Strácam priatelov a pomaly aj seba

Príspevok v téme: Strácam priatelov a pomaly aj seba
dasenka52

Ahojte , chcela by som vás poprosiť o radu . Mám 16 a som asi trochu iná ako väčšina teenegerov . Nepotrebujem alkohol ani iné drogy ku zábave a preto pomaly strácam priatelov . S mojimi kamarátkami som si bola kedysi blízska a rada som s nimi trávila čas ale ako sme rástli začalo ich baviť chodenie po diskotékach a opíjanie sa . Stále viac sa cítim osamelá pretože ma nebaví takýto typ zábavy . Rodičia ma nepúšťajú vonku dlho do noci a preto už nemám s kým tráviť čas . Neviem čo mám robiť pretože ma nebaví byť zavretá celý deň doma , chcela by som sa ísť niekam prejsť alebo ísť opekať ale moji priatelia najračej celý deň nič nerobia a večer idú do mesta . Velmi ma to trápi pretože by som chcela mať nejaké spomienky a zážitky , ale nemám ich mať s kým . Najhoršie na tom je to že sa začinám uzatvárať do seba , z veselého a optimistického dievčaťa som sa zmenila na uplakaná kôpku a nemám sa o tom s kým porozprávať , .Proste neviem či mám začať robiť to čo oni ,,,piť a klamať rodičom alebo byť račej úplne sama , bez kamarátov . Prosím poradte mi pretože ja už takto naozaj nevládzem existovaťc...

zlatusa

Veštica toto je pravda, ale tak v živote to proste chodí tak, že ľudia príchadzajú do nášho života a odchádzajú. Je to kolobeh!

vesticalubomira

Byť hĺbavá je fajn. To, že ,,strácaš kamarátov,, pretože nepoje znamení, že neboli Tvoji kamaráti. Skutočných kamarátov nestratíš. Jednoducho si na inej vlnovej dĺžke a ak sa budeš mať rada takú aká si nájdeš niekoho ako si ty aj kamarátov aj lásku. Skúšala si terapiu podvedomia? Ja ich robím. Pomohlo by ti to. Tu je moja stránka : www.lubomirabartosova.wixsite.com

ivcaP

To sa ti iba zda. Niekedy je proste clovek hore a niekedy dole. Skutocni priatelia sa na teba nevykaslu pokial sa im ty nezacnes vyhybat

marcelina78

Lepsie je byt osamely vlk , ako oblubena ovca. Nikdy sa nedaj stiahnut, len koli tomu, aby si zapadla a byt tym, kym nie si. Ja sa citim viac osamela v spolocnosti s ludmi, ktori mi nesedia, ako ked som sama doma. Najdi si nejake konicky, zaluby, tam spoznas ludi, ktori ti pasuju, nic netrva vecne, ani tvoje osamele obdobie, na to nikdy nezabudni!!

Nun12

dasenka52, neviem ci tu si este aktivna, ale momentalne mam 15 rokov, som chalan a vsetky moji kamarati zacali drogovat, pit a fajcit a ja som uz asi pol roka uplne sam. Nemam nikoho komu by som mohol povedat svoje problemy som len furt doma a kazdy piatok sa chodim sam prechadzat do mesta alebo len tak po ulici aby si rodicia mysleli, ze chodim von. Ako to potom vsetko skoncilo, zlepsilo sa vsetko?

šAňKO

AHOJ MUSíš SA PREKONAť VED SI MILé DOBRé MLADé DIEVčA KTORé VôBEC NEPOTREBUJE . ANI ALKOHOL ANI DROGY ANI MARIHUANU A POD. A TAKýCH PRIATELOV PRIATELKY áNO MáM SKúSENOSTI AJ JA A VELA S MOJíM NAJ KAMOšOM KED SA TO TAK Dá POVEDAť SOM MYSLEL žE ON JE TEN PRAVý A ZáROVEň POSLEDNý S KTORýM BUDEM šťASTNý AKO NAJ KAMOšI MYSLíM MAL SOM HO VELMI RáD CHCEL SOM S NíM TENTO ROK TRáVIť VELA čASU íSť NA NANUK ZMRZLINU KOFOLU NA BICYKEL AJ PREJSť SA ALE VšETKO ODVOLAL OSTAL SOM STáť AKO STLP NEVEDEL SOM čO POVEDAť Až SKORO 2 MESIACE NEVIEM O ňOM NIč BýVá 12 KM ODOMňA AJ MI POVEDAL žE MU čASTO VOLáM ALE Už TO MáM ZA SEBOU PRAJEM MU VELA SíL A šťASTIA DO žIVOTA NECH JE šťASTNý JEDNéHO DňA SA TEN PRAVý OBJAVý A TY DášENKA TIEž HLAVU HORE A NEVZDáVAJ TO EšTE ZAžIJEš TAKé CHVíLE O KTORýCH SA TI ANI NESNíVALO A ANI MNE MAJ SA DOBRE POZDRAVUJEM ťA AHOJ

Sirael

Musim povedat, ze sa mi velmi pacia prispevky v tejto debate. Aspon vidno, ze predsa len sa najdu aj ludia, ktori neholduju alkoholu, cigaretam a zurkam, ale vedia sa zabavit aj bez nich. A Dasenka, ja som v 16-ke bola tiez na tom podobne /teraz mam uz za par dni 22/. To si proste skus najst nejaky konicek, nieco co ta bavi, sport, umenie, cokolvek, a tak si rozsiris okruh ludi, s ktorymi si mozno budes rozumiet ovela lepsie, ako so spoluziakmi ci ,,kamaratkami", ake opisujes. Drzim palce.