Prace som videla skutocny pribeh o dvojrocnom chlapcovi, ktory tvrdil, ze bol pilot v druhej svetovej vojne. Toto sa stalo teraz v roku 2007 a chlapcek je uplne normalny a inteligentny... Ked mal chlapec dva roky, tak zacal mavat hrozne nocne mory a krical kazdu noc ako o zivot. Bol skruteny do polohy, lezal na chrbte a kyval rukami a nohami tak, akokeby bol niekde zatvoreny a nemohol vyjst. Po troch mesiacoch raz v noci, ked sa vsetci zobudili na krik, tak im sam od seba povedal, ze je zatvoreny v horiacom lietadle a nemoze vyjst. Nato sa otec opytal, ze kde sa to deje a chlapec nato, ze v Japonsku a je pilot. Otec sa ho opytal, ze ako vie, ze je v Japonsku, chlapec na to, ze z vlajky v lietadle a lietadlo spadlo po odstreleni vojenskou stihackou. A este povedal, ze stale vzlietali z lode NATOMA a bol tam aj sjednym pilotom menom Jack Larson. Tak to vsetko preverili a ten pilot aj ta lod SKUTOCNE existovali... Mama toho chlapceka hovorila, ze od narodenia sa hral iba s lietadlami, a ked zacal rozpravat, tak im opisoval presne, z coho sa sklada lietadlo - odbornymi nazvami... Cela jeho rodina a odbornici nemali ineho vysvetlenia, iba ako reinkarnaciu, ze dusa pilota sa znova narodila... A to najlepsie je, ze chlapec ma teraz 5 rokov a nic si uz nepamata, ziadny minuly zivot, nic, Dialo sa to iba ked bol este babo... Ja verim na reinkarnaciu. Po smrti sa znova narodime, ci uz ako v ludskej, alebo zvieracej podobe, zena, alebo muz, moslim, alebo krestan, stastny alebo tyrany. Verim, ze kazda dusa si musi prejst vsetkym. Alebo, ako sa chovame teraz, tak nam aj bude nadelene v buducom zivote... Aky mate nazor vy? Zazili ste nieco alebo videli ohladom reinkarnacie? A mozete si vyhladat aj na internete o tom chlapcovi, vola sa James Leininger...
Reinkarnacia, my vsetci mame za sebou minule zivoty.
A kedysi som sa zamýšlala nad vecami, ako vlastne sú, ako to celé všetko funguje, ale už nemám tú potrebu. Nejak logicky, rozumovo si myslím, že na to niko v živote nepríde, mnoho vecí sa dá vysvetliť rôzne a každý verí niečomu inému, tomu, čo mu dáva najlepší zmysel, ja tú potrebu nemám, tam, kde je celý svet v rozpore, kľudne priznám, že NEVIEM a nevadí mi to. Občas niečo cítim a tiež tomu nerozumiem, ale ani nechcem... lebo načo? Skôr sa snažím riešiť veci, nad ktorými mám kontrolu, ktoré môžem ovplyvniť a pochopiť.
