Sme s priatelom cca 8 mesiacov, byvame spolu 3 mesiace a v horizonte jedneho roka by sme sa chceli zobrat. Naklady sa spolocne byvanie (najom, strava, net atd) sme rozdelili na dve tretiny a jednu tretinu a ja platim jednu tretinu a on plati dve tretiny. Bol to jeho navrh, lebo vie, ze platit pol na pol by som si nemohla dovolit, nakolko moj plat je cca tretina z jeho platu. A pri tomto rozdeleni este kazdy usetri nejaku ciastku zo svojho platu, ktoru neskor pouzijeme pri realizacii vlastneho byvania.
Mna to aj dost mrzi, ze platim mensiu ciastku, ale inac by som si nemohla dovolit byvat v podnajme s nim. Hladam si aj novu pracu, ale s mojim odborom a v lokalite, kde byvam, je to dost tazke, ale dufam, ze sa mi to podari.
Zaujumalo by ma, aky mate nazor vy na taketo rozdelenie? Pripadne, ako to mate rozdelene vy? Lebo mne nasadil chrobaka do hlavy jeden znamy, ktory ked sme sa na podobnu temu bavili v partii, povedal, ze nevidi dovod na to, aby platil vasciu cast nakladov, aj ked zaraba viac. Pretoze predsa nie je to jeho vina, ze ma jeho frajerka mensi plat.
Naklady na spolocne byvanie
Maoam - to si dobre vystihla jednou vetou prepnut sa z JA na MY to je cele a hlavne dobrovolne, lebo ked ma mat jeden z manzelstva neurozu, tak je cela ceremonia zbytocna
Lulu, no jo a este som zabudla cenu za sexualne sluzby, no tak to este prirataj :DD
Maoam - uver by si museli zobrat :)
cele je to o tom, ak chce niekto rodinu, zenu a deti, tak sa musi prepnut z Ja na MY a to 'jeho' je uz 'nase'
ak niekto nechce a nevie, tak nech ostane v Ja ale tym padom nech ani nic neziada, neocakava z 'my a nase'
Lulu: tak zistili by, keby mali zacat platit kucharku, upratovacku a babysitterku ;-)
popripade rozmyslam, ze si mozes zalozit nejaky tajny ucet vo Svajciarsku na brutalne uspory :)
Maoam - veru, kazdy den navarene, upratane, aby sa zena starala o deti, pravidelny sex, nevycislitelne hodnoty
Ovecka - tak si treba rozmysliet za koho sa ozenis, neber si vypocitave osoby, alebo sa nezen, ja osobne by som mala divny pocit, keby priemerne zarabajuci muz mi tresol predmanzelsku zmluvu na stol asi by som zacala prehodnocovat cely vztah, ci je to ozaj to prave, ale tak verim, ze su zeny, ktoré stravia kadeco, aj facku a usmeju sa pri tom
0vecka, tak maj do smrti len milenku alebo priatelku, ktora bude tiez samostatna, financne, vlastne byvanie a t d a budete sa iba stretavat :-)
a mas to
2 Lulu2011 ja sa o nej nebojim ale niesom sprosty aby som svoje celozivotne uspory len tak dal niekomu kto ich vyuzije v moj prospech len ak bude chciet...