Ahojte,
priateľka mi odchádza na rok do ameriky a som z toho veľmi hotový :( už v utorok odchádza a ja neviem ako to prežijem :'( doteraz sme to brali tak, že veď ešte je času :'( ale už nieje .. zajtra budem u nej posledný krát a je to všetko také čudné :'( čo mám robiť? Ja viem, že je internet atď.. ale mne bude proste tak veľmi chýbať :( sme spolu skoro rok ale to čo ku nej cítim a čo ona ku mne to sa nedá opísať. Neviem čo týmto chcem dosiahnuť ale musím sa asi len vyrozprávať :'( .. strašne sa bojím, že ma prestane milovať alebo tak.. je mojím všetkým..
Odchádza mi na rok..
prezijes to a ona tiez, okusi cernosske vnady, neboj dobre jej bude
2 Tonko zo zru ako tam moze ostat ?? isla tam len na rok ... nema ziadnu kvalifukaciu a pochybujem ze tam zostane pucovat zachody... ibazeby jej stary platili dalej skolu....
my sme to mali tiez na strednej zopar ludi odislo a dost sa zmenili ked sa vratili a jeden vztah sa tiez takto rozpadol..
To bola tvoja, nie Moja Maťuľka ;)
Neboj sa ona si tam nejakého nájde ako moja a už sa nevráti! Uvidíš,že to tak bude!!! I my sme boli stale spolu,čo sme si sľubili a i tak tam zostala!!!
Jej sestra tam bola, komunikovali s ňou naozaj veľmi často a teraz sa živí popri vysokej škole ako prekladateľka. Rozumie všetkému. A to hovorím z vlastnej skúsenosti a z toho, čo som videl, počul :) Takže myslím, že dáka hodinka somnou každý deň, jej neuškodí. Má vlastný notebook s wifi. Wifi majú aj doma v jej rodine. Budeme na dráte každý deň..
Robí to aj preto, lebo jej to pomôže dostať sa na jej vysnenú výšku.
Ludia, neprehanajte. Vobec "nezdrhla". Je to normalne a bezne, na SS je moznost ist do USA na rok, student byva v americkej rodine, po jednom niekedy po dvoch, tato rodina je specialne zamerana na takychto vymennych studentov, vedia im robit program a dohliadat na nich, simuluju im normalny zivot v rodine. Student chodi do americkej SS (high school), uci sa. Je to super prilezitost ako zvladnut jazyk. Ziadna sexovacka a podobne fantasmagorie sa tam konat nebudu, lebo by to musela robit priamo v skole alebo sa v noci vykradat z domu. To nie je intrak, to je rodina s pravidlami, ktora aj cez vikend sa stara o to, aby bol program.
Boli tu este poznamky typu, ze preco tam isla, ze je asi ambiciozna a bolo to napisane skôr v neagtivnom zmsle. Vo veku 18 rokov ma byt clovek ambiciozny, je to idealny vek na to, aby mal ciele a snazil sa ich naplnat, ak ma na to moznosti.Kedy inokedy, ked nie v tomto veku. Vtedy vacsina nema skutocne zavazky. Ved neskor pride obdobie, kedy sa clovek viaze a svoje rozhodnutia dlhodobo podriaduje inym.
Obidve moje deti absolvovali vymenne pobyty v USA, tak viem ako to prebiehalo. Cielom pobytu je, aby sa student integroval do zivota svojej rodiny a medzi spoluziakov + ma sa naucit jazyk. Ak sa chces skutocne naucit jazyk, musis v nom zacat rozmyslat a to sa da len vtedy ak zijes v danej krajine a 24 hodin si obklopeny len anglicky hovoriacimi ludmi. Ona tam ide daleko do sveta, na cely rok, stoji to nie uplne male peniaze a potom povedzme 3-4x denne reportuje v slovencine ze prave som prisla zo skoly, prave si pisem ulohy, prave ideme jest a co ja viem co. Iste, ja sa na vec pozeram inak, z tohto uhla pohladu a neocakavala som od deti, ze mi budu v kuse vypisovat ci skypovat. Ty sa na vec pozeras zalubenym pohladom, preto sa ti zdaju veci, ktore pisem od veci. Ono, nikto z nas nevie ako to presne bude, to sa uvidi, ked tam bude. Syn sa dostal napriklad do rodiny, kde bol len jeden pocitac napojeny na internet a zdielala to cela rodina a mobil nemal ani on ani jeho hostitelska sestra, ale bola to vyborna rodina. Ono, mnoho ludi, tu ma velmi skreslene predstavy o realnom zivote v oblastiach ameriky, ktore su pre vacsinu z nas nezname a ziju tam uplne normalni ludia. Pisem ti to skor preto, aby si nebol nahnevany a nemyslel si o nej zle veci, ak sa ti nebude hned hlasit
išla do usa na výmenný pobyt. Už dlhšie to veľmi chcela. Ešte predtým ako sme boli spolu chodila na meetingy a ďalšie blbosti okolo toho ktoré si aj platila a keby to hodila za hlavu kvôli mne, cítil by som sa ako sebec. Naučí sa super anglicky.
Jej staršia sestra tam bola inak tiež. Niekedy spolu boli v kontakte aj 3x za deň.. :) takže neviem čo tu niekto tára o ''žití amerického života naplno'' ..
Milujeme sa a to je podstatné.
ja si myslim, ze v 18 sa len tak do usa nechodi, este sa studuje na strednej a je moznost ist do usa na 1 rok studovat...