ludia vy tú reinkarnáciu beriete príliž kŕčovito a moc sa fixujete na fyzikálne zákony a čas. A zdôraznila by som ten čas, v paralelných vesmíroch čas neexistuje, je to len pre ľudí nejaká pomôcka, ako chápať priestor v koexistencií s premenou, alebo ako to vlastne povedať. Keď sa nad tým zamyslíte, čo je to čas ak neexistuje fixácia ľudského rozumu naň? Čo je to čas bez pamäte, bez premýšľania, bez pozemského života? Nič. Už len keď si predstavíte vesmír, údajne nekonečný, čo zmanená čas vo vesmíre? Tam sa čas ráta na svetelné roky a teda pohyb svetla v priestore. Dôležitým aspektom je premena, o ktorej už čo to vieme, a priestor o ktorom v kontexte s vesmírom vieme pramálo. Vo svete mikročastíc je každá premena len pohybom v priestore, akcia reakcia. Vo svete, ktorý vnímame veľmi materiálne a zjednodušene, sa nám toto všetko javí ako čas. Pri reinkarnácií však čas neexistuje a tak je možné, že v budúcom živote sa môžete narodiť, ako trebárs Alexander Veľký. A z tohto uhla sa môžeme zamýšľať nad rôznymi teóriami. Napríklad: vrah niekoho zavraždí a v "budúcom" živote sa narodí, ako svoja vlastná obeť. Ale - ako je možné, že ten vrah vedome nevníma svoje dve "súčasné" existencie? Pretože tie jeho dve existencie sa nachádzajú v rôznych paralelných vesmíroch a môžu byť prepojené len v súčasnom svete veľmi nepotrebnými schopnosťami, čiže v podobe vrahovho pocitu viny, súcitu, svedomia. Iba tam sa dva paralelné vesmíry spájajú, ale pomocou vedomia, rozumu dokážu byť potlačené. Taktiež sú teórie, že všetko všetko sa točí dokola a ľudia sa do nekonečna rodia ako iná bytosť, čiže si vystriedajú všetkých ľudí, všetky zvieratá, predmety atd.... Nehovorím, že tomu verím, iba sa to snažím poňať s trochou pochopenia. No takéto filozofie celkom dávajú zmysel a vytvárajú asi najschopnejší model poňatia vesmíru a života. Osobne sa mi zdá najpravdepodobnejšia myšlienka "kolektívneho vedomia" - čiže - takzvané "jedno", "boh", "Allah" a neviem ešte čo, ktoré sa ukrýva vo všetkom, čo sme schopní zmyslami vnímať a tak isto hlboko v každom z nás. Takto by sa dali vysvetliť mnohé otázniky, ako čo je to súcit, ako je možná telepatia, "nadprirodzené schopnosti, ohýbanie lyžičiek myslou, kolektívne halucinácie :D
Cukríček, na to stačí aj obmedzený rozum, aby ti bolo jasné, že tá budhistická teória je nejaká podivná. Pretože, ak by sa jednalo o stretnutie a dohovor, či povedzme, skupinovú terapiu, a pred narodením, tak by sa tam stretávali bytosti bez tiel. A bytosti, schopné žiť bez tela, sú všeobecne považované za nesmrteľné, nuž je potom krajne podivné, na čo by preboha nesmrteľná bytosť potrebovala byť...spôsob zabitia mi je tiež nejasný, ako by si zabil nesmrteľného...zabitá??? :o))) O akú skúsenosť by sa asi tak obohatila?? :oP
no nedalo mi to, isiel som sa znova registrovat ako Cukkor a cuduj sa svete, kludne ma to registrovalo druhykrat, hoci by mal byt ten nick po spravnosti obsadeny.
to som zvedavy, ci sa ten anonym teraz automaticky zmeni na Cukkor. este ze neverim zahadam...
tak a teraz mi to zobralo stary nick. na toto veru nemam nervy, idem radsej robit nieco zmysluplne.
tak uz sa nemozem ani prihlasit ani nic. dokonca ani pouzit svoj predchadzajuci nick pred prihlasenim.
taketo veci sa tu stavaju? mate s tym niekto skusenost? co sa vtedy da robit?
idem sa skusit odhlasit a znova prihlasit co to spravi.
ludia, vsimnite si, co sa mi tu stalo. pred chvilou som sa zaregistroval ako Cukkor. normalne som to mal chvilu cervene - ten nick a odrazu mi to prehodilo na anonym. ked si dole mrknete este pred zaregistrovanim moju ip adresu, tak je to jasne. a kto si tuto temu pred chvilou pozrel, videl tam aj tym cervenym oznacene Cukkor. a zrazu anonym. to co sa deje? nejaki mimozemstania, ktorym sa nepacia reakcie na tejto teme? uz sa vam nieco take stalo? ja som tu doteraz nebol zaregistrovany, ale dnes som si povedal preco nie. ale neratal som s takymito carami :)
podla nazoru budhistov sa rodime v skupinach a spolu sa pred narodenim dohodneme aku sluzbu komu kto urobi. konkretne napr. zjednodusene povedane, ja som v tomto zivote zabil teba, tak v dalsom zase zabijes ty mna, aby som si uvedomil, ake je to prist o zivot. a neurcuje to udajne nikto iny, ani ziadny boh, ale my samy, lebo si po smrti uvedomime, co sme spachali a chceme to odcinit.
osobne si myslim, ze ak by nieco podobne bolo vobec realne, tak skutocnost bude podstatne komplikovanejsia a sotva to my nasim obmedzenym rozumom dokazeme pochopit a este menej interpretovat.