Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

iriska

miska,ja som sa mala velmi dobre,aj som tam pribrala :)) ale nevsimam si to,som plna novych napadov a inspiracii, a tiez planov.dala som si nejake cieliky,aby som aspon nieco v zivote dokazala. zacinat treba stale,nikdy nestat na mieste,stale sa treba hybat vpred. preto je clovek clovekom..inak by mohol byt kludne ako zvieratko.ale my sme ludia,preto robime rozhodnutia a zvazujeme pre a proti.
aj ty mas zajtra prilezitost,miska. uz som ti napisala v sms,ze u lekarky si nezlepsime image svojim vyzorom. naopak,ak tam pojdes vychudnuta na kost,tak to budes mat ovela,ovela tazsie. si objednana,moja,tak tam chod hned zajtra! lebo o tyzden budes nestastna z toho,ze si znovu hodila prilezitost za seba. a bude ti zle aj psychicky,aj telesne a nebudes moct spinkat a budes len plakat. teraz si na rade aj ty,aby si zacala robit kroky k tomu,aby si sa znovu usmievala,bola stastna a mala priatelov,ktorych si stratila. a to vsetko zacne tvojou zajtrajsou navstevou dr. takze nehladaj dôvody preco tam neist,ale dôvody,preco tam ist!!! na tie sa zameraj. tie si zapis na papier a precitaj aj 10x kym zaspis,moja.

misha

iriska, cítim sa veľmi zle, zajtra k tej dr. mám ísť, ale stále uvažujem:-( Hanbím sa ísť k nej taká tučná:-(
Iriska, ako sa mala "na cestách"?:-)

iriska

uz som aj prihlasena. tak ako? konecne si mozem s tebou,mishi,popisat viac. zajtra budem na teba stale mysliet!! takze dufam,ze si rozhodnuta urobit konecne navstevu,ktoru planujes uz dlllho.

katika20

no Lubko, poviem ti to asi tak, anorexia sa prejavuje vedomym a zamernym odmietanym jedla, vyhybanim sa spolocnym ranajkam, obedom......s cielom dosiahnut podpriemernu hmotnost. Clovek ma skreslene videnie svojho tela, vidi sa extremne tucny, neznasa svoje telo a pohlad do zrkadla je prenho odstrasujuci. Vazi sa niekolkokrat denne a jeho mysel je celodenne sustredene len nato, co zjest, pripadne ako sa jedlu vyhnut. ...,je len nizkotucne potraviny,pomaha si liekmi na chudnutie, laxativami, prehanadlami ...... v pokrocilejsich stadiach neje uz vobec nic, dokonca odmieta i tekutiny. Reakcie okolia na jeho vychudnutost neberie vazne, on sa vidi ako tucny az obezny. ...... Je to zakerne ochorenie, ktore moze mat tragicke nasledky. Z tvojho pisania mi vsak nepripada ze by si chcel schudnut preto nejes. Skor to vyzera akoze ti nechuti, co moze byt nasledok nejakeho ochorenia. V kazdom pripade, je spravne ze sa o svoje zdravie obavas. Urcite to neber na lahku vahu..........drzim ti palce!

lubko

ahojte ludkovia ako sa prejavuje anorexia
lebo ja necem jest uz vobec a mam sa stale pyta ze co ja vlastne jem ja skoro nic nejem a stale som bol velky jedak nic ani ranajky ani obed a ani veceru nic poradte mi ja neviem ci sa este dostanem na toto forum ale asi nie tak ked tak tak mi mozte napisat na icq 244236356 alebo ked na tom nebudem tak na 417992425

katika20

amalion:...kludne napis viac.......uvidis ulavi sa ti. Sme tu teraz jedna pre druhu, vieme sa pochopit, vieme ake to je prebudzat sa s pocitom neistoty......hlavne neuzatvaraj sa do seba, to je najhorsie co mozes pre seba urobit........bud statocna a zacni si verit, ze to dokazes, ze tovj problem sa vyriesi. Viem co prezivas, aj ja som v tom az po usi, no snazim sa vyhrabat z tej diery do ktorej som sa prepadla...ak nas bude viac, priepast sa bude stale zmensovat a nasa nadej ze sa z nej dostaneme von bude väcsia. ......len napis, vyrozpravaj sa, rada ta vypocujem....

thesiamee

amalion: pekne pomaly postupne a uprimne pomenovat veci co sa deju... TO? TOHO? aspon pre seba si to povdz nahlas. cloveku sa ulavi, ked vie proti comu bojuje, ked to nie je len akesi TO, hm?