ja viem ze existuju zavaznejsie problemy, ale po tom, co som vcera videla mi nedalo sa trochu nezamysliet...v obchode som videla mlade dievca, zenu, mohla mat okolo 25, a na sebe spinave teplaky, mastne vlasy, bez zubov...a tak som si trochu zacala vsimat zeny okolo seba, ako sa o seba staraju, resp. nestaraju...ani si nepamatam kedy som videla pekne nahodenu zenu, mlade dievcata maju but "kurvie handry", resp. rifle, mikina, tenisky, dospele zeny takisto, prip. vrchol snahy nejaka sukna alebo bluzka...nehovorim ze kazdy ma vyzerat ako z modneho casopisu, alebo ze ja som nejaka modna ikona, ale je mi luto ze tie zeny zbytocne potlacaju svoju zenskost a krasu, "obhajuju" sa pohodlnostou, a ze oni nemaju cas sa fintit...ale o co su pohodlnejsie tesne rifle pred peknymi satami, a rovnaky cas ako navliect rifle a tricko zaberie bluzka a sukna...neviem ci sa mi to zda, ale ked pozeram obrazky zien minuleho storocia, zdali sa mi ovela zenskejsie...
Sucasna zenska "moda"
Jasne, že si to pomyslím. Myslím však, že táto téma bola založená so zámerom hodnotiť oblečenie a styling:-) To, že niekto nedodržuje hygienu, je už o inom a nie o tejto téme
Aurora,
nerieš somariny, toto fórum je trošku o iných veciach, o zdraví a o problémoch...
Nemyslím si, že toto je tvoj hlavný problém.
a posledna vec...opat len PRIKLAD...keby vedla vas stal v autobuse spinavy, smradlavy chlap, neverim ze by ste si nepomysleli, fuj, co sa neumyje...ale asi som naozaj ja ta cudna, ked sa mi zda cudne ak ide clovek medzi ludi neupraveny...len 1-2 pochopili co som chcela naozaj povedat...ak som niekoho urazila, pohorsila, este raz sa ospravedlnujem, asi ste len naozaj nepochopili pointu...
To bol len príklad, že jednoduchá žena, ktorá sa nefintila, nebola a nehrala sa na intelektuálku, bola úžasná.
Hemingway-tiež sa o seba staral:-)) Ten výrok je myslený skôr na medziľudské vzťahy, ako sa odcudzujeme tým najbližším a zakladáme si na kravinách
No ja keby som videla tú babu v obchode, tak by som si len pomyslela ,,Bože, tá vyzerá´´...a padla. Vôbec by som to neriešila, ani doma mužovi by som to nespomenula. Pokial tú osobu nepoznám, samozrejme.
Neviem, kde žiješ, ale keby si prešla do iného kraja, tak možno by si videla aj iné ženy.
Jasné, že si všimnem, ked je niekto pekne nahodený, ale pochválim, uznám, že vyzerá dobre, a čo je zlé, no comment!
trosku som nepochopila ako vasa babka suvisi s temou...a je vam luto ze upadame, ved presne toto sa snazim cely cas vysvetlit ze je aj mne luto, ludia upadaju vizualne, povahovo...podla vas som uboha, lebo sa zamyslam co ludi k tomu vedie, ze sa o seba nestaraju...ale ved preboha, ja nikomu nekazem ako ma vyzerat, ako sa spravat...nie som nejaka zruda co cely den len hladi po ludoch a komentuje a ohovara...len jednoducho pri pohlade na tu mladu zenu som si pomyslela, ze keby mala ciste oblecenie a vlasy, nevyzerala by ako socka (opat to prosim berte obrazne!)...ako povedal hemingway, nikto nie je ostrovom samym pre seba...a aj to ako sa o seba starame/nestarame vyjadruje nas postoj a zmyslanie
Odporúčam ti v prvom rade riešiť samú seba a až potom ostatných :).
Moja babka sa ráno umyla, dala si zásteru a celý deň bola na poli. Bola ten najmúdrejší a naúžasnejší človek, akého som poznala. Kam sme sa to teda dostali a kto tu diktuje, čo je vhodné, vkusné a čo nie?
Je mi ľúto, ako upadáme
slnecnica, ale ja chapem ze ste to uviedli ako priklad...ale proste vytrhnute z kontextu to vyznie uplne inak ako ste to mysleli, a takisto mam pocit ze vy vytrhavate z kontextu co ja napisem, ako vam to vyhovuje...nikde nehovorim ze vsetci maju nosit saty, pouzivat makeup, hodinu sa cesat...vsetko co som chcela povedat je len to, ze ludia o seba stracaju zaujem, vsetko si chcu co najviac zjednodusit, radsej daju zuvacku ako umyt zuby ( obrazne povedane!!! aby ste zas zle nepochopili)
Aurora, prave pre to, čo si teraz napísala, som do zatvorky dala napríklad.
Jednoducho nemám rada, keď niekto pozerá po druhých, rieši ich. Nie, že nemám rada, ale bytostne to nenávidím.
Jednoducho celá spoločnosť očakáva, že každý človek bude nonstop upravený, nahodený, usmievavý. Lenže ja nemám chuť sa malovať, vyberať hodinu veci zo skrine keď idem do obchodu pre noviny (napríklad!)