Naklady na spolocne byvanie

Príspevok v téme: Naklady na spolocne byvanie
nella-bella

Sme s priatelom cca 8 mesiacov, byvame spolu 3 mesiace a v horizonte jedneho roka by sme sa chceli zobrat. Naklady sa spolocne byvanie (najom, strava, net atd) sme rozdelili na dve tretiny a jednu tretinu a ja platim jednu tretinu a on plati dve tretiny. Bol to jeho navrh, lebo vie, ze platit pol na pol by som si nemohla dovolit, nakolko moj plat je cca tretina z jeho platu. A pri tomto rozdeleni este kazdy usetri nejaku ciastku zo svojho platu, ktoru neskor pouzijeme pri realizacii vlastneho byvania.
Mna to aj dost mrzi, ze platim mensiu ciastku, ale inac by som si nemohla dovolit byvat v podnajme s nim. Hladam si aj novu pracu, ale s mojim odborom a v lokalite, kde byvam, je to dost tazke, ale dufam, ze sa mi to podari.
Zaujumalo by ma, aky mate nazor vy na taketo rozdelenie? Pripadne, ako to mate rozdelene vy? Lebo mne nasadil chrobaka do hlavy jeden znamy, ktory ked sme sa na podobnu temu bavili v partii, povedal, ze nevidi dovod na to, aby platil vasciu cast nakladov, aj ked zaraba viac. Pretoze predsa nie je to jeho vina, ze ma jeho frajerka mensi plat.

lost

ozaj a plati to aj naopak? :D
ze ak sa muz zadlzi extremne, tak polovicu dlhov zdedi manzelka po rozvode a musi to splatit? :)

lost

Maoam

ono ked dnes rodicia tlacia rozne kalerabiky do hlav mladych dievcat, tak sa ani necudujem ze to tak v spolocnosti vyzera..

lost

Maoam

hmmm, vidiiiis :D
to by chcelo priatelku co je milionarka a potom sa rozvediem ja :D
ved to plati aj naopak ci nie? :D
aspon bude nove lambo :)

Lulu2011

Ovecka - myslim, ze Maoam to pekne povedala, nezen sa :) ked uz teraz rozmyslaš o rozvode, lebo urcite budes zarabat viac ako zena, nie je o com sa bavit :)

Maoam

0vecka, to jej je problem, ze sa chce silou mocou vydavat. Donutit ta nemoze :-). Len mi pride mierne smiesne, ako sa tu vsetci trasiete o to, ze vas zena osklbe ako kura aj z posledneho eura.
Co vam brani zohnat si priatelky, ktore zarabaju tolko, co vy sami alebo viac? :-))

Alebo zeny, ktore su samostatne a nie su na vas odkazane? Takych je v dnesnej dobe dost a v DE by to fakt nemal byt problem.

Maoam

Lost, Ovecka a Co. : chlapci, nezente sa, neplodte potomkov a mate po problemoch, uzivajte si vase zarobene peniaze len sami, kde je problem?

lost

0vecka

treba citit predpovede pred rozvodom a navsitiv, ak si v mnichove, tam mas juhozapadne pekne kraje na presne taketo ucely :P ;)

ale sranda matematika, cize zena v tvojom ilustracnom pripade dostane
20% z platu
50% z 50% zvysku platu
cize 1000+1250 a tebe zostane len 1250 :D
resp tento vypocet nie je presny, ale pointa je v tom, ze cim viac setris, tym horsie dopadnes, ak by si cele prepil, uzil by si si pivo a zaplatil 0 :)

To je aka haluz tunel metoda manzela :)

DzanaFX

rozmýšľala som, či sa zapojiť do tejto debatky...Lebo neviem, asi je to správne podľa každého inak. Ale chcela som len povedať, že moji rodičia celý život žili na princípe MOJE a TVOJE...A vkuse si vykrikovali, čo je čie, až im z toho preplo a nebavia sa spolu a kompenzovali si to aj na mne to je MOJE a Ty tu nemáš nič..No ale nechcem teda povedať, že to zájde až do extrémov, ale ja si myslím, že je pekné že sa aspoň snažíš prispievať koľko môžeš... Ja by som to ani neriešila, keď proste viac nemáš, tak nemáš a pokiaľ to partner toleruje, tak asi je jedno, kto tu čo všetko popíše :-)