V skole si nemam so spoluziakmi co povedat.Su to SEDLACI !!!

Príspevok v téme: V skole si nemam so spoluziakmi co povedat.Su to SEDLACI !!!
nepochopenax

Dobry den som tretiacka na gymnaziu ale nie v meste kde byvam.Mam urcity problem s miestom v kt. byvam je to isty kraj a ,,jedna'' cast sa radikalne odlisuje od tej ,,druhej''.Vyrastala som v meste v ,,casti'' prvej kde som chodila ja na zakladnu,Je to mesto nie velke ale normalne.Nemala som absolutny problem s nikym a nicim.Vsetko bolo uplne super moj zivot v skole bol uzasny.Potom som musela na gymnazium do casti ,,druhej'' pretoze v nasom meste ma nezobrali.A nastal zlom.Nemyslela som si ze sa kraj po par km moze tak zmenit.Nedokazala som si tam najst ziadnych kamaratov.Proste ti ludia byaju v samych ,,dedinach'' rozpravaju narecim, maju uplne iny zmysel pre humor, uplne ine ciele,nechcu nic dokazat,nemaju ziadne ,,vacsie'' plny do buducna,cele dni len sa doma ucia a ,,biflia''.Akoze som sa snazila najst si tam kamaratky ale ja si snimi proste nemam co povedat.:( nemam chut sa snimi bavit aj ked niesu zle.. Niesu.Len su proste ine.take jednoduchsie. Trapi ma to a hladam chybu v sebe lebo som clovek kt ma rad spolocnost.Kamaratov ale zase mam ciele do buducna chcem nieco dokazat nie len sa vydat a prestahovat sa o tri domy dalej v tej istej dedine.Je mozne ze sa ludia takto zmenili krajom alebo chyba je vo mne a mam v nich hladat viac dobreho? trpim uz 2 roky.:(

Jefitto

Presne tak... mysliš si, že si zédla celý svet a že ostatní sú sedláci... no a prečo by hneĎ mali byť? Tak ich nezaujíma techno a letné diskoteky. A dobre robia, lebo to nezaujíma ani mňa...

osobne_udaje

zlatko, toto mi neda nereagovat.
tiez som dlhe roky pozorovala a skatulkovala ludi, asi nie az tak extremne a nerozumne ako ty, ale mozem ti povedat velku skusenost. My, v nasom malom Slovnsku, sme velmi upjati, neuvolneni, zavistlivi. Ja sama uz asi pol roka byvam a pracujem v amerike, preto ti to mozem povedat ako hlboku skusenost. Pracujem v luxusnom hoteli, kde najlacnejsia jednolozkova izba nestoji menej ako 700 dolarov na noc (pre ilustraciu.) Pracujem s ludmi, ktori su bohati, vacsinou z New York City, byvaju na Manhattane, vlastnia galerie, velke firmy, umelci, riaditelia, stovky ludi pod sebou (to viem z ich rozpravania)-ktori zazivaju plno zazitkov, cestuju po svete, skusaju nove veci, hovorim ako priklad aby si pochopila, ze to je taka tak skupina ludi, tkroych by si povazovala za vyssiu triedu. A tito hostia NEMAJU problem si vyzliect ponozky a vylozit nohy, nahlas kricat cez celu halu, vylozit rozok so slaninou a jest to hoci aj na podiu pred obecenstvom a podobne, ani im nenapadne sa hanbit, pretoze su skratka so sebou zmiereni, a to mi slovaci nie sme. A mne to tiez prislo ,,negustiozne" a podobne, tiez som mala nutkanie divat sa na to so stipkou pohorsenia, ale po case mi to doslo. Prave ta uzkoprsost, malomestskost, to z nas robi tych ,,sedliakov". Totalne zabednene myslenie, plne predsudkov, take malicke vedomie a tak male obsiahnutie tohto sveta, a taka si bohuzial aj ty. Krasny priklad je ten klub babiek okolo farara v Slunce, seno jahody, co klebetia a maju svoje ubohe skostnatene nazory a podla nich sudia vsetkych, poznaju iba svoj maly svet ale na vsetkych sa divaju z moralneho vysokeho piedestalu. Ty si sedliak, pretoze si toho prilis malo videla a prilis malo vies, nez aby si bola schopna vidiet viac nez za sirku svojho celkom bezvyznamneho, ale nafuknuteho ega. Takze ak chces moju radu, ak nic ine, skus cestovat, skus sa divat ako to vo svete naozaj chodi a potom si uvedomis, aka si bola (teraz) strasne hlupa.
ps.- k tomu problemu- ked sa budes snazit, urcite najdes spolocnu rec aspon s niekym-nemusia to byt vsetci-a ak aj nie, tak zmen skolu, alebo hocico.
ps2-necitala som celu diskusiu, snad tam nie je niekde nejake tvoje pokorne ospravedlnenie, ze si sa spraval ako arogantny blb, v tom pripade som ticho :)

