Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

misha

I keď teraz teda dokážem pár dní ináč rozmýšľať. Dokážem si za tým povedať niečo pozitívne, ale nehovorím, že ma to nebolí a netrápi ďalšie hodiny, ale inokedy by som za tým ani nerozmýšľala. Neviem, či ma chápete.

Alternativa

Ale ved je tam slovko krajsie a to znamena dobry bod pre Vas. Teda aspon ja to tak chapem a nikdy by som sa nechcela vracat k horsiemu, ak som dosiahla krajsi stupen, hmmm?

misha

evcca- presne tie slova, jéj, ty si trošku pribrala, a aké máš "krajšie" líčka a pod. To ma tiež zráža na zem, deprimuje, ubližuje a tiež to neviem len tak hodiť za chrbát, odignorovať, alebo hodiť do autu.

Alternativa

Vies, Evca, na kolena nas zrazia len vtedy, ak sa dame. A toto plati vseobecne, nielen pri poznamkach spojenych s pribratim. A mozno konstatovaniu "pribrala si" prikladas zbytocne velky vyznam. Pusti jednym uchom dnu a druhym von, tak ako ked Ti niekto povie "mas zmeneny uces". Tiez to predsa dalej neriesis

misha

Alti, dobre, ďakujem. Dnes tú druhú večeru nedám, možno uvidím, mrkva by sa doma našla, len... pre dnešok mi stačí aj po tej psychickej stránke. Tiež si hovorím, že by som mohla radšej "okúzliť" svojim ja, inými schopnosťami, prednosťami, než vyhladovaným telom, ktoré aj tak nedosiahnem, a postupne by som sa zničila sama.

Alternativa

Ale 5x denne by mala byt strava vyvazena a zdrava. Ja nie som zastanca napr. velkeho kvanta peciva ani pri PPP. Ved telo treba zharmonizovat /co moze byt u vychrtlych - sorry, lepsi vyraz nepoznam - aj jemne pribratie/ a nie zamindrakovat.

evcca

to je pekne o tych vztahoch, ale co ludia, ktori ta svojimi poznamkami o tom, ze priberas zrazaju na kolena? to neviem riesit. je pravdou, ze som stastnejsia a zacinam lubit a mat rada, ale strach je strach.

Alternativa

Mishka, moj nazor je, ze netreba nasilu priberat. Staci 5x denne, cize bez 2. vecere. Ale ak budes velmi hladna, tak pochrum vecer mrkvicku, jablko. Nie je vhodne pre dobry spanok ist spat vyhladovena. Tak si daj banan na desiatu, tie kcal su priam smiesne pri vydaji, ktory mas cez den.