Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

thesiamee

tiezmama: velmi vam drzim palce nech si ty a tvoja dcera medzi tymi, ktori to vybojovali a zvladli... zelam veeeela sily a odvahy a nadeje

tiezmama

ahoj mama42!
som tiez matkou anorekticky a to co prezivam uz 4 mesiac neprajem ani mojmu najväcsiemu nepriatelovi ;-( ma 12 rokov, vysku 157 cm a vazi 28,5 kg. Je kost a koza! Uz 3 den jej podavaju 5x denne umelu stravu a az teraz konecne pochopila, ze je chora... Anorexia je jedna z najhorsich psychosomatickych ochoroni a nikdy predtym som ani len netusila, ze postihuje aj dievcata v tomto veku... Anorexia pre mna znamenala isty druh psychickej poruchy, ktory postihuje modelky. Nemala som ponatia o tom, ze postihuje mladucke dievcata, ktore vchadzaju do puberty, zacinaju pomaly dospievat a nevedia sa s tym vyrovnat... Ale to je samozrejme len jeden z 1.000 ciernych kamienkov, z ktorych sa anorexia sklada. A tak ako pise Misha, jednym z problemov je aj to, ze tieto mlade zeny nevedia alebo nechcu o svojich pocitoch a citoch rozpravat... Precitala som si tu len posledne 2 stranky, takze o tebe mila Misha zatial vela neviem, ale ak mi to moja terajsia situacia casovo dovoli, precitam si viac... Chcem ti povedat len jedno, pokial mas problemy, nesnaz sa ich riesit sama... Musis vyhladat odbornikov a nechat si pomoct... Super je uz aj to, ze si tu na tejto stranke a dokazes o tom pisat... A ver mi, aj ked svojej mame beries za zle ako reaguje, ze ti mozno vela veci vycita... Ona ale urcite nevie ako ma reagovat... to som sa tiez musela naucit...
Majte sa tu zatial vsetci krasne...

alti

Mishka,
tes sa z kazdej pohodovej chvile a nezaoberaj sa tym, ze je to divne. Mat pohodu, byt spokojna je predsa uplne normalne. A uc sa konecne pokojne chvile brat ako normalnu sucast zivota :o)

misha

Ajojte, pred chvíľou som sa vrátila z prechádzky. Poriadne som "premrzla"..ale bolo fajn...a moje odhodlanie stále pretrváva...
Alti,
ja viem, že pády prichádzajú, len...dnes je to moc "divné"..skôr potom v mailíku...

Alternativa

Veru, aj ja som chcela reagovat na Mishkin strach, ze zase pride pad...ale tak predsa vsetci fungujeme, raz sme hore, potom dole. Ale ta nasa hojdacka vzdy vyjde zase nahor. A ako? Predsa nasim pohybom tela, bez neho to nejde. A aj v kazdodennom zivote musime sa podielat na tom posunuti tej nasej "hojdacky".