Naklady na spolocne byvanie

Príspevok v téme: Naklady na spolocne byvanie
nella-bella

Sme s priatelom cca 8 mesiacov, byvame spolu 3 mesiace a v horizonte jedneho roka by sme sa chceli zobrat. Naklady sa spolocne byvanie (najom, strava, net atd) sme rozdelili na dve tretiny a jednu tretinu a ja platim jednu tretinu a on plati dve tretiny. Bol to jeho navrh, lebo vie, ze platit pol na pol by som si nemohla dovolit, nakolko moj plat je cca tretina z jeho platu. A pri tomto rozdeleni este kazdy usetri nejaku ciastku zo svojho platu, ktoru neskor pouzijeme pri realizacii vlastneho byvania.
Mna to aj dost mrzi, ze platim mensiu ciastku, ale inac by som si nemohla dovolit byvat v podnajme s nim. Hladam si aj novu pracu, ale s mojim odborom a v lokalite, kde byvam, je to dost tazke, ale dufam, ze sa mi to podari.
Zaujumalo by ma, aky mate nazor vy na taketo rozdelenie? Pripadne, ako to mate rozdelene vy? Lebo mne nasadil chrobaka do hlavy jeden znamy, ktory ked sme sa na podobnu temu bavili v partii, povedal, ze nevidi dovod na to, aby platil vasciu cast nakladov, aj ked zaraba viac. Pretoze predsa nie je to jeho vina, ze ma jeho frajerka mensi plat.

Maoam

Lulu: trasu sa o to, aby nemuseli na nikoho 'doplacat', ale tak nech potom ani nic neziadaju a neocakavaju ;-), je to doba individualistov, co uz

Lulu2011

Maoam - ze? kazdy druhy Kollar v tejto teme :D opýtaj sa nejakeho ci vie varit, povie, ze ma zena rovnako zarabat a este si nohy dolamat, aby bola tepla vecera na stole :) a potom, ze kto koho diskriminuje :D

Maoam

Lost: inak vidim, ze muzi nemaju problem vyuzivat zeny (aj financne), na starostlivost a pod., cize vidis, muzom vadi, ked zena zaraba menej, ale obratom nemaju problem ju poriadne povyuzivat,alebo vyuzit taku, ktora ma viac :-), takze nejako mierne zvratene to je, nie? uz ked som nastaveny ako muz tak, ze nechcem na zenu 'doplacat', tak som natolko fer, ze ju nebudem vyuzivat

0vecka: neviem, ako to m yslis, mat deti a nemusiet sa o ne starat, to je uzasne, fakt...:-////

Lulu2011

Ovecka - ja svoju rodinu milujem takze ano zivot vlka samotara ma nezaujima a ked si najdem pracu, co dufam, ze bude coskoro, vobec takeho hovadiny riesit nebudem, inak ja som mala kedysi usetreny velky balik penazi a dala som muzovi na co chcel ja proste skupaňa nie som, nemam tras v riti, ze moje, moje :) uzili sme si peniaze pekne spolocne

ano kazdy ma pravo na zivot aky chce, len potom vyzera trapne, ked ta mozno? neviem niekto lubi a ty sa bojis o tých par smiesnych šušnov co zarobis

Maoam

0vecka: dnes v tejto dobe je uplne v pohode, ked budes zit takto aj do smrti, budes jeden z milionov, ak ti to tak vyhovuje, tak tak zi, je to uplne OK

0vecka

2 Maoam ja byvam sam a staram sa o svoj byt a babenke chodim obcas vysavat lebo ona to nerada robi :-D ... a zase nieje to az tak narocne...

2 Lulu2011 to len ty tak vidis lebo niesi clovek ktory rad zije samostatne... men to problem nerobi preto sa snazim zariadit tak aby som nebol na nikom zavisly a nevidim na tom nic zle....

Maoam

Lost, mne to pride fakt smiesne, lebo ja poznam tolko samostatnych zien a mladych bab, ktore dobre zarabaju a velmi dobre si vystacia same a nezenu sa ani do svadby, a ni do deti :-). Takze ak niekto chce dnes zit so zenou, ktora ho nebude vyciciavat, visiet na nom a pod., fakt nie je problem. Tento strach dnesnych muzov vobec nechapem, sa tu trasu o tie svoje euraciky :DDDD, ako keby boli milionari.
Inak potom ale, ked uz chcu tu rovnopravnost, vo financiach a pod., tak nech to potom plati aj pre delbu povinnosti v domacnosti prosim pekne ;-)). Tak potom tiez prosim 50:50 ;-D.