Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

romana

Ja má všetkých doma. Manžel pozerá telku, neni s nim reči... a to je najhoršie. Dcera bola doteraz na internete a ja čítam časopis, varím pečiem ....a pchám do seba čo príde...neviem .. do čerta aj s tým už som normálne napálená asi som frustrována z tejto domácnosti !!!! Beda z niekoho dostať slovo...

evcca

napadla ma sialena vec, ja mam tiez problem dostat sa do ba a spat, ale skupina ma laka, tak si zalozim nejaku v nitre. prida sa niekto?, priestory mam a popripade zozeniem aj odbornika z oblasti psychiatrie.
romanka, bojuj,aj ked ti to nevyslo dnes. ja som tiez mala pred chvilou podobne myslienky, ale brat je doma,a snad ma to zachrani.

romana

Evcca
Máš úlnú pravdu, že ľudia netušia aké to je! Ale to je asi zo všetkým tak. Myslím tým s každým problémom. Môžeš s iným súcitiť, ale kým to neokúsiš na vlastnej koži, ani si nevieš predstaviť aké to je.
Skoda že nie som z ba. Tak rada by som išla na tú prednášku. Veľmi by ma to zaujímalo a povzbudilo. U nás nieč také nie je. Ani nejaká skupinová terapia nehrozí. Neviem... Akoby tým psychologom išlo len o peniaze a nie ľudom naozaj pomôcť. Ked to vidím v nejakom filme zdá sa mi to ako z iného sveta. Tu ozaj nehrozí, vyžaduje si to čas a to asi nemajú....Ale ak by bola ešte nejaká prednáška v Ba a môže aj niekde úplne inde, dajte prosím vedieť. Určite by som si vzala dovolenku a išla by som.

evcca

ja som z okolia nitry, romanka, co sa deje? preco mas blby den?-ppp?
som rada, ze som ti blizka, tak pekne mi to uz davno nik nepovedal.

romana

Ahojkaj evcca
Dnes nemám dobrý deň. Si mi blízka. Vieš o tom? Neviem prečo, asi intuícia... Som z okolia Ziliny. A ty?

andy

Ahojte...ja sa vnímam ako chudá...teda,nie veľmi chudá, ale ked sa vidím vo veľkom zrkadle,vnímam, že som dosť chudá...moje ppp súvisí iba s veľkým bruchom po jedle...
pekný dník všetkým

alpa

Ahojte baby som pod parou trocha:-)). Chcem povedat ze to ako ma vnimaju ini nekoresponduje s tym ako vnimam ja samu seba. Myslim si ze mam optimalnu vahu aj postavu a ludia mi silou mocou chcu natlacit ze som vychrtla. Paradoxom je ze este pred rokom som pracovala pre jednu modelingovu agenturu a nikdy som pre nich nebola dostatocne chuda. Mala so najvacsie rozmery medzi babami v oblasti pasa a bokov, tak neviem kde sa pravda skryva, clovek straca orientaciu.

forev.

mna si ten chlapik tym slovom bohovsky ziskal:)
jj, aj mna to zaujima. je tu niekto kto sa vidi chudy?
a este cosi, ta teta tam hovorila, ze baby sa vnimaju ako tucne. no ja neviem, ja osobne som sa ako tucna, ani v zkradle nejak zvlast nevidela, pripadala som si normalna, aj ked som objektivne chuda bola. to len tolko, ze by sa to asi nemuselo tak velmi brutalizovat.

kyblik

forev. tie tvoje multifaktorialne:)) ked si ten chlap nevedel spomenut na toto slovicko hned si ma napadla ty:))

to all: je tu nejaka baba s PPP, ktora sa vnima ako chuda? odpovecte prosim uprimne celkom ma to zaujima

forev.

tak, hodim rychly report z prednasky..prednasku mal klinicky psycholog a psychiatricka, dlhodobo pracujuci s dievcatami s ppp.
stretli sme sa skoro cela skupinka, par studentov psychologie..bolo to dobre, az na to, ze sa nam to z casu nacas zvrhlo na temu o tom, ako a co spravne jest a podla mojho nazoru, sa snazili nabudit dojem akoby ppp suviselo iba s jedlom. pacilo sa mi, ze bolo vysvetlene, ako prebieha terapia na oddeleni, geneticke aspekty ochorenia(to tie moje oblubene multifaktorialne)..atd.
nuz baby, co ste z blavy, snad taketo nieco este bude, v kazdom pripade treba viac informovat, pretoze ja som sa o nej tiez dozvedela v podstate nahodou.
no, ak mozte, pridte v utorok na skupinku, tesime sa. o pol siedmej v petrzke.
pa:)