Prace som videla skutocny pribeh o dvojrocnom chlapcovi, ktory tvrdil, ze bol pilot v druhej svetovej vojne. Toto sa stalo teraz v roku 2007 a chlapcek je uplne normalny a inteligentny... Ked mal chlapec dva roky, tak zacal mavat hrozne nocne mory a krical kazdu noc ako o zivot. Bol skruteny do polohy, lezal na chrbte a kyval rukami a nohami tak, akokeby bol niekde zatvoreny a nemohol vyjst. Po troch mesiacoch raz v noci, ked sa vsetci zobudili na krik, tak im sam od seba povedal, ze je zatvoreny v horiacom lietadle a nemoze vyjst. Nato sa otec opytal, ze kde sa to deje a chlapec nato, ze v Japonsku a je pilot. Otec sa ho opytal, ze ako vie, ze je v Japonsku, chlapec na to, ze z vlajky v lietadle a lietadlo spadlo po odstreleni vojenskou stihackou. A este povedal, ze stale vzlietali z lode NATOMA a bol tam aj sjednym pilotom menom Jack Larson. Tak to vsetko preverili a ten pilot aj ta lod SKUTOCNE existovali... Mama toho chlapceka hovorila, ze od narodenia sa hral iba s lietadlami, a ked zacal rozpravat, tak im opisoval presne, z coho sa sklada lietadlo - odbornymi nazvami... Cela jeho rodina a odbornici nemali ineho vysvetlenia, iba ako reinkarnaciu, ze dusa pilota sa znova narodila... A to najlepsie je, ze chlapec ma teraz 5 rokov a nic si uz nepamata, ziadny minuly zivot, nic, Dialo sa to iba ked bol este babo... Ja verim na reinkarnaciu. Po smrti sa znova narodime, ci uz ako v ludskej, alebo zvieracej podobe, zena, alebo muz, moslim, alebo krestan, stastny alebo tyrany. Verim, ze kazda dusa si musi prejst vsetkym. Alebo, ako sa chovame teraz, tak nam aj bude nadelene v buducom zivote... Aky mate nazor vy? Zazili ste nieco alebo videli ohladom reinkarnacie? A mozete si vyhladat aj na internete o tom chlapcovi, vola sa James Leininger...
Reinkarnacia, my vsetci mame za sebou minule zivoty.
Sely, dik za prispevok, ze si mi tu napisala. Asi ma tu viaceri zjazdia, ale uplne ti verim, viem, ze pises pravdu. velmi vela ludi zazivalo podobne paranormalne javy, ale hanbia sa o tom rozpravat. ja som asi trikrat prezila spankovu paralyzu. Viem, ze to s tvojimi zazitkami nema nic spolocne, no len chcem napisat, ze nevysvetlitelne veci, pre nas z ludskeho hladiska, existuju. Su to veci, ktore bohuzial my nedokazeme pochopit. Ked som lezala na tej posteli, pri vedomi a nemohla som sa pohnut, vedela som, ze niekto alebo nieco stoji pri mne a tiez som si to nevedela vysvetlit. Tvoje zazitky su o inom, tie sa kludne mozu tykat minuleho zivota, uz len to, ze sa ti to iste snivalo nespocetne krat... Ja mam teraz 15 mesacneho synceka, je dost vnimavy, tak som zvedava, ako sa bude prejavovat v dvoch rokoch. To je vlastne ten kriticky vek, ked dieta sa stava na cas medium. Viem, ze ma tu poniektori za tie reci odsudite, ale ved predsa kazdy ma pravo sa zamyslat nad cim chce...
cukkor - ale kto povedal, ze zivot ma byt spravodlivy? reinkarnacia nam dava odpoved na tuto spravodlisvost vs. nespravodlivost, ze vlastne vsetko je spravodlive, lebo ide o karmu z minulych zivotov, ale mozno nic tak enie je a jednoducho ta nespravodlisvost chudobní vs. bohati, zdravi-vs. chorí je a hotovo
aisha ja tomu celkom verim,ked som bola mala tiez som mohla mat tak do 2 rokov a to si pamatam do dnes!na to sa neda zabudnut!nikto mi neveril a nebral ma samozrejme vazne kazdy si myslel ze je to len sen ale mne sa casto vtedy snivali stale dookola len tri sny v kuse,1 bol o tom ze sme normalne byvali tam kde sme byvali v panelaku a ze ma v noci vzdy uniesol nejaky zly duch ktory ma chodil strasit a rozpraval a robil mi hrozne veci v tom sne som sa ho strasne bala vzdy ma uniesol v noci ked nasi spali do vytahovej sachty a citila som strasny strach bolest paniku a bala som sa,toto sa mi snivali skoro stale a vzdy som si to rano presne pamatala-v 5tich rokoch este som nechodila do skoly sa mi stala strasna nehoda-vtiahlo mi nohy az po pas do vytahu-medzi plosinu a dvere,bola som vtedy velmi mala a chuda a proste sa mi tam zacvikli spicky a vtiahlo ma to tam-jedine z boha stastie tam bol so mnou brat a dvaja susedia-tiez deti zachranil ma vtedy sam boh lebo mali taku duchapritomnost ze aj v tom soku stlacili tlacidlo stop!zachranili ma 3 deti!takze si myslim ze ten sen mal nieco s tym spolocne,2.bol o tom ze som spala sama doma s mojim otcom bola tma a noc a zrazu ma vytiahol nejaky zly duch alebo ja neviem ako to mam pomenovat-nejaka zla energia do kuchyne-svietilo sa tam a sedel tam moj otec sam a ta zla sila ma nasilu zas zobrala prec a uniesla a otec tomu chcel zabranit ale nedokazal to a krical a ja som sa strasne bala, to ci sa tento sen nejako pretavil do mojho zivota neviem lebo sa stalo dost zlych a zvlastnych veci napr. som ochorela a suviselo to s nocou a nocnymi morami a nocnymi zachvatmi,potom som mala velmi zly a skaredy konflikt s mojim otcom a do teraz si to vycitam 3.sen bol o tom ze letim normalne v nejakej vesmirnej rakete vo vesmire a bola som tam normalne ako male dieta este tam niekto bol so mnou a ja som sa divala von do vesmiru a na hviezdy,a prave tento sen sa mi snival cele detstvo velmi casto a opakovane a pamatam si ho do dnes a vobec nebol zly alebo strasidelny vobec som sa v nom nebala mala som z neho velmi dobre dojmi a pociti a citila som sa tam ako doma uplne uvolnena akokeby som tam mala byt tak uz ako dieta som mala pocit ze som prisla na tento svet prave odtial a to som o reinkarnacii este ani o viere a bohu ani nechyrovala a netusila....
