Naklady na spolocne byvanie

Príspevok v téme: Naklady na spolocne byvanie
nella-bella

Sme s priatelom cca 8 mesiacov, byvame spolu 3 mesiace a v horizonte jedneho roka by sme sa chceli zobrat. Naklady sa spolocne byvanie (najom, strava, net atd) sme rozdelili na dve tretiny a jednu tretinu a ja platim jednu tretinu a on plati dve tretiny. Bol to jeho navrh, lebo vie, ze platit pol na pol by som si nemohla dovolit, nakolko moj plat je cca tretina z jeho platu. A pri tomto rozdeleni este kazdy usetri nejaku ciastku zo svojho platu, ktoru neskor pouzijeme pri realizacii vlastneho byvania.
Mna to aj dost mrzi, ze platim mensiu ciastku, ale inac by som si nemohla dovolit byvat v podnajme s nim. Hladam si aj novu pracu, ale s mojim odborom a v lokalite, kde byvam, je to dost tazke, ale dufam, ze sa mi to podari.
Zaujumalo by ma, aky mate nazor vy na taketo rozdelenie? Pripadne, ako to mate rozdelene vy? Lebo mne nasadil chrobaka do hlavy jeden znamy, ktory ked sme sa na podobnu temu bavili v partii, povedal, ze nevidi dovod na to, aby platil vasciu cast nakladov, aj ked zaraba viac. Pretoze predsa nie je to jeho vina, ze ma jeho frajerka mensi plat.

????

Presne tak, Maoam. Lenze rozdiel je v tom, ze chlap taketo podrzanie nad vodou od partnerky povazuje za tottalnu samozrejmost...egoisti.

Lulu2011

lost - no predstav chudera pipina si za svoje aj neonovy lak na nechty musi kupit sama, popripade dokladovat blocek, aby nabuduce presne tolko kolko na nho minula dala za tvrdy syr v supermarkete na spolocne chlebicky pri telke

lost

inac, poznam aj "muzov" co zapadaju do takejto kategorie..
teda poznal som, vzdy ich poznam kratko :P
byvali kamos je tym dobrym prikladom:
kamos a ja ho pozveme niekam von na nas ucet a on ze "nejdem lebo musim preniest televizor od babku ku mne" ale toto povie az ked prideme pod jeho okna a nas vyuzije na transport TV a potom povie ze je unaveny a nikam nejde a ide spat..

sranda co ?

PS: toto zdedil po jeho otcovi..

cize preto som pisal tam dozadu v case, ze ak ma dieta blbeho rodica, bude to mat v zivote tazke..

Maoam

Lost, poznam viac pripadov, kde sa muz stal nezamestnanym, aj dlhodobom (napr. 2roky) a domacnost tahala pekne väcsinovo zena. A nevykopla ho, podrzala ho, tahala vsetko. Takze? POdla vasej logiky by taka zena takeho 'loosera' mala predsa cim skor vysachovat, nie?

Vravim, dlhodoby vztah postaveny na niecom inom, ako € funguje dost inak a hlavne, zivot je nevyspytatelny a nikdy nevies, co sa ti stane.
Mozes ochoriet, mat nehodu, stratit pracu. Ver mi, ze ti velmi dobre padne, ked ta partnerka podpori a nevykopne ta, lebo zrazu nemas €.

????

lost, ak je vztah plnohodnotny a v poriadku, tak zene jednoducho nemoze "prepnut" len preto, ze jej manzel murar nekupil zlaty nahrdelnik.
Ak by sa tak stalo, ten vztah bol silne nelomeny uz predtym.

Lulu2011

Maoam - ano a ja som si myslela, ze zeny su "horsie" zatial klop, klop mam okolo seba "stare skoly" asi, co este veria v uprimnu lasku, aj ked su muzskeho pohlavia

inak teraz som si spomenula, ze raz ma velmi chcel chalan, ktory bol strasne mily, ale pri stretku mi opisoval ako byvala mu nechce vratit darcek co jej pocas vztahu dal som kukala ako puk, nie je nic menej sexi ako držgroš

lost

Maoam

presne tak, "ja na "my"

lenze.. dnes je uz tolko psychickych chorob, ze aj dnes normalna zena sa moze o 5, 10 ci 20 rokov zmenit na marnotrapnu materialistku a co ma potom muz robit?

a obzvlast ak to mysli v dorom a v hesle "my"

to mas ako ked by som sa na promocie dostavil s bombou v ruke a povedal "haha, sorry, trapili ste sa 4+8+5 rokov, popripade viac a teraz vam znicim zivot"

s tym nic nenarobis, ak mas hold smolu, tak mas smolu a mozes sa aj roztrhat ale nezabranis tomu :)

neviem ci je to osud, alebo co, ale myslim ze clovek nema v rukach vsetko.. teraz sa vraciam k tomu, ze ho zena moze zrazu opustit, ked jej prepne.. a myslim ze cim drustrovanejsia spolocnost (dnes je to cim dalej tym horsie, ako pozeram (financna kriza, priepast medzi chudobou a bohacmi, materialisticka doba, znizovanie inteligencie, atd) tym vyssia sanca, ze jednemu prepne, ci uz zene alebo muzovi a zoberie so sebou celu rodinu, tj. aj deti..

a netreba byt kollar na to, aby clovek mal taky nazor :P presne ako 0vecka pisal.. mne staci predstava, ze nejaky murar ako kôň pracuje 12 hodinovky denne a potom ho zena podvedie, lebo muz nekupi zlaty nahrdelnik.. tj. prepne jej :) a to muz nepoznal pri svadbe atd, ale uz limit prispevku :D