Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

kiky

Ahojte...prajem vám krásny deň..bez hádok ak by sa dalo..mne ten môj moc nevyšiel, ale aspoň som sa prekonala a šla na tie tance 2x. Viete mňa to asi aj baví, len ja sa hanbím pred ostatnými..mám strach z ľudí a z toho čo si o mne myslia..to je môj najväčší problém, ktorí ma delí od sveta..ale snažím sa postaviť sa tomu..baby fakt ak môžte navštevujte psychológa..to pomáha..

hviezdicka999

haha tak toto je presne ten fenomen o ktorom sa hovori v poslednej dobe.ach baby ani neviete s cim sa zahravate ach,poznam ten pocit velmi dobre ktory teraz prezivate,mala som anorexiu,bola som aj chvilu v nemocnici,no este teraz si spominam na svoje pocity.Misha toto je ubohe ako sa spravas.viem chces niekam patrit ale vybrala si si zlu cestu.mas super pocit z toho ked sa kruti vsetko okolo teba vsak?psychologicka uz nevie co s tebou a tebe sa to paci,rodicia spoluziaci si ta vsimaju hovoris si ze je to uzasne ze konecne si vynimocna,ale uvedom si jedno/oni ta iba lutuju,a to ty nechces ibaze to este nevies.musis byt sama sebou a neskryvat sa za chorobu az potom ta budu mat ludia naozaj radi viem ze o to ti ide a viem aj to ze mi tu budes nadavat ale aj tak ti moje slova zostanu v srdiecku,bola som presne ako ty,boze,ked som mala anorexiu fuu to bolo uzasne vsetci si ma vsimali mala som pocit ze ked schudnem budem stale stastnejsia a stastnejsia a dokonca s podobnymi babami ako ty tvorite taku uzavretu spolocnost ktora ta akoby cgrani pred svetom. ibaze onedlho prijde vytriezvenie viem ako to boli ale ver mi ze ked to prekonas budes ovela silnejsia ako kedykolvek predtym,no a teraz mi pod nadavat predtym by som spravila presne to iste takze to cakam,ha,papa

gabina

misha...teraz ku Tebe...
vies, ze Ta mam rada, rovnako sa snazim a velakrat mam pocit, ze si velmi hlboko...Na jednej strane je to mozno zufale ale na druhej - ak si na dne, uz nemas kam hlbsie padnut. Treba to vyuzit...Treba sa konecne zacat hrabat smerom na hor. Vies sama, ze bud stagnujes alebo si s naladami a krizami uplne v minuse. Ak nemas pocit, ze sa nieco zlepsuje a ak to chces (!!!) treba hladat sposob...Nepomoze, ak budes pisat same tvrde slova a staci, ze za kopec veci obvinujes seba...dievcata sa snazia pomahat, nezneuzivaj to, prosim... Nie su to skaly, od ktorych sa Tvoje slova iba hlucho odrazia do neznama. Musia s tym zit, musia sa s tym vyrovnavat, to nie je jednoduche... Co keby si svoju zlost a hnev otocila proti chorobe, proti prazdnemu zivotu a proti stagnacii? Bolo by to velmi, velmi zmysluplne...Nemyslim, ze chces naozaj zomriet. Tuzba zomriet nie je prirodzena...Obavam sa, ze mas IBA STRACH zmenit svoj zivot. BOJIS sa tvrdeho boja, citis sa slaba, malicka, jemna....ako dievcatko, ktore potrebuje ruku svojej mamy, aby spravilo krok...Misi, si dospela, vezmi zivot postupne do vlastnych ruk...krajsi pocit na svete nepoznam. Ani lasku, ani materstvo, partnerstvo som neprezivala tak sustavne intenzivne a uz tak dlho, ako je pocit uzasnej nezavislosti. Vies to, dokazes to, uz si taka volakedy bola, len si spomen....
Ak potrebujes spravne nakopnut, hladaj sposob, hladaj moznosti, nekop do druhych, prosim...

gabina

zuju: nemyslela si to zle, je to citit az sem...nic si nevycitaj...
Niektore z nas sa snazia svoje okolie vydierat roznymi sposobmi. Niekto tak, niekto onak, kazdy sa snazi uputat pozornost na seba, kazdy riesi svoje trable...chapem to...
Zujka, ak clovek nosi obrovske bremeno a nakladaju mu vedome este viac, vydieraju ho a snazia sa vsetku jeho pozornost obracat sa seba, moze sa stat, ze to neunesie a padne na nos...Nepotrebujes riesit problemy inych, mozes ich iba vypocut, lebo sama si svoju silu po kuskoch ukladas do zasoby. Nemrhaj nou, na to su tu ini. Je dobre, ze Ti rupli nervy a ak mam pravdu povedat, ani sa necudujem...
Dievcata, budte k sebe ohladuplne a nsazte sa nevtahovat tie druhe do svojich zivotov aj inak, ako na fore. Skuste to cez cloveka, ktory toho znesie omnoho viac. Je tu na to...Vola sa odbornik...
Zujka, si skvela a citit, ze si pevnejsia v nohach a poda Ti uz pod nohami tak neklze. Pracuj na tom dalej a nenechaj sa vykyvat. Drzim Ti palec...g

avinka

zuju..ako dlho uz funguje toto forum? a odkedy sem pises?:-) mala si aj anorexiu,al.iba bulimiu?dostala si sa z toho sma al.ti niekto pomohol?..

zuju

ahojte kocky: ten kto ma odsudil nech ma odsudil, ten kto ma nepochopil, nech ma nepochopil, ten kto ma chvali nech ma chvali, tu nejde o mna. Kazdy ma svoju pricinu ppp, ale urcite to nie je len jedlo.Ja som mala vcera zvlastnu terapiu, nakolko neprijimam svoje brucho a panvove dno, psycholog mi dal ulohu aby som zinscenovala rozhovor medzi bruchom a mojim mozgom. Neslo to, ale viem, ze moje brucho a ine organy nemozu za to ze ich nenavidim, neprijimam, chyba je niekde inde. Predstavte si ako vase brucho, zadok, prsia, placu. Lebo ich nechcete. Bola to hnusna predstava. A co sa tyka Misi, fakt jej chcem len dobre. Ale nie som clovek ktory lutuje, som clovek ktory povie pravdu do oci, a berie za nu aj dosledky.

avinka

krpata:) hmm,aj ja dufam ,ze sa miška uzdravi,ale vsetko zalezi len od nej,ona sama musi chciet.ak ty sama nechces,darmo sme tu my..al.psychologicky a ostatni... no nie je to len kvoli chlapom,je to mozno len jeden mnohych z podnetov..proste tuzis po dokonalosti..a uz sa to s tebou vlecie..aj ty chces schudnut ,ci ako?:) ale prosim ta,rob to aspon ty zdravo,nie ako ja..:/a ostatne..

krpata

ahoj avinka, no ja neviem, mishu nepoznam a ani jej pripad ale myslim ze tak nejako to bude......dufam ze sa vyzdravi.....to je uuuuplna hruuuuza jak sa my baby vieme doriadit a to vacsinou len kvoli chlapom......naozaj maju nad nami az taku velku moc?!

avinka

ahojte,pridam sa k vam trosku do debaty:)a dufam ze je misha ok.. zuju,zazila si toho dost,klobuk dole.Misha uz ma anorexiu 4 roky?hmm.:/