Depky, kedy prestanete?!

Príspevok v téme: Depky, kedy prestanete?!
kristi1

Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk

anita

vy máte všetko a máte depky.
Ale aspoň to všetko máte. Ja mám depky,lebo nemám nič.
Momentálne ani prácu,ani lásku...nič!
Najhoršie,že som sa prestla snažiť mať niečo,pretože si myslím,že aj tak nič nedosiahnem,že to nestojí za nič,že budem len sklamaná!
Je to začarovaný kruh,ale nemám síl sa snažiť,nemám síl sa presvedčiť,že môžem mať aj iný život.
Začala som sa uťahovať do svojej izby,plačem,všetko ma prestalo baviť!
Pritom pred ľuďmi pôsobím ako šťastná,atraktívna krásavica,ale moje prázdne vnútro,moje zúfalstvo a rezignáciu nevidí nik!
Tak rada by som bola,keby som sa nenarodila!
Som tu totálne zbytočná,nik ma nepotrebuje...

damaxy

toto je kolotoc.Rýchlo vystupuj,lebo skoncís na psychiatrii-to nemyslím ako výsmech,s diagnozou depresia.Skus zmenit prostredie,hned.Vyber sa na 10 dni niekam od svojho prostredia.Ak ti to nepomože a stav bude pretrvavat navstiv psychiatra.Je to lekar ako každý iný,ajediný ti pomože.Daj si poradit.A hlavne pobal si veci a zmen prostredie.To je prvá pomoc.Viem O com to je.

lucia k

Pre všetkých
Môžete mať nedostatok serotoninu v mozgu.Da sa to liečiť liekmi.Ale tie vam predpíše len psychiater.Nie je to hanba ak za nim pôjdete a v Amerike je to moderne tam za lekara platia.Lieky,ktore vam predpíše obsa huju serotonin,ktorí vam chýba a aj ine latky,ktore su pri depresii nedostatok.Aspon to skúste.Držím vám palce.

era

ahoj kuki mas uplnu pravdu čo si napisal hmotne veci nie su vsetko ale čo mam robit ked mam male dieta a nemam na seba tolko casu aby som sa venovala svojim zalubam s malym dietatom mi nema kro pomoct na manzela sa nemozem spolahnut atd.

kuki

Pricin moze byt neurekom. Od tych hormonov az po zivotny styl. Ja sa dotknem skor toho zivotneho stylu...Pisete, ze mate vsetko. Mozno sa mylim, ale mam z toho pocit, ze mate skor namysli veci hmotne... popripade s tym suvisiace(praca,...). Zivot je vsak aj o inych hodnotach. Niekto hovori, ze najstastnejsi je ten co nic nema. Treba sa preorientovat zo "socialnych" hodnot na akesi vnutorne hodnoty a potesenia, ktore mozu byt uplne drobnosti az po velke veci(duchovne). Predopkladam, ze uz v zivote nieco dosiahli a preto ste si uz zrejme vela veci("to have") splnili... treba sa vsak preorientovat na veci("to be") duchovne. Doporucujem knizky ako "Mat alebo byt-To BE or to HAVE" a podobne.

gorgo

no tak musim povedat,ze mam podobne pocity. Existuju iba dve moznosti: Bud je to depresia a mali by sme sa liecit alebo aspon so sebou nieco robit, alebo je ten zivot uz raz taky, ako v tej knihe co mam v kniznici, ktora sa vola Chvile stastia roky muk....

no

presne aj ja mavam taketo pocity..ale ja sa k tomu este vsetkeho bojim a nic ma nevie zaujat a nic ma nebavi..tiez mam skoro vsetko co chcem a vela ludi by na mojom mieste bolo stastnych a predsa...

era

aj ja si myslim ze to moze suvisiet s hormonnmi aj idem na vyšetrenie mala som urcite problemy s hormonmi preto som tiez nemohla otehotniet az po styroch rokoch snazenia

lenka8

Tak toto je presne ako keby som to ja pisala. Mam v podstate vsetko, ale stale by som chcela nieco ine. neviem sa bavit, tiez spominam na minulost a presne hovorim, ze nie som stastná a ani nie som!!!! Neviem, z coho to je, ale asi to suvisi s hormonmi.

kristi

...no,ved prave..ja som este na meterskej sice nebola,ale ked si to predstavim -hoci deturence mam rada - moje depky budu asi este vacsie...myslis,ze je v tom stereotyp??Mozno nejaka radikalna zmena by prospela