Ahojte,
priateľka mi odchádza na rok do ameriky a som z toho veľmi hotový :( už v utorok odchádza a ja neviem ako to prežijem :'( doteraz sme to brali tak, že veď ešte je času :'( ale už nieje .. zajtra budem u nej posledný krát a je to všetko také čudné :'( čo mám robiť? Ja viem, že je internet atď.. ale mne bude proste tak veľmi chýbať :( sme spolu skoro rok ale to čo ku nej cítim a čo ona ku mne to sa nedá opísať. Neviem čo týmto chcem dosiahnuť ale musím sa asi len vyrozprávať :'( .. strašne sa bojím, že ma prestane milovať alebo tak.. je mojím všetkým..
Odchádza mi na rok..
zijeme v dobe, kedy mladi maju poprevracane hodnoty, takze sa niet co cudovat, ze si tam, v amerike, narazi nejakeho frajera a budu si spolu uzivat vsakovake rozkose
len si predstav, ze by si bol na jej mieste, vydrzal by si rocny celibat ?
Ona to berie tak že, proste teší sa tam. Že sa naučí jazyk, získa kontakty a tak.. ale je to taký typ človeka, taký veľmi citlivý a proste ona mi tvrdí, že by ma nikdy neopustila. Tak isto ako ja ju.. Za 4 mesiace, na vianoce za ňou priletím.. na 2 týždne.
Nechcem aby nám to krachlo.. je pre mňa všetko, celý môj svet.. sľubujeme si emalily každý deň.. skypovanie a tak :'(
pevne verím, že nám to vydrží..
aj ona v to verí.. ľudia držte mi prosím palce.. teda nám :'(
ďakujem za povzbudivé komentáriky.
zahriali pri srdiečku
Ked ma 18 rokov, tak ide najskor ako vymenna studentka na strednu skolu do nejakej rodiny. Cielom tychto vymennych pobytov je, aby sa student plne integroval do zivota svojej rodiny a normalne chodil do skoly. Ak ma naplnit ciel svojho vymenneho pobytu, tak z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze na castu komunikaciu s ludmi zo Slovenska realne nema vela casu. Chodi do skoly, musi si pripravovat pomerne vela uloh, eseji, citat povinnu literaturu, vacsina studentov tam ma poobede nejaky sport 4-5x do tyzdna a cez vikend travi cas s rodinou, pripravuje sa do skoly a nezriedka su zapasy ci preteky v danom sporte. Ked je tu neskoro vecer, tam je poobedie, ked je tam vecer, tu je noc.
Ako som uz napisala, urob si aj ty maximalny program, kym ona bude prec, aby si nemal vela casu cakat pri pocitaci ci ti napisala alebo ci sa nehlasi na skype. Nemozes sa tu predsa utrapit. Okrem toho, ked sa po roku vrati, bude to sebavedoma mlada zena a bude mat dalsie plany. Posledne co by tu chcela najst je, aby si tu bol utrapeny, schudnuty a plny vycitiek, ze ti malo pisala. Niekedy vztah vydrzi pocas pobytu a rozpada sa az po navrate, lebo ju ten pobyt aj zmeni, posunie ju dalej. Tak sa snaz posunut dalej za ten cas aj ty.
Veru, to je dobra otazka, co ona?
ako to berie ona?
ak je na tom podobne ako ty, tak sa neboj a skusajte spolu skypovat,pisat si co to da ...ten cas.rozdiel sa da prisposobit obom.(u nej bude poobede ,na svk vecer)....ak vsak vas vztah berie tak lezernejsie,tak je dost mozne ,ze vam to nevydrzi, nehovoriac o tom,ze pokial je taka povaha ,ze mimo domova sa zacne spravat ako vypustena z retaze a zacne si uzivat ameriku...vies si domysliet...
na tvojom mieste sa jej to spytam priamo , bez okolkov, ze ci chce vztah udrzat , ty jej za seba povedz ,ze urcite hej a ze bez nej nevies byt...
Ja by som to považovala za skončený vzťah.
Ale ked si to tak zoberieme.
Pocas vojny (napr. 2.svet.) isiel chlap ako vojak na neurcitu dobu prec, branit vlast. On, ani jeho priatelka, zena, nevedela kedy sa skonci vojna a kedy sa jej frajer vrati a ci sa vobec (zivy) vrati. A vydrzala cakat. Teraz je mier a mnohi maju problem cakat len mesiac. :(((
Podla mna, ked OBAJA chcu, tak to vydrzia. Ale opakujem, musia obaja chciet.
aj mne to krachlo na dialke, vztah na dialku uz nikdy viac, cez pocitac je to o nicom, ale to asi zavisi aj od povahy, ze jo
Je to obrovská skúška pre váš vzťah. Nebráň jej v odchode, ani ju citovo nevydieraj. Bolo by to od teba veľmi sebecké. Práve naopak, podporuj ju a uisťuj, že tam budeš vždy pre ňu, ked ťa bude potrebovať. Verím, že to zvládnete, pretože váš vzťah to iba utuží, ak vaša láska prežije aj diaľku :) Good luck!