Dobrý deň, začínam mať pocit,či je so mnou všetko OK. Ako každý človek zažívam v živote radosti i starosti,ale mám pocit,že po celkovom zhodnotení je to jedno veľké mínus. Nepamätám si,že by som mala niekedy dlhšie obdobie,kedy by som si mohla povedať,že som šťastná,stále ma niečo štve,je mi do revu,spomínam na to,čo bolo pekné,akoby unikám z reality. Pritom keď sa reálne pozriem, mám všetko,čo som vždy chcela-dobrú prácu,okolie,na ktorom mi záleží...a predsa - mám depky,topím sa v nich,akoby mi niečo v živote stále chýbalo a neviem prísť na to,čo by to mohlo byť.Zažili ste aj vy niečo podobné??
-----------------------
Depresia www.zdravie.sk
Depky, kedy prestanete?!
Skorica ak nevris lekarovi obvodnemu tak ho zmen.
Zaja, práve tohoto postupu sa obávam, ale psychiatrička je lekárka na dôchodku s dlhoročnými skúsenosťami, ale s tou psychologičkou je to tiež dobré. Zájdem tam asi skôr ako začnem brať lieky. Je treba od obvodného žiadanku? Mam lekára, ktorému neverím.
moja kamarátka chodila k psychiatrovi,pri ktorom to vyzeralo asi takto:
"no tak ako sa máte?"
"pán doktor teraz horšie.znovu sa mi vrátili tie nočné "mory""
"ano?takže vám mám predpísať iné tabletky alebo čo?"
"tieto boli dobré.keď ste mi ich predpísal tak výborne zabrali."
"tak vám mám zvýšiť dávku?"
"ak myslíte,že by to pomohlo"
"no tak zvýšime dávku.Koľko užívate teraz?"
"jednu denne"
"tak dve by vám nestačili?"
"ja neviem."
"alebo chcete tri?"
.....
Dobré,nie? Tomu sa hovorí Odborník s veľkým O!
Našla si psychologičku,ktorá jej po dvoch sedeniach tak pomohla,že mohla hneď vysadiť aj tie tabletky.
Ahoj Skorica, Spitomin nepoznam, ucinnu latku v Paretine ano. Patri do skupiny 3. generacie antidepresiv. Tieto su terapeuticky ucinne v malilinkych koncentraciach, maju minimalne vedlajsie neziaduce ucinky, vyborny liecebny efekt. Liecba s nimi je naozaj dlhodoba. Odhad Tvojej lekarky na 1/2 roka nie je nic mimoriadne. Navyku by som sa nebala. Tak, ako si Tvoj organizmus postupne na liecbu zvykne, tak aj pri zlepsovani stavu Ti lekarka bude davku znizovat az jedneho dna...nebudes poznat slovo depka :D.
Ak dovolis, este jedna moja rada na zaklade osobnej skusenosti: najucinnejsi liek na psychicke problemy mame kazdy v nas. Lieky nam vyzdravenie urychlia.
Milá Kristi, ja som o svokom probléme písala pod "úzkosť". Tento týždeň som zašla k psychiatričke a tá mi predpísala PARETIN a SPITOMIN, stále sa neviem rozhodnúť či to mám začať užívať. No vidíš ja som sa odhodlala ísť k odborníkovi aj som si poplakala v ambulancii a teraz mám dilemu či lieky užívať. Preto prosím aj ostatných pisateľov čo poznajú tieto lieky o vyjadrenie, lebo lekárka povedala, že sa berú aj pol roka. Bojím sa návyku.P.S. Zdravím Damaxy.
Ja som sa tiež rozplakala.Plač je tiež prejav a psychoš vie ktorá bije.Je to obraz tvojho stavu.Musíš byt uprimná ak ti maju pomoct.
Ja si nevedomujem ako píšem a celkom je mi to jedno!Možno preto,že keď nemám prácu chodím na rôzne kurzy z UP a tam mám skoro vždy stojopis.
Ale moje zúfalé volanie si zasluhuje aj tisíc !!!!! a moje otázky Prečo aj tisíc ??????
Keď čítam,čo píšu iní,ktorí sa cítia zle,kažý už skúšal psychológa.Ja nie.Nedokážem si ani predstaviť,že by som mala niečo povedať.Asi by som sa rozplakala a to by bolo všetko.Skúšala som iba Deprim,ale nie som si istá,či zaberal.Lekárnička povedala,že je na spanie,čo ma veľmi prekvapilo.Nechcem spať,veď už aj tak som riadne vyčerpaná a nič sa mi nechce.Nepoznáte,prosím,nejaký normálny "povzbudzovák"?Taký nie na spanie,ktorý by som si sama kúpila v lekárni?
Ďakujem za rady.
alternatíva,trafila si to.
Ja pozdravujem všetkých,ktorí píšu bez interpunkčných znamienok :)
Či už sú jedna,dve alebo 20 ľudí.
Presne tak,človek sa tu veľa naučí a vyrozpráva.To je prvý krok k riešeniu problémov,nech už sú akékoľvek.
papenky :)
Ahojte vsetky, ktore menuje Brona - s interpunkcnymi znamienkami. Ale aj Pista vo fore ma interpunkciu vo svojich prispevkoch :D. Ak ste aj jedna, nevadi. To je len dobre, lebo dostavas zo seba von, co Ta trapi. Toto forum a hlavne aj tato tema je prave nato. Kludne pis aj kazdu hodinu pod jednym nickom, to je v pohode. Pekny zvysok dna a usmejte sa :D
anita,zaja,siedme nebo,gerda...veľa vás je,ktoré píšete podobne ako ja.používate interpunkčné znamienka,výkričníky,otázniky.
Gerda,žeby sme boli všetky ty?
Anitka,naozaj je to len v tvojej hlave. Môžeš byť veľmi zakompexovaná. Damaxy ti radí dobre. Keď ti stúpne sebavedomie,budeš sama so sebou spokojnejšia a to ti pomôže aj vo vzťahu k chlapcom.