Aby som sa mal kde vyrozpravat

pan d.

Dnes som si pozical z kniznice nemecke rozpravky od bratov Grimovcov:D Co sa tyka toho samovzdelavania, uz mi treba prebrat len jednu lekciu:D zo styridsiatich.

pan d.

Moj otec udajne dostal do hrobu jej syna. Ja som tam nebol, tak neviem. Mna do hrobu nedostane, uz som porobenie zazil viackrat.

pan d.

Skodit sa da vselijako. Za to, co robi moja tetka, by bola v inej krajine istotne ukamenovana. A ze mam sa za nu modlit:D Vsak ona je sibnuta, bola aj na psychiatrii niekolkokrat. Taki ludia su priam nebezpecni.

pan d.

Matej, mas stastie, lebo s tymto bojovat je na velmi dlhe lakte. Tak ako jestvuje pozehnanie, tak jestvuje aj kliatba, cize ako my na vychode vravime porobenie. Porabat znamena preklinat.

pan d.

Tak hadam si este vo svojej teme mozem pisat to, co chcem. Dakujem za podporu. Mojho deda dostalo do hrobu porobenie, cize kliatba, to mi povedala babka. Dostal horucky a umrel a to v lete.

mate59

doma u nás nik do kostola nechodil,ani som nikdy v nič nadprirodzené neveril.Bol som ale na rôznych bohoslužbách, nielen kresťanských, na cirkevných pohreboch,dokonca som sa kamarátil s kňazom,ale cirkevné učenie,prečítanie biblie ma neoslovilo,ani neoslnilo.Ak niekto verí v posmrtný život, je to správne a v poriadku.Ja si myslím,že tak ako život začal aj skončí,telo zmizne a toto pokračuje dookola.
Nikdy ma nik neuriekol,neporobil,nezhypnotizoval,nepreklial a ani ja nikoho.

vinea

pan d....aj ja mám s týmto skúsenosti. A stretla som sa aj u iných ľudí, lenže dosť ľudí o tom mlčí, alebo len veľmi opatrne vravia...aby nevyzerali "blbo" pred inými, nedočkali sa výsmechu, odsúdenia, pohoršenia atd atd))

vinea

pan d...nedá sa to až tak 100% tvrdiť, no isto nečakám, že mi len vďaka modlitbám a podobne začnú padať z neba pečené holuby atd atd. A zas hej, verím, lebo viera je veľmi dôležitá. Každý človek by mal v niečo veriť (či už v nejakú vyššiu moc, či v Boha, či v dobro, či v prírodné sily, rôzne energie, atd atd).

mate59...ja v posmrtný život verím viac než v tento, čo práve žijem)) Buď z vlastných osobných skúsenosti, alebo mám aj rôznych známych, priateľov, ktorí sa venujú zaujímajú o rôzne "nadprirodzené" veci. A isto nemám vymletú hlávku, som niekedy až príliš racionálna, aj vzdelaním som na tom ok..