S priatelom sme spolu 4 mesiace. Pred 2 tyzdnami som mala meniny. Na tie sme boli spolu z vecera do rana a aj cez den, ale ani mi nepovedal, ze vsetko najlepsie(vedel o nich, lebo som mu hovorila, ze poobede mozem, az ked pooslavujem s rodicmi). Na konci tyzdna ma zas narodeniny on. Mala som vyspekulovany darcek za cca 90eur - pekny znackovy sveter. Teraz neviem, ci to nebude moc prehnane, ked on mi nedal nic a moj sviatok odignoroval. Je mi blbe, ze ja mu prinesiem skoro vzdy nieco, nejaku sladkost a pod.(on sa z toho vzdy velmi tesi) a on mne nikdy nicim nespravil radost, pritom mesacne zaraba priblizne 2000eur, cize nie je to o tom, ze by nemal z coho. Nechcem lakomca, ma uz cez 30, toho uz tazko prevychovam a uz som aj ja dost stara na to, aby som to robila:-/ Cize otazka na zaver? Mam mu vobec nieco kupovat, ked zaviedol "negratulovanie si" k sviatkom?
Kupit alebo mu nekupit darcek?
Ja si na meniny, narodeniny nepotrpim, vacsinou zistim, ze nejaky sviatok mam podla toho, ze mi rodicia zagratuluju. S kamaratmi to tiez neriesim, akurat s jednou, o ktorej viem, ze si na to potrpi, tak jej vzdy pisem. Mozno je tvoj priatel z takehoto prostredia ani mu to nedoslo, ze nieco pokazil. Myslim si vsak, ze ak na tom niekomu zalezi, jeho partner by mal mat dostatocnu volu na to, aby sa ku gratulacii zmohol, priniesol aspon nejaku malickot. Ved blba cokolada alebo kvet sa dnes da zohnat za naozaj malo penazi. Nejde o to materialne, ide o to, ze si spomenul. Ja by som sa s nim na tu temu porozpravala, ze ti na tom zalezi, nech sa snazi si na to spomenut. A sveter za 90 e nekupuj, to je privela penazi na tak kratky vztah.
Jednoznacne - NEKUPIT! Nic, ani lacnejsi dar, vobec nic. Ani mu nezagratulovat. Ten chlap si vobec nic nezasluzi a nezasluzi si ani teba. Ty si dobra dusa a zasluzis si urcite lepsieho. Nemusi zarabat tak vela jak tento, ale aspon nebude chamtivy. Nebod sprosta jak som bola ja pred par rokmi. Mala som priatela, ktory zarabal vtedy este v SKK 100 000 v hrubom. Ja som to prve mesiace ani nevedela, lebo to na nom nebolo vobec vidno, jazdil na starej lade a byval v podnajme s dalsimi kamosmi v starom slabo zariadenom byte. Kebyze mi to nepovie, tak sa to asi ani nikdy nedozviem. Ale inak to bol strasny chamtivec. Ako sice na narodky mi cosi symbolicke kupil, ale inak nic. Ked sme zacali spolu byvat, sprvoti som sa hrozne snazila a varila som mu kazdy den. Nielenze kazde jedlo ofrflal, ani mi neprispel nijak na suroviny, vsetko som platila len ja. No pomerne rychlo ma to varenie preslo. Ja som bola blba, casto som mu kupovala malickosti alebo nejake sladkosti co mal rad, aby som mu urobila radost, on mne nikdy. Na dovolenku isiel len s kamosmi, bezo mna. Ja som mu nakupovala nejake veci co tam potreboval, on nemal cas lebo robil, ja som v praci koncila skorej. Platila som to z vlastnych penazi, sice mi to neskor vratil, ale trvalo to asi 2 mesiace. Raz sme boli spolu v obchode, on si robil nakup, ja som si kupovala len par jogurtov. Samozrejme moje jogurty oddelil od svojho nakupu a aby to nebolo malo, pozical si odo mna 100 korun, lebo ze on nechce pouzivat kartu aby nemusel platit poplatky. Tak som mu pozicala. Ja som na rozdiel od neho