Odchádza mi na rok..

Príspevok v téme: Odchádza mi na rok..
Hmkn1234

Ahojte,
priateľka mi odchádza na rok do ameriky a som z toho veľmi hotový :( už v utorok odchádza a ja neviem ako to prežijem :'( doteraz sme to brali tak, že veď ešte je času :'( ale už nieje .. zajtra budem u nej posledný krát a je to všetko také čudné :'( čo mám robiť? Ja viem, že je internet atď.. ale mne bude proste tak veľmi chýbať :( sme spolu skoro rok ale to čo ku nej cítim a čo ona ku mne to sa nedá opísať. Neviem čo týmto chcem dosiahnuť ale musím sa asi len vyrozprávať :'( .. strašne sa bojím, že ma prestane milovať alebo tak.. je mojím všetkým..

Maoam

hmmmm, to je zaujimave, ked maju skutocne tak slabu uroven skol, preco su teda vo vsetkom tak popredu?

to si dost protireci, nie?

prepacte, ze sa tak hlupo pytam, len mi to logicky velmi nesedi

Anamarie: ak je to tak, ako pises, tak potom byt 'star' v USA ci prerazit tam ako cudzinec asi nebude take narocne, ked ako pises, vy ste brali na gympli to, co oni na VS..

anamarie

vebe - no ved hlavne, ze boli spokojni. Ja len konstatujem podla toho, co vidim, nemas potuchy ako Americania nemaju prehlad o najzakladnejsich veciach, ked vyslovis lubovolne meno cloveka, co nieco dosiahol vo vede, nikdy to meno nepoculi. Pocula som, ze ani na slovenskych skolach to uz nie je tak ako to byvalo - v tom nemam prehlad, domov chodim tak raz za dva roky, ja pisem skor o tom, ake to bolo, ked som este chodila do skoly.

anamarie

Ovecka - praveze do hlbky velmi nejdu, europske dejiny napriklad vobec nepreberaju. Ved denno-denne uz roky vidim, ze sa nechytaju, ked nieco rozpravam, na vyske moja spoluziacka nevedela nakreslit kocku. To, co sme my brali v gympli na druhom rocniku oni beru na vysokej skole. Prvy rok na vysokej skole sa ucia vseobecne predmety, aby tych ludi dostali ako-tak na rovnaku uroven.
ShaulaThalit- nesplietaj, neviem, co je v USA napnute, nijak to nepocitujem, je to tu urcite lepsie ako v Europe, keby sa v USA uplne vsetko zastavilo, Europa by ju vraj dobehla za 50 rokov!

vebe

Problem cudzi jazyk trval mozno prve tri mesiace. Mnozstvo eseji, ktore si museli pripravovat (a to nie ze kliknem si referaty. sk a copy-paste), projektov, uloh z matematiky, povinna literatura a co ja viem co. Neustale testy a to nebrali na nich ohlad, ze su zahranicni.

vebe

Nerada nadavam na veci na Slovensku, ale bohuzial na temu stredne skoly v sucasnosti tu u nas radsej pomlcim. Ale to uz je problematika velmi vzdialena teme, ktora bola zalozena

ShaulaThalit

0vecka: práve v tomto období, kedy je už situácia vo svete a hlavne v AMERIKA napnutá ako struna, by som tam naozaj neodporúčala ísť, pretože je len otázkou času, kedy sa naozaj niečo stane a cesta späť bude nemožná... povedala by som, že je až nezodpovedné pustiť svoje dieťa do Ameriky. Práve teraz... Len toľko k tomu...

0vecka

2 anamarie tak snad ten usudok nemas na zaklade toho udaju? je pravda ze v usa maju menej predmetov ale idu viac do hlbky... my mame napr matiku kazdy polrok... pokial viem tak v niekde v usa to bol len jeden polrok a aj to nie upln ekazdy rok... dolezite je co sa naucia a nie to kolko predmetov maju za rok

okrem toho slecne ide skor o aj ako o to ze sa tam nieco nauci