V skole si nemam so spoluziakmi co povedat.Su to SEDLACI !!!

Príspevok v téme: V skole si nemam so spoluziakmi co povedat.Su to SEDLACI !!!
nepochopenax

Dobry den som tretiacka na gymnaziu ale nie v meste kde byvam.Mam urcity problem s miestom v kt. byvam je to isty kraj a ,,jedna'' cast sa radikalne odlisuje od tej ,,druhej''.Vyrastala som v meste v ,,casti'' prvej kde som chodila ja na zakladnu,Je to mesto nie velke ale normalne.Nemala som absolutny problem s nikym a nicim.Vsetko bolo uplne super moj zivot v skole bol uzasny.Potom som musela na gymnazium do casti ,,druhej'' pretoze v nasom meste ma nezobrali.A nastal zlom.Nemyslela som si ze sa kraj po par km moze tak zmenit.Nedokazala som si tam najst ziadnych kamaratov.Proste ti ludia byaju v samych ,,dedinach'' rozpravaju narecim, maju uplne iny zmysel pre humor, uplne ine ciele,nechcu nic dokazat,nemaju ziadne ,,vacsie'' plny do buducna,cele dni len sa doma ucia a ,,biflia''.Akoze som sa snazila najst si tam kamaratky ale ja si snimi proste nemam co povedat.:( nemam chut sa snimi bavit aj ked niesu zle.. Niesu.Len su proste ine.take jednoduchsie. Trapi ma to a hladam chybu v sebe lebo som clovek kt ma rad spolocnost.Kamaratov ale zase mam ciele do buducna chcem nieco dokazat nie len sa vydat a prestahovat sa o tri domy dalej v tej istej dedine.Je mozne ze sa ludia takto zmenili krajom alebo chyba je vo mne a mam v nich hladat viac dobreho? trpim uz 2 roky.:(

xdanielax

zuzi - neviem co je na tom EXTREM. Predpokladam, ze Simonella chcela len poukazat na to, ze aj v inych vyspelych a nesedlackych krajinach sveta nie je nic vynimocne, a zvlastne, ked niekto je na ulici.

Ja tiez niekedy jedavam vonku a co je na tom? A to ani nemusim byt niekde na vylete, ale v meste svojho bydliska.
Ja sa napriklad radsej najem niecoho, co si donesem z domu, nez ist niekam do restiky a jest tam ten humus (menu) kt. sa ludia napchavaju cez obed. fuj.

zuzi74

Simonella nezachadzala by som do takych extremov...tu sme na Slovensku a nie v Anglicku. Ani mne sa nepaci to jej povysenectvo, ale nebudem tu preto porovnavat dve odlisne krajiny.

nepochopenax, nemusis sa ospravedlnovat, staci len ked sa zacnes normalnejsie spravat, t.j. byt kamaratskejsia, snazit sa pochopit svojich spoluziakov, predovsetkym ich plany a ciele...a ked nie si stotoznena s ich cielmi, tak si tie svoje buduj ako chces, ale nepovysuj sa nad ostatnych.

lojzo

v podstate suhlasim so stanoviskom, ake tu naznacila iskierka. chcel som tiez napisat to iste, tak sa k tomu len pripajam.

xdanielax

kazdopadne, toto dievca ma sebavedomie na nule. Kedze sa este aj jest hanbi na verejnosti.. Takze v zasade rozumiem, ze sa takto sprava.
Neviem kde sa stala chyba, zrejme niekde doma, ale cim skor zacnes pracovat na naprave, tym to bude lepsie.

xdanielax

mne sa paci, ze "nechcu nic dokazat, nemaju ziadne plany do buducna" a za tym: "cele dni sa doma ucia"

a ty co robis cele dni? mam istu predstavu, ale nechcem skatulkovat, rada si to necham vysvetlit.

Simonella

si namyslena, skatulkujes ludi, a vsetci su ti menejcenni, len ti su ti dobri, kt. su z tvojej "strany mesta" .
ako , zamysli sa nad sebou dievca, lebo zle skoncis....
a co sa tyka toho spoluziaka :D bola si niekedy v Anglicku? zrejme nie, nevadi, ale aspon z fotiek si mohla vidiet, ako ludia si v case obeda nezajdu do restiky, ale sadnu si na travu do parku, alebo hoc kde na lavicku, hoc aj pred Buckinghamsky palac a otvoria si jedlo z domu. Hoc aj klobasu.. a teraz oni vsetci su horsi ako ty?? spamataj sa, co pises, lebo nemas uz 12, aby bol z teba rozmaznanay fracek, si takmer dospela, tak sa aj skus spravat normalnejsie, lebo tych priatelov nembudes mat ani na vyske..

teuta

Píšeš,že si z mesta,nie veľkého,ale normálneho.Ja som z Košíc a pre mňa SEDLACKA!!! Je ti to príjemné? Asi nie,tak sa nad sebou naozaj zamysli. Najprv sa zbav toho svojho horenosu a potom môžeš skúsiť,či ťa zoberú medzi seba.Hlavne sa im nevnucuj a pekne pozvoľne.

sion

Ešte toto, čo je zlé na tom že sa celé dni doma učia? A ty robíš čo? Čo by akože podľa teba mali robiť? A nie sú skôr oni cielavedomejsi ako ty?

Meretseger

Ejha, som sedliačka ako vyšitá. Keď som pred dvomi rokmi bola vo Viedni na školskom výlete, v čase obeda sme sa usadili na slávnej Mariahilfer Strasse na lavičke a v pokoji si tam pred všetkými tými ľuďmi zjedli rožky :D Začnem sa hanbiť.
Zaujímavo posudzuješ ľudí. Priznávam, že niekedy ľudí tiež zaradím medzi "jednoduchších", ale to je už fakt úpadok.

iskierka

myslienka 12:37 hej može to byť ako vravíš, ale to že sa začala brániť a ospravedlňovať svoje predošlé správanie je iba výsledkom toho, že si tu našla iba spŕšku pohoršených reakcií a ŽIADNE rady... a mne sa to tiež nečítalo vôbec dobre, s ľuďmi čo sa nevedia držať pri zemi si nemám čo povedať, ale to je tu úplne jedno
takže ja vravím iba toľko: ak ešte môžeš, tak sa občas pokús o normálnu konverzáciu s tými ľuďmi, vždy si dobre premysli, aby si ich neurazila, aby si nerobila nevhodné gestá, neprekrúcala očami nerozprávala zvýšeným tónom, pretože skutočne nie si viac a oni nie sú mene.
Ak to nepôjde, tak buď sama. NA výške si nájdi okruh priateľov, tebe vyhovujúcich, avšak upozorňujem, že potom to môžeš mať v živote veľmi ťažké. Povýšeneckí ľudia nie sú obľúbení a ak sa neskôr v práci proti tebe všetci spoja, tak až potom to bude šou!
Držím palec, ono sa to môže zmeniť, popracuj na sebe, skús to