Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

evcca

obaja su fajn, s psychologom hovorim viac o vztahoch o mojom JA. a s psychiatrom sa bavime o jedle, vycitkach, sposobe jedenia, liekoch, priznakoch, o tom ako sa mi dari - nedari. snazi sa mi vzdy pomoct. obaja vedia super citat medzi riadkami a analyzovat. ale nie vzdy som mala k nim tak pozitivny vztah, zo zaciatku som ich oboch odmietala- ale to bolo ppp-ckarske moje JA. su fajn, lebo ma do nicoho netlacia a navzajom sa poznaju.

romana

vidiš, to ma nenapadlo. OK. Potom sa ozvem. Ozaj, rozprávš sa aj s psychiatrom tak ako s psychologom? Myslím či sa len pýta,aby mal jasno, alebo ti tiež dáva nejaké rady?

romana

viac ma však štve, že musím ísť k obvodnej lekárke pre odporúčanie. Nechcem jej to povedať. Teda aký mám problém. Je to už taká stará pani ukvákaná. Cítilaby som sa blbo. Čo s tým?

evcca

ta psychiatricka asi sama potrebovala uz pomoc. ja mam s mladymi psychiatrami dobre skusenosti, su zazrati do psychiatrie a fakt sa snazia. je to asi aj o generacii.hoci psychologa mam okolo 55 v tychto nazoroch je mlady. ak nevyhovuje jeden doktor, chod k druhemu, mas pravo volby. drzim paste.
baby s ppp sa prejedaju, ked chcu oddialit neprijemne pocity alebo sa takto odmenuju, aspon u mna to tak funguje. ja sa riadim heslom:SPOMALIT A UVEDOMIT- nejde to vzdy, ale skus to.

romana

Ja už ani tomu nerozumie. Jem hlavane vtedy, Ked sa vo mne niečo prieči a neviem čo stým. Akoby som sa toho chcela zbaviť. Tiež, napr. ked sa neviem rozhodnúť. Mám na výber a som bezradná. Vtedy sa to tiež stáva. A tiež vtedy, ked musím robiť veci, ktoré nechcem alebo sa mi nechcú. Toto všetko je vtedy, ked moje telo dostáva pravidelný prísun stravy a aj tak sa obžeriem. Inokedy, zas dlho nejem a vtedy je to o tom, že sa neviem nasýtiť...
Marfey, S tým psychiatrom, je to preto také váhavé, lebo mám zlú skúsenosť s jednou protivnou starou ženou, ktorá sa má neustále pytala /psychiatrička/ že nechápe prečo to robím??? Že prečo to do seba všetko pchám, ked to potom idem vyvraciať. Chápeš? Tak ona tomu nechápala a ja chorá, ktorá som u nej hľadal pomoc som to mala aso vedieť???? Bola som tam ešte raz. Lebo sa tao na čas zlepšilo, ale ten prístup stále rovnaký. Už by ma k nej nedostal ani pár koní. Taká hlúpa ťapa.

evcca

lekar to nazval precistovacou=purgativnou anorexiou. ak som zjedla nieco mimo planu, tak som pokracovala v obzerstve a isla vracat a brala laxativa. teraz sa ucim jest aj tie jedla zo zakazanej skupiny.
ja som si nikdy nepripustala, ze som anorekticka, lebo som nikdy nebola kost a koza.

romana

Asi to aj robí naozaj, lebo má vraj veľa ľudí, a dosť dlho s tam čaká. Ale ak si zaplatím 200 Sk, tak ma vezme hned. Asi rdšej počkám, najprv mu zavolám a uviím aký mi dá termín. Potom sa na to psychicky pripravím. Aj tak mám pocit, že by mi skôr pomohla psychoterapia ako lieky. A možno aj jedno s druhým. Mám pocit, že teba evcca netrápi bulímia. Skôr ana.

Merfey

nemáš sa za čo hanbiť, romanka. len tam chod, ak to tak cítiš. on by ťa mal pochopiť, nemôže ťa odsúdzovať a ani sa ti smiať. na to sa nestal psychiatrom