Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

sunshine

Ner.prispievatel, strasne rada by som ti poradila, ale asi aj sam vies, ze taka rada jednoducho neexistuje. Sama poznam, ake to je, ked sa mi vsetci okolo snazili pomoct a ako to nefungovalo .Ta dievcina si v prvom rade musi chciet pomoct sama, az potom nastupuje okolie. Takze by som ti navrhla, ak sa s nou chces pozhovarat a ak ti na nej zalezi, daj jej najavo, ze pri nej stojis, ze urobis vsetko, co je v tvojich silach, aby si jej pomohol, no zaroven ju do nicoho nebudes nutit.

ner.prispievatel

ako teda? odmieta sa o tom rozpravat s rodicmi a sestrami...asi nefunguje zobrat ju niekde a natlacit do nej 2kilovu pizzu ze nie? inac ani som netusil co vsetko takto chori ludia zazivaju, normalne som ostal z oho dnes hotovy...takze ako na takeho cloveka?xcem jej strasne pomoct

sunshine

ner.prispievatel, opatrne, velmi opatrne. niekedy ma taky rozhovor opacny efekt.ak chces anorekticke pomoct, treba ist na to rafinovanejsie, nez na nu vybafnut, ze vies o jej problemoch.

ner.prispievatel

dnes som sa dozvedel ze niekto kto je mne blizky az nezdravo schudol, s nikym o tom nexce rozpravat a mam vazne obavy ze nedopadne dobre...pomoze ak sa s nou porozpravam ja, neodbornik, velky jedak a gurman ktory ostal uplne v soku z toho co jedlo vsetko moze sposobit? bojim sa aby som nieco nepokazil...

thesiamee

bubi: ja som svoje fungovanie najprv ratala na hodiny, potom na dni, nekor na tyzdne a dnes mozem povedat ze je to nieco vyse pol roka. a je to strasne prijemny pocit aj pre dusu aj pre telo. tak usilovne pocitaj a zasluzis si byt na seba nemierne hrda za kazdu sekundu co zvladnes... verim ze to zvladnes!!

alti

Hmmm, Bubi, dva dni...je to malo? Ale ved to je 48 hodin, ked Tvoje telo, organizmus pocitilo, co je normalne fungovanie a to je super. Kazda hodina takeho normalneho fungovania je vzacna, ozdravujuca, povzbudzujuca. Kazdou takou "normalnou" hodinou sa navracias spat do normalneho zivota plneho malickych radosti, ale aj velkych starosti. To patri k zivotu. Vsetko sa da zvladnut, urcite. A budu pribudat dalsie hodiny, dni, tyzdne, presne ako pises, lebo vies, ze to tak bude. Dolezite je Tvoje rozhodnutie: konecne citit radost zo zivota. Pekny den, dievcata.

bubi

Jooj,mne vzdy tak pomoze ked si precitam niektore prispevky:))Uz dva dni po kritickom obdobi sa drzim..viem ze zatial malo..ale aj tie dva dni mi prispievaju k dobrej nalade..o tom,ze som bul. som povedala uz aj svojmu priatelovi..strasne sa mi ulavilo..a je taky zlaty ako sa mi snazi pomoct...uz aj kvoli nemu viac bojujem..a verim, ze z dvoch dni bude o chvilu 5, potom tyzden..a nakoniec pomaly budem moct pomahat tym, ktore su este v tom..:))

nikolka

17.34 :
...sama sa tomu divim..ale...tento prispevok ma...donutil pousmiat sa..a trosku ma nazhavil, ze tym prejdem.,.a ze budem zase uplne stastna..idme si dat banan a piskotky. nevadi ze je po, deviatej..ja to zvladnem

17.34

Chcem len povedat tolko, ze tema anorexia je pre mna dost citliva tema. Zazil som ju len z pohladu mojej druhej polovicky a chcem povedat, ze kazdy clovek, ktory sa zacne snazit dostat z toho si zasluhuje veliku uctu, pretoze to nieje lahke.. Dost som si niektore obdobia doslova vytrpel ale musim povedat, ze aj ked mi je z toho do placu, ked si na to spomeniem urobil by som to iste este raz a vydrzal to opat.
Chcel by som vam povedat, ze kazdy kto z vas s tym bojuje si zasluzi velmi velku uctu a meno Clovek s velkym C.
Neviem, ako sa ten moj prispevok ujem ale dufam, ze aspon trosku podpori, pretoze kazdy ma pravo na zivot a zasluzi si ho zit a byt stastnym!! Tak drzim palceky vsetkym co sa prave rozhoduju a co prave bojuju na fronte:)) Do toho, vyhra bude vzdy, kde je viera a vam poviem, ze cloviecik ktory si tym prejde, urcite pomoze inym..:) tak pekny vecer

zuju

ahoj nikolka: ja mam zasa opacny problem neviem ubrat zo stravy.
Zubok, neposlal ma ani RTG ani nedal antibiotika, co mi je cudne, ale neva 24 idem na dentalnu hygienu tam mi rtg urobia, nieco len pichol pod dasno, zajtra idem znova, trocha to odpucha i ked to citit, a teploty nad 37 su stale takze nemoze tahat