Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

gabina

sunny 20
3 mesiace nie je ani tak "liecba" ako pobyt na oddeleni. Vsetko pokracuje aj potom, ked sa vratis - domov. Cize: ja by som pobyt v nemocnici brala ako moznost odputat sa od rodinneho prostredia, od dennych ritualov, ktore nas trapia a od vsetkeho. Ako moznost nakuknut, ako sa da ku zdraviu dopracovat. Ak myslis, ze je to o tom, ze tam cakaju s lutostivym otvorenym narucim mile tety, ktore pustaju slzu nad pribehmi PPPckariek, zabudni. Su dosledne a niekedy tvrde, lebo vedia, ze je to na nieco dobre. A ak cakas, ze si "odkrutis" 3 mesiace a vyjdes odtial ako zdrava - moze sa stat ale...spytaj sa Misky, ci jej sa to podarilo.
Sunny, ide mi o to ukazat Ti, ze nie samotny cas, nejake 3 mesiace alebo miesto alebo programy alebo co su rozhodujuce pre uzdravenie. Niec nebude fungovat, ak nebudes mat uzdravenie naprogramovane v hlave. Mozno sa to podari v nemocnici, mozno tam sa nastartujes ale treba vydrzat alebo sa o to snazit aj vonku. Nespoliehat sa na nahody, iba na seba...Drzim palec.-)

sunny20

mishka: cooo?! 3 mesiace je velmi vela:( ale no co uz:( ja uz to sama nezvladam, aj keby to malo byt 3 mesiace. a ono to vlastne este nie je nic iste lebo som to odmietala doteraz tak ani neviem kam a tak.. a ktora je to nemocnica s tym programom a prechadzkami?

misha

kiky, podrobnejšie? Záleží od toho, do akej nemocnice ideš:-( Niekde sa len 6x denne je a po každom jedle leží, inde sa lieči aj duša- sú rôzne terapie, od 6:45 do 21 si niečím zamestnaná- skupinové terapie, telocvičňa (nie také cvičenie, ako si pod telocvičňou asi predstavíš), pracovná terapia, muzikoterapia, individuálna terapia, klub, ráno rozcvička:-), 3x denen autogénny tréning, ak dodržiavaš režim, môžeš ísť po dohode s lekárom na prechádzku- len v nemocnici, v nedeľu sa chodí na spoločnú vychádzku- tuším aj na 3h- berie sa so sebou desiata, večer sa hráva ešte volejbal..fakt záleží na tom, kam ale dotyčný ide!!! Ale čo je najdôležitejšie- to je skutočné CHCENIE sa vyliečiť...môže Ťa liečiť aj majster, ale ak ty nechceš, nikto Ti nepomôže...hmmmm...ale ty si na dobrej cestičke, móóóc Ti fandím:-)))

kiky

ahojte..ja som si síce nedávala novoročné predsavzatie ale tieto prvé dni 2007 jem poriadne ako sa patrí:)dúfam že vydržím aj ďalej...
Som trošku chorá takže moje dni su rovnake..doma doma a doma..ale snažim sa neprepadnúť depke..čítam,kukám telku,už sa aj učím,volám kamoškám a tak,občas nejaká joga(nič prehnané)...
misha:nemohla by si napísať podrobnejšie o liečbe v nemocnici???ak máš čas..kristyh@atlas.sk

misha

sunny20, ahoj. Ja Ti chcem len k tomu pobytu povedať, že 2týž. tam určite nebudeš. A ak hej, tak len vtedy, keď potom podpíšeš reverz. Liečba PPP trvá 3mes., a ak je potrebné- tak dlhšie. Myslím, že ak sa ale rozhodneš už pre liečbu, ostaň celú, neodchádzaj skôr...A kam do nemocnice sa chystáš?

minnetka

Ahojte babenky,trošku si čítam váš rozhovor,a príde mi to také milé...celkovo sa na tomto fóre cítim "medzi svojim"..teda,v tom lepšom slova zmysle,aj ked tu patrím asi doslova.-)
To,čo sa tu píše,mi dodáva energiu a silu,a mám pocit, že tu mám takmer kamarátky,cítim sa tu fajn, lebo vy mi rozumiete..viete,ako sa cítim,ako rozmýšľam...kedy potrebujem pohladiť,povzbudiť...je to tu fajn..
Joj,aká som dnes sentimentálna:-))) Dnes som ráno riadne raňajkovala,a na desiatu som mala syr /lebo ovocie sa doma už minulo/,a na obed som tiež normáln jedla...ono ked chodím do práce,tak to ešte celkom dobre zvládam, na obedy chodím do reštiky s priateľom...poobede ma mamka vezme do mesta na dlhšiu prechádkz,aby som sa neprejedala doma...a večer idem von s priateľom,tak dúfam,že to zvládnem..porblémom sú vždy voľné dni,ked nemám doma čo robiť,tak stále myslím na jedlo..
a čo vy,ak osa vám dnes darí? Miška,je to už lepšie?
Sunny,Tebe veľmi držím palce,a obdivujem ťa..aj ja by so msa mala liečiť,ale...neviem,čo s prácou,priateľom,mojou budúcou kariérou..ja viem,ak sa nepôjdem liečiť včas, nič z toho nebude,ale...
Ale dnes mi je oo dlhom čase fajn,takže aj vám prajem krásnyzvyšok dňa, a držím palce,aby nám to šlo dobre..to papanie myslím..a vlastne,aj všetko ostatné:-))
papa

ForEver?

lebo tatko vsetky zozere:))
no..ono mi to vo svojej podstate ani nevadi..:( no vies...
prepac, ja musim ist. uz som dve minuty akoze na ceste..:)

sunny20

borovica?:)no to neviem, ale je umely a plny gycovych ozdob a sladkosti. ale pritulny:) on bude aj borovica ..co len chces:)

preco problem s potravinami?

ForEver?

vajicka. to je problem. doma ziadne nemame. tu je vonkoncom problem s potravinami. ps- tvoj vianocny stromcek kupim. zn- je to borovica?
ja som dnes uz v pohode papala, tak snad uz nemusim:)