Prace som videla skutocny pribeh o dvojrocnom chlapcovi, ktory tvrdil, ze bol pilot v druhej svetovej vojne. Toto sa stalo teraz v roku 2007 a chlapcek je uplne normalny a inteligentny... Ked mal chlapec dva roky, tak zacal mavat hrozne nocne mory a krical kazdu noc ako o zivot. Bol skruteny do polohy, lezal na chrbte a kyval rukami a nohami tak, akokeby bol niekde zatvoreny a nemohol vyjst. Po troch mesiacoch raz v noci, ked sa vsetci zobudili na krik, tak im sam od seba povedal, ze je zatvoreny v horiacom lietadle a nemoze vyjst. Nato sa otec opytal, ze kde sa to deje a chlapec nato, ze v Japonsku a je pilot. Otec sa ho opytal, ze ako vie, ze je v Japonsku, chlapec na to, ze z vlajky v lietadle a lietadlo spadlo po odstreleni vojenskou stihackou. A este povedal, ze stale vzlietali z lode NATOMA a bol tam aj sjednym pilotom menom Jack Larson. Tak to vsetko preverili a ten pilot aj ta lod SKUTOCNE existovali... Mama toho chlapceka hovorila, ze od narodenia sa hral iba s lietadlami, a ked zacal rozpravat, tak im opisoval presne, z coho sa sklada lietadlo - odbornymi nazvami... Cela jeho rodina a odbornici nemali ineho vysvetlenia, iba ako reinkarnaciu, ze dusa pilota sa znova narodila... A to najlepsie je, ze chlapec ma teraz 5 rokov a nic si uz nepamata, ziadny minuly zivot, nic, Dialo sa to iba ked bol este babo... Ja verim na reinkarnaciu. Po smrti sa znova narodime, ci uz ako v ludskej, alebo zvieracej podobe, zena, alebo muz, moslim, alebo krestan, stastny alebo tyrany. Verim, ze kazda dusa si musi prejst vsetkym. Alebo, ako sa chovame teraz, tak nam aj bude nadelene v buducom zivote... Aky mate nazor vy? Zazili ste nieco alebo videli ohladom reinkarnacie? A mozete si vyhladat aj na internete o tom chlapcovi, vola sa James Leininger...
Reinkarnacia, my vsetci mame za sebou minule zivoty.
Verím v reinkarnáciu aj karmu, ale neverím tomuto príbehu :-) Pretože mi pripadá, že ľudia pre svoju vieru vždy potrebujú dôkaz inak majú stále pochybnosti a nevedia sa s tým vyrovnať, a tak si prikrášľujú podobné príbehy, len aby vyzerali ako dôkazy niečoho nadpozemského.
A reinkarnácia nie je o tom, že ľudia si musia prejsť všetkým. Reinkarnácia sa deje, lebo ľudia za svoj život napáchajú veľa hriechov a princípom karmy je, že všetko (dobré či zlé) sa nám vráti. A ak to nesplatíme v jednom živote, musíme v ďalšom.
Veríte niekto aj tomu že je možné aby sa niekto po smrti prevtelil do nikoho kto už žije a ovplyvnil tak jeho život bez toho aby o tom ten človek vedel? Minule som o to čítala článok a je to pre mňa priam desivé.
aj ja verim v reinkrnaciu a zaujimave bude, ked po smrti nic nebude a clovek sa cely zivot snazil zit podla nejakych zakonov, veril v karmu a neviem co, ale nejaky siesty zmysel mi hovori, ze to tak je a mozno je to len poblaznenie, ako sa vravi uvidime :p
Zda sa, ze vacsina ludi chce v nieco verit, takze ked v nich znicia krestanstvo, najdu si inu vieru. A neviem ci je to az tak dobra myslienka, lebo nase zivotne hodnoty su este stale zalozene na zakladnej moralke, ktora je odvodena z judaicko-krestanskych Bozich prikazani, na com je volne zakotvena aj cela moralka a znacna cast zakonnika.
Takze brat cudzie nabozenstva nie je az taka velka prakticka vyhoda.
A aby som nebola offtopic, tak mňa to moc nezaujíma, smrťou pre mňa končí život, ktorý teraz žijem. Či nejaký budúci existuje je mi jedno, lebo to bude nový život a na ten pôvodný si pamätať nebudem:-)
Ja sa moc nevyznám v deťoch, ale také dvojročné už vie ako vyzerá japonská vlajka?
fantastic Tak niesom ziadna myslovo obmedzena, aby som na zaklade jedneho clanku zacala robit zavery. V reinkarnaciu verim uz dlhu dobu, tento clanok som uviedla ako priklad, lebo je velmi lahko dostupnym na internete. Nikde nepisem, ze toto je prvykrat, co pocujem o reinkarnacii. Ale stale, ked sa nieco stane, tak ma to zaujme a chcela by som vediet aky maju na to nazor aj ini ludia...
fuha, to su dolezite slova, dufam ze kazdy sa hned zamysli nad smerovanim svojho zivota...
taketo javy nie su nijak nevysvetlitelne, ani neuveritelne, len su zriedkavejsie a normalne ze sa stavaju - co to su mi veci.
ked si tak presvedcena o svojej viere podlozenej jednym strhujucim pribehom - radsej uz dalej nic nezistuj, necitaj, nestuduj...
pozn. vela rozumnych vysvetleni o tomto "neuveritelnom" svete podal cesky sochar B kafka - davam dopozornosti jeho diela, ktore najdete aj na nete a urcite vela z vas zaujmu, ze si ich precitate cele a hned sa prestanete divit nad takouto strasnou zahadou