Naklady na spolocne byvanie

Príspevok v téme: Naklady na spolocne byvanie
nella-bella

Sme s priatelom cca 8 mesiacov, byvame spolu 3 mesiace a v horizonte jedneho roka by sme sa chceli zobrat. Naklady sa spolocne byvanie (najom, strava, net atd) sme rozdelili na dve tretiny a jednu tretinu a ja platim jednu tretinu a on plati dve tretiny. Bol to jeho navrh, lebo vie, ze platit pol na pol by som si nemohla dovolit, nakolko moj plat je cca tretina z jeho platu. A pri tomto rozdeleni este kazdy usetri nejaku ciastku zo svojho platu, ktoru neskor pouzijeme pri realizacii vlastneho byvania.
Mna to aj dost mrzi, ze platim mensiu ciastku, ale inac by som si nemohla dovolit byvat v podnajme s nim. Hladam si aj novu pracu, ale s mojim odborom a v lokalite, kde byvam, je to dost tazke, ale dufam, ze sa mi to podari.
Zaujumalo by ma, aky mate nazor vy na taketo rozdelenie? Pripadne, ako to mate rozdelene vy? Lebo mne nasadil chrobaka do hlavy jeden znamy, ktory ked sme sa na podobnu temu bavili v partii, povedal, ze nevidi dovod na to, aby platil vasciu cast nakladov, aj ked zaraba viac. Pretoze predsa nie je to jeho vina, ze ma jeho frajerka mensi plat.

Maoam

Lulu, som zena, ale ked si predstavim , ze som muz, dospejem do bodu, ze sa chcem zenit,mat zenu, deti, tak je mi jasne, ze zena sa o mna bude starat, o nase dieta/deti, tym padom je mojou povinnostou sa o rodinu financne postarat, teda tak by som to brala ja, zena mi bude k detom vstavat, roky, den a noc, to su nespocetne hodiny starostlivosti + o dom acnost to iste, to je uz iny level, to by sme boli 'my, rodina', to nie je len o peniazoch, to je o mnohych inych veciach

????

Moj nazor je, ze ak muz zenu lubi, tak by mal byt ochotny sa o nu financne postarat. Nechapem, co tu riesite. Tou laskou nemyslim najst si babu na pravidelny sex, varenie a upratovanie. Ak trvate na tom ist fifty-fifty, tak OK, ale za predpokladu, ze si sami uvarite svoje jedlo, sami upracete a sex bude vylucne vtedy, ked bude chciet aj zena a neprikyvne len pre pokoj "v rodine". Dnesni mladi chlapci su vypocitavi idioti, ktori nie su ochotni nic dat do vztahu a ak nieco investuju, ocakavaju okamzitu plnu navratnost. Lenze, mili chlapci, vztah by nemal byt obchod.
Co sa tyka zakladatelky temy, jej tretinove riesenie je uplne OK. Spravodlive.

Lulu2011

Maoam - tiez si to myslim, taky nemozes urobit zenu stastnou,skor ci neskor pridu hadky, ibaze by si zobral rovnaky prototyp a zpzeru sa navzajom v tabulkach kto co :D

Maoam

Lulu: ano, poznam aj ja take pary, vsak to je vec dohody, kazdy nech si to zariadi, ako chce

ale proste ked ma muz problem s tym a vsetko hned preratava a vsetko, uplne vsetko ide u neho cez €, este aj citove zalezitosti a vztahy, no tak taky nech sa fatk nikdy neviaze a neplodi deti

Lulu2011

Maoam - ano je vela roznych parov, ja mam kamaratku, ktorej muz si nepraje, aby pracovala, zaraba vela, nie priemerne, ale proste vela a je prestiz mat pre nho svoju zenu v domacnosti, nechce aby pracovala, aj take pripady su

Lulu2011

napr. do predmanzelskej zmluvy si nemozes dat, ze v pripade rozvodu sa vykasles na deti a rychlo budes utekat do dvojho kutika, tam je toho viac ako len prerozdelenie majetku, ak sa jedna o kompletnu rodinu

Maoam

Lulu: presne tak, ale ved nikto nikoho nenuti, kazdy ma moznost vybrat si taky zivot, aky chce

slobodnych ludi je velmi vela, tu je asi kazda druha domacnost Single-domacnost