vtedy zarabala dost malo a mala som co robit aby som vyzila z vyplaty do vyplaty. A on sa k vrateniu tej stovky furt nemal. Tak som mu to za nejaky cas pripomenula a on mi na to povedal, ze mu obcas zjem z chladnicky syr a ze mi to nevrati. Vtedy som uz mala nanho nervy, spravila som strasny cirkus tak nakoniec vratil. Chapete? Chlap co zarabal 100 000 sa isiel zadrhnut s mojou stovkou. Celkovo pre mna prakticky nikdy nic nespravil, akurat asi raz ci dvakrat do mesiaca ma na svojom aute odviezol do Tesca, ked si tam zaroven aj on sam robil nakup. A ked som mu potom vycitala, ze pre mna nikdy nic neurobi, tak zahlasil: vsak ma vozi do Tesca! Po roku vztahu bilancia taka, ze som na nom sama este prerobila, dala som do neho viac penazi ako on do mna. Ale tak mi treba, lebo som bola neskutocne sprosta. Cakala som, ze on ked uvidi, ze ja sa snazim, ze ho lubim, ze aj on neskor zacne robit nieco pre mna. Samozrejme sa to nikdy nestalo. Nakoniec som sa s nim rozisla a on ma potom este rok otravoval, nech sa k nemu vratim. No sa nedivim, jemu bolo so mnou hrozne dobre. Mal sluzku co mu doma upratovala, mal pravidelny sex a sam pre mna nerobil vobec nic. No bodaj by mu nebolo dobre a nechcel to tak aj nadalej. dadadaggg nebud blba jak ja, taky chamtivec sa v zivote nezmeni. Pouc sa z chyb inych a najdi sa radsej niekoho normalneho. A ten nech sa zadrhne s tymi svojimi 2000 eurami.
Mrska Silvuska .... ano, mas pravdu. Take veci, jasne ze potesia.:) Ale proste niektori chlapi su jednoducho taki. Inak, ako ked im nepovies jasne a strucne, co mas na srdci ( bez náznakov, tie i tak vacsinou nepochopia), nikdy nezistia, ze sa nieco deje, ze robia nieco "zle"( oni si myslia, ze je vsetko v poriadku) a tym padom, netreba ocakavat zmenu k lepsiemu.
Zas horsi je ten typ, ked krok prvy uz absolvujes a priamo sa s nim o vsetkom porozpravas, a on, chrapun, stale si mysli, ze je majster sveta a to, co si prave vypocul, su trebars len tvoje hystericke vymysly a zmenit sa nic nezmeni.
A ano, z dadadaggg prispevkov sa uz da usudit, ze to nebude az take ruzove,len spociatku mi to najprv len pripadalo ako "obycajna chyba v komunikacii".
xxy - ale nooooo, preco na nu ides tak tvrdo?)
ma napadlo....asi je jehovista, oni tieto vsetky sviatky "neuznavaju"..
doubledog - ale tu on nie je ani len spontanny, nieto este "datumovy"....no co s takym?
fuha, to je pekny lakomec. tak akoze, ked ma meniny a drahy nepovie ani Vsetko najlepsie a pritom o tom vie.. ved to je pod uroven, preboha, to co s takym chlapomm chces robit? narodeniny pravdepodobne tiez odignoruje - no nabeton, ved tie nie su ani v kalenadari napisane, na vianoce ti tiez mozno nepovie ani stastne a vesele a mozno sa vysere aj na novy rok. no len si ho drz :D
S takým chlapom ťa nečaká nič dobré! Ja by som sa s ním rozišla, a za tie peniaze, by som si kúpila niečo na seba.
Este mi napadla otazka, kto na rande plati? Nie, nie som zastankynou nazoru, ze ma platit len muz, ale aj podla tohto sa da celkom dobre odhadnut charakter a mozno aj sposob myslenia.
doubledog, ja to tiež nechápem...ja som asi chlap :O
S takým chlapom ťa nečaká nič dobré! Ja by som sa s ním rozišla, a za tie peniaze, by som si kúpila niečo na seba.