Aisha5, hovorí sa, že využívame len desatinu mozgovej kapacity, keď sme bdelí. Ale už som počula aj taký názor, že to nie je vôbec pravda.
Cukor, presne si to vystihol!!! A navyse clovek vyuziva zo 100% mozgu iba 7%. A kde je tych oststnych 93% mozgu, ktore nevyuzivame? Co by sa stalo, keby clovek vyuzival mozog na 100%? A moj nazor je, ze nabozenstvo a cirkev si vytvorili sami ludia. Cirkev je najbohatsia organizacia na svete, ktora pacha najviac skrytych zlocinov. Kolko "duchovnych" je pedofilmi atd, atd... Takze ja budem pocuvat nejakeho farara, ktory svoje sluzby berie, ako zivnost? Ano boh existuje, ale ludia si z neho urobili bussines. Neviem, co by sa stalo, ak by sme skutocne prisli na to, co ten boh vlastne znamena, a kto nas skutocne stvoril. Ludia si to vsetko vysvetlili po svojom a mozno aj verime jednemu velkemu omylu.
Ja o sebe väčšinou prehlasujem, že som ateista, lebo je to jednoduchšie než vysvetľovať, že verím, že existuje niečo viac, ale neprikláňam sa k žiadnemu náboženstvu (najmä v tej podobe, v akej ich prezentuje cirkev). Sama si nie som istá ČO je to "niečo viac", ale viem, že náboženstvo vytvára medzi ľuďmi len zlobu, hádky a vojny.
Asi pre to mi je najsympatickejší budhismuz. Budhisti sú veľmi tolerantní voči iným vyznaniam a sami nepovažujú budhizmus za náboženstvo ako skôr za životný štýl. Považujem ich za veľmi vyspelých ľudí, lebo sú schopní sa povzniesť nad malicherné hádky ako "čie náboženstvo je to pravé" zatiaľ čo my ostatní by sme sa pre to aj pozabíjali.
toto nie je ojedinely pripad, takych deti, ktore si spomenuli na minule zivoty, mozes stretnut aj ty sama. niektori odbornici, ktori sa tym zaoberaju a skumaju to tvrdia, ze cca do 5 - 7 rokov si dieta minuly zivot pamata, ale postupne sa mu spomienky vytratia. co je na tom pravdy, to asi tazko mozeme dokazat, kedze nikto z nas nemoze iba tak zomriet a vratit sa spat. ani pripady klinickej smrti nie su dostatocne presvedcive. okrem toho kazdy aj tak uveri tomu, co mu vyhovuje.
ja keby som pripustil reinkarnaciu, tak hlavne z toho dovodu, ze logickejsie vysvetluje fakt, ze sa kazdy z nas rodi do ineho prostredia: jeden ako bohaty, iny ako chudobny. jeden ako zdravy, iny ako chory. a ked nad tym uvazujem, tak mi nejde do hlavy, preco mame vlastne take rozdielne osudy? kto to urcuje, ze jednemu da viac a inemu menej? priroda? boh? alebo sme len roboti, ktorych vytvorili ovela vyssie bytosti? reinkarnacia by na toto davala celkom akceptovatelnu odpoved.
Slnečnica, ked si pogooglis videa tak zistis že dvojročné deti majú neuveriteľný potencial. Nielenže ti povie a nakresli ako vyzerá jedna vlajka, pomenuje ti ich aj tridsať, ďalšie ti ukáže kde leží ktora krajina a povie aké ms hlavne mesto, dalsi ti odrapota americkych prezidentov a iné vymenuje planéty. , ich poradie, pocet mesiacov a názvy mesiacov.
Nuz mne viera pomaha v sucasnom zivote , robi so mna lepsieho cloveka aj spokojnejsieho.
Takze nevidim dovod, pre co by som ju mal zmenit na inu vieru, lebo ta mi to neda.
A materializmus a ateizmus su tak isto len viery, lebo ich nikto nevie dokazat.
Takze si vyberam pre mna a inych uzitocnejsie.
Lulu2011, vtip je v tom, že aj keby po smrti nič viac nebolo, ty to vedieť nebudeš ani nikto iný. Čiže si môžeme veriť v čo chceme, nech už je to skutočné alebo nie.