nicolette

Uff, dievča, prečítala som si všetky tvoje príspevky a srší z teba neuveriteľná povýšenosť, nadradenosť, pocit, že si niečo viac... Je síce super, že sa chceš zmeniť, že si uvedomuješ, že to s tebou nie je v najlepšom poriadku, že proste chceš, aby ťa okolie mohlo prijať, ale nemôžeš ostať len pri slovách, musíš začať KONAŤ!
Avšak tvoj prístup k druhým, tzv. "iným" ako si ty sama je na bode mrazu. Byť v tvojej spoločnosti, usudzujúc podľa toho, čo píšeš, tak som strašne otrávená. Každý človek má právo na druhú šancu, ale ty mi neprídeš tak, že by si sa chcela zmeniť, lebo si očividne zo sebou spokojná, len sa chceš vytiahnuť a opäť si tým dokázať svoju úúúžasnosť a čakáš, že ti tu ľudia budú vypisovať ody smerom k tvojej osobe a odobria ti to, aká si nafúkaná. Ale opak je pravdou.
Perfektne som sa pobavila na tom príbehu so spolužiakom (sedliakom) a slaninou. Čo sa ti na tom zdá, preboha, nenormálne? To som potom asi aj ja a veľa iných ľudí sedliačka nenormálna sedlaňa, keď si dovolím jesť v spoločnosti. To potom vám, "normálnym" nesiahame ani po členky? Nechci byť smiešna. :)
Pravdou však ostane fakt, že zatiaľ čo "tí druhí" si užívajú život, sú plní zdravého sebavedomia, spontánnosti a tolerancii voči druhým, tak ty a tebe podobní budú vždy frustrovaní len tým, čo si o ňom myslia druhí a nebudú si vedieť život vychutnať bez predsudkov a škatuľkovania :-) Veľa šťastia a odhodlania k zmene prajem, lebo s takýmto povrchným prístupom v živote neuspeješ. Keď balon príliš nafúkneme, tak vždy aj rýchlo praskne :)))

crushcrush

Jablko11 a Nela41,
je rozdiel vynechať čiarku a vyjadrovať sa nespisovne.Samozrejme aj ja občas použijem nejaký čechizmus alebo čo, ale hovorím o dialektoch.Ak vás moja slovenčina pohoršila,ospravedlňujem sa , odkedy žijem v zahraničí fungujem na angličtine/španielčine, takže mi robí fakt problém písanie čiarok v slovenčine :D
Áno,viem o čom je jej príspevok . Len som sem napísala,ako som to mala ja.Ona je očividne tiež iná, nezapadá do kolektívu tak ako som nezapadala ani ja. Koniec koncov,každý má svoje ciele/priority/názory. Keď vie, čo chce ,nech si za tým ide a nerieši ostatných.

iskierka

Nela ďakujem, si prajná očividne :)
a čo som napísala zlé? ja som dosť jasne napísala, že s ľudmi ako je ona, čo sa nevedia držať pri zemi si nemám tiež čo povedať, no zároveň som dodala, že ak chce dačo zo svojho správania zmeniť, nech to urobí...za to, že som na ňu nezačala kydať na mňa útočíš, či je v tom niečo iné? :)
a ja ti na oplátku takých ľudí okolo teba neželám, neviem prečo by som mala, a neviem ani čím by som si to ja mala zaslúžiť :-O

Nela41

To je najmä o vzájomnom tolerovaní. V triede sa stretne nový kolektív ľudí a je samozrejmé, že si všetci nesadnú do oka. To ale nedáva právo niekomu dvíhať nad všetkých nos a osočovať nimi. Nemusí sa s nimi vybozkávať predsa, ale mať rešpekt ako pred ľuďmi preboha a nie ich volať sedliaci! iskierka tebe by som priala také spolužiačky, keď to bereš tak pozitívne, lebo ľahko sa radí, keď sa 10 mesiacov 4 roky nemusíš pozerať na takých jedincov

Nela41

crushcrush
tu asi niekto nepochopil. Ty opisuješ, že si taká, akých ona nemá rada ;) Prečítaj si jej príspevok ešte raz a poriadne (počas štúdia medicíny si sa predsa mala naučiť dobre porozumieť textu nie pani budúca doktorka?).. ona píše, že tí, čo si s nimi nerozumie sa stále učia, to znamená, že ona sa neučí, čo sa dá vydedukovať aj z toho, že sa NEDOSTALA na strednú školu vo svojom meste. Možno to tu omielam stále a neviem ako to je u vás v božskom Texase, ale u nás na Slovensku je momentálne taký stav detí a ľudí, že sa na najlepšie gymnázia dostávajú štvorkári, tak mi povedz aká musí byť, keď sa tam nedostala? Ty zrejme obraňuješ typ človeka, ktorého si na základke nemala rada, takže si trošku kakáš do úst.

xxxxxxxxxxxx

precitala som si komentare ...jaj kolko krat sme na verejnosti jedli rukami pecene kurca na lavicke ze sme boli mastny az za usami, ci parizsky salat s rozkami, ci pasteky, ci slaninku a klobasku :) alebo si kupili cely chlebik cerstvy chrumkavy este teply a trhali ho rukami :-DDD a vycari mi to usmev ked si na to spomeniem boli to pekne casy boli sme spravna partia sedliakov :))) a to sme z mesta ... ked je hlad srat na pohlady inych! :DDD