Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

Alternativa

Kedze viacere sa pytate na moju profesiu - ucim na vysokej skole, nie som profesne psychologicka.
A teraz nieco o menzesi: ked nam klesne % tukovej vrstvicky pod istu uroven, zastavuje sa bezna hormonalna cinnost ako aj ine cinnosti v nasom dospelackom tele a priamy dosledok je vynechanie menzesu. Maternica nie je poriadne vyzivovana a "scvrkava" sa. Jasne, Zuzi, ze je riziko neplodnosti, cim dlhsie maternica je v takom stave. Tym, ze nemate menzes, moze sa dostavit napr. problem s nedostatocnou pevnostou kosti, ste viac psychicky labilne, atd., cize dalsie zdrav. komplikacie. Preto je treba liecbu, vsetko sa da vo Vasom tele casom do rovnovahy.
Moja dcera nema zatial dietatko, ale ani sa s partnerom zatial o babo nepokusaju. Menstruacny cyklus sa jej pocas liecby dobre stabilizoval uzivanim antikoncepcie.

Z-uzka

alternativa
Dobrý deň! Ak vám to nebude prekážať, mohla by som sa opýtať, čo vlastne robíte, teda akú prácu vykonávate?? Mne pripadáte ako psychologička, ale v dobrom :-)
A ešte ako dlho bola chorá vaša dcéra? Viete spomínali ste, že už má dieťatko, tak by som sa chcela informovať, že aj po koľkých rokoch je možné otehotnieť?? Či je to možné aj keď pár rokov dievča nemenštruuje v budúcnosti mať bábätko?? Ja by som si v budúcnosti veľmi priala mať vlastné dieťatko, no bojím sa, že moja dlhodobá stagnácia cyklusu bude mať za následok, že to nebude možné. Viem, že je to možné, no neviem kedy sa úplne stráca šanca otehotnieť..
Vopred ďakujem za odpoveď, prajem ešte príjemný zvyšok dňa :-)

Alternativa

Ahoj vrr, Tvoja otazka o mojom spankovom rezime mi navodila usmev. Super, lebo humor tiez pomaha. Mas pravdu, chodim neskoro spat a skoro vstavam. Medzi tym mam ale par hodin hodin pauzu. Mne je fakt na pracu, moje aktivity a konicky 24 hodin malo. A mozno nebudes verit, ze pred 25 rokmi som tiez trpela poporodnymi depresiami, brala som lieky. To, ze viac nepoznam slovo depresia bol vysledok mojej intenzivnej a dlhorocnej prace na sebe. Poruchou prijmu stravy som nepresla, ako sa pytas. Ale prezivala som to spolu s clovekom mne najdrahsim - mojou dcerou. Dnes je uplne zdrava. Aj preto som sa rozhodla zalozit tuto temu. Ak chces, moju "spoved" si pozri v teme "Bul, anorex".

vrr

ajja..jasne ze chcem byt zdrava ako kazdy clovek, a to viem, a viem ze napriklad makrobiotika je zdrabva cesta..viem to secko, viem co treba robit pre zdravie, ale robim presny opak...je to nejake cudne zle ja co robi zlobu, moja lenivost, ja neviem..a hlavne sa mi vidi ze robit nieco je zbytocne..dnes korcule..o tyzden bicykel..o mesiac tiez..behanie, rodina, zamestnanie..nic ma nelaka s toho viem ze sa to deje a je to fajn a je to pekne ale to je vsetko.

Alternativa

Je normalne, ze raz ste hore a raz dole. Take su nase reakcie pri mnohych chorobach. Neboj Z-uzka, intervaly pohody sa urcite budu predlzovat. Uzite si slniecko /dufam, ze bude/ cez tento dlhsi weekend.

Z-uzka

A neviem, či ten boj niekedy vyhrám, vždy keď si myslím, že už je lepšie, nastane situácia, ktorá ma vráti do starých kolají.. Či je to rodina a či obtiahnuté gate, ktoré pred tým na mne vyseli, to ma vie veľmi zdeprimovať :,((
No a tá rodina, je ťažké sa z toho vyhrabať, keď sa nachádzate v prostredí, ktoré vás neustále ťahá dole..
Ale aj tak vám ostatným držím nesmierne päste :)) Držte sa..