napisat, alebo nie. Ale rozhodla som sa napisat ti svoju reakciu.
Kedze tvoja zena presla silne traumatickym peklom, o ktorom si sa zmienil sice len v nacrte, ale aj to stacilo, s prihliadnutim teda na to, cim presla a na to, ze zijete sice v atypickom vztahu (atypickom pre spolocnost, co neznamena, ze to ako zijete je nespravne a to ako ziju ostatni, ktori si zivot bez sexu predstavit nevedia, je automaticky jedine spravne) - nehovor jej to.
Beriem to tak, ze si zrejme jediny clovek v jej zivote, ktory ju pochopil, ktory obsiahol vsetko co k tomu patri a milujes ju so vsetkym, co k nej patri a siel si do toho s tym, ze si vedel, do coho ides.
Mozno si to jedine, co ju drzi pri zivote, rsp. pri tom, aby dokazala zit napriek tomu, cim si presla.
Neber jej to.
To, ze si sa vyspal s inou zenou, ja osobne nesudim a ani mi to neprinalezi.
Ak si potrebujes ulavit - teda svojmu svedomiu, urob to inak, inou cestou, ale priklanam sa k tomu, ze to nechaj tak - nehovor jej to.
Mozno mate stokrat krajsi vztah ako väcsina inych 'klasickych' manzelskych parov a je to velmi vzacne, vy sa skutocne lubite a to je vzacne.
Drzim palce.

2bodka

Velmi zvlastna situacia, keby si bol v zdravom manzelstve, kde sex nechyba, tak ti poviem, ze si spravil debilinu a sam by si sa mal vysporiadat so svojim svedomim, pretoze to,ze budes uprimny k manzelke v konecnom dosledku nic nevyriesi, akurat tym manzelku sklames. Ale v tomto pripade by ju naozaj MOZNO mohlo nakopnut, aby skusila nieco so sebou robit. To cim si presla, nechcem vediet, dviha sa mi zaludok a napada ma len otazka kde bola ich MATKA???!!! Ale nechcem tu moralizovat rodinu. To, co sa jej stalo, nech to bolo akekolvek strasne, by ju nemalo zastavit skusit zit normalny zivot. Je tu sanca, ze takato vec by mohla byt pre nu motivaciou, ale to zalezi na povahe cloveka a kedze ju nepozname, iba ty mozes posudit, ci to bude v konecnom dosledku motivacia alebo to bude povazovat za uplnu zradu a skonci tym dovera medzi vami a tym aj vase manzelstvo.

doubledog

no jo, katolici byvaju riadne hovada
:(
ked jej to povies, tak ju to mozno nakopne nieco so sebou robit.
bude citit ohrozenie svojho manzelstva inou zenou (pricom vinu nebude moct hodit cisto na teba), to je pre kazdu zenu ultimatny podnet, kvoli ktoremu urobi vselico.