ja viem ze existuju zavaznejsie problemy, ale po tom, co som vcera videla mi nedalo sa trochu nezamysliet...v obchode som videla mlade dievca, zenu, mohla mat okolo 25, a na sebe spinave teplaky, mastne vlasy, bez zubov...a tak som si trochu zacala vsimat zeny okolo seba, ako sa o seba staraju, resp. nestaraju...ani si nepamatam kedy som videla pekne nahodenu zenu, mlade dievcata maju but "kurvie handry", resp. rifle, mikina, tenisky, dospele zeny takisto, prip. vrchol snahy nejaka sukna alebo bluzka...nehovorim ze kazdy ma vyzerat ako z modneho casopisu, alebo ze ja som nejaka modna ikona, ale je mi luto ze tie zeny zbytocne potlacaju svoju zenskost a krasu, "obhajuju" sa pohodlnostou, a ze oni nemaju cas sa fintit...ale o co su pohodlnejsie tesne rifle pred peknymi satami, a rovnaky cas ako navliect rifle a tricko zaberie bluzka a sukna...neviem ci sa mi to zda, ale ked pozeram obrazky zien minuleho storocia, zdali sa mi ovela zenskejsie...
Sucasna zenska "moda"
teda ja som donedavna ( na strednej a zaroven na vyske) nosila vecsinou tiez rifle miniku ci nejake tricko a bolo mi pohodlne a fajn, vsetci naokolo sa totiz obliekali podobnym stylom, tak som neriesila... ale v jeden den si tak stojim na zastavke a vsimnem si mladu zenu v krasnych satach ktore zvyraznili jej zensky sarm, jemne vzory a tak :D plus nejake mile elegantne topanky... a vtedy sa nieco vo mne zlomilo :)som sa citila tak chlapcensky v mikine a sportovej obuvy..odvtedy sa obliekam uplne inak, je divne ako dokaze ovplyvnit cloveka jeden jediny moment, ked mu pride luto, ze som vlastne zena a zakryvam to neforemnymi riflami. a zas kostymi neznasam,totizto kostymi sa nerovnaju zenskosti. nejake mile saty,ci slusne nohavice s peknou bluzkou a hned je to ine :) aj tak si myslim ze okolie styl cloveka ovplyvnuje velmi radikalne.
A ešte by som dodala, že za to môže tá úžasná obrovská sloboda, ktorú dnes máme. V minulosti keby žena chodila neupravená, chovala sa ako chlap tak ju všade ohovoria, spraví si zlú povesť, "poníži" svoju rodinu. Dnes si každý môže čo chce a potom to tak vyzerá. Na čo pozerať na ostatných, čo si myslia...budem predsa myslieť IBA na seba a hotovo. Proste to tak dnes funguje.
Ahoj,
tak ja na rozdiel od ostatných (dotknutých) nechápavcov viem o čom hovoríš. A máš pravdu. Ženskosť sa dnes dosť vytratila. Nechcem to vzťahovať úplne na všetky ženy ale v drvivej väčšine je to tak. Myslím, že sa to zmenilo tým, že sa pánska móda stala v podstate neutrálnou - začali sa tak obliekať aj ženy a v druhej rade za to môže tá velká emancipácia žien, kedy sa zo žien stávajú z určitej časti chlapi a preberajú na seba chovanie, správanie a "povinnosti" mužov. Žena už dávno nie je to jemné, elegantné stvorenie, ktoré potrebuje pomoc chlapa :) A všetko toto viedlo k tomu ako to dnes vyzerá...ale asi to tak má byť, neviem.
Wreck... tie pracovne kostymi, casual clothes, je presne ten pripad predpogramovanych sablon do mysle... nulova originalita. Ludia si to davaju preto, lebo sa to ocakava. To je presne sposob oblecenia, ktory ma nijak nezaujme.
Nehovorim, ze je to skarede, ale... je to nudne, bohapuste, bez originality.
Je to uniforma moderneho otroka. To ma uz viac zaujme odev polonahej indianky s prirodnych tkanin, ktore si sama usila... a nie preto, ze je polonaha. :-)
aurora, to co ty riesis musi byt v cloveku prirodzene... nieje to vec mysle, ale pocitu a vztahu k samemu sebe. Cloveku, co to nema, to nijak nevysvetlis. Naopak, este vacsinou zautoci, lebo podvedome citi, ze asi by v nom nieco take malo byt, ale nieje... a to ho sere.
Ano, mas pravdu, aj presne chapem co riesis, ale zlym sposobom ... takto sa to neda (viz reakcie ludi ;-))
Saty robia cloveka ... ale ked ma niekto hlboko do kaspy, a kopec problemov, ktore z neho kazdy den vytahuju energiu, asi tazko sa mu chce piplat s oblecenim a vyzorom... nema na to energiu. A preto ma vacsina ludi len to, co im je pohodlne, respektive to, co im niekto naprogramoval do mysle... a ked im niekto povie, ze by to malo byt inak, samzorejme ich to nasere ani nevedia preco. :-)
A inak, niesom zena. ;-)
Iba Katka, zle. pri vstavani prave MA BYT vidno zadocek. :)
niekolkokrat som sa snazila vysvetlit ako som to cele myslela...ja NIKDE netvrdim ze zeny co maju tenisky a rifle su neupravene, to je taky isty predsudok ako tvrdit ze zeny v sukni a opatkoch su vymlete...ale vidim ze to nema vyznam, kto nechce pochopit, tak to proste nepochopi....ja koncim, dakujem za nazory :)
aurora666: ty riesis v prvom rade seba samu a tvoje problemy so vzhladom a prijatim tvojej osoby v okoli, vid tvoje temy z minulosti (nie tak davnej)
aspon si to priznaj
Kde je napísané, že dievča, čo preferuje mikinu a rifle sa o seba nestará? Má akurát iný vkus a páči sa jej práve toto. Ja preferujem čižmy, rifle a kabát (v lete nejaké pekné tričko či blúzku), ale sukne nenosím. A áno, úzke rifle sú pohodlnejšie ako sukňa, lebo keď si sadám v buse, tak nemusím hľadieť na to, či sa mi nekrčia a pri vstavaní nevidno zadok
Ale, ale... aká vtipná situácia nastala.
Aurora666 začala súdiť ostatných a ostatní na základe toho odsúdili Auroru :D