Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tie nase vyplaty ...

Maoam

0vecka ale Slovaci chcu mat pohodu, pohodlie, su zvyknuti na byty/domy v osobnom vlastnictve, kopu sviatkov, volna, gastro-listky, prispevky na dopravu a pod.
Po praci ist este na oslavu, na prvom mieste je rodina, potom osobne zaujmy, konicky, fitko a niekde na konci praca.
Oni ti neuveria, ze v Nemecku zije kopa ludi vo WG a sharuju byt traja :-/.

0vecka

2 Maoam ja suhlasim je to vidiet najme v tych ludoch ze hladaju sposoby ako sa to neda... a ako sa to neoplati... mne tiez hovorili ze sa neoplati ist robit do DE.... pritom tu mam vyssiu zivotnu uroven a za mesiac usetrim asi tolko kolko by som mal na SK v cistom....

0vecka

2 Lulu2011 ja som zil v BA 25 rokov... a naozaj sa 1,5 izbovy byt za 300 EUR zohnat da... (ta cena je spred 2 rokov a takisto tych 1000EUR ) a pochybujem ze by sa zhorsila situacia... kamaratka a tiez nepochadzala z BA byvala v 3 izbaku spolu platili 600 EUR

a to ze sa ti nechce byvat s niekym inym je uz tvoj problem tu v nemecku musia niektore slobodne mamicky byvat vo WG... takze toot nieje specialita slovenska..

Lulu2011

Maoam - jedine tak, lebo kvoli 50 ci 100 euram naviac po vyplateni vsetkeho no neviem...ci by sa niekto stahoval, ked tak si zvysit tu zivotnu uroven a odist "poriadne" do zahranicia

Lulu2011

ale 300 eur podnajmy nie su ani v KE...tak neviem kde v BA by take boli, ak nepocitam byt kde sa zmestiia max. 2 postele nejaka garsonka, ale co pozeram prenajmy od 400

Lulu2011

Maoam - tak tisicka realne ak by bola, v cistom, co je podla mna skor nerealne ako realne s byvanim za 300 by bola ok

Maoam

cize slovenska mentalita je asi taka, odidem/prestahujem sa len vtedy, ak sa mi to absolutne oplati, inak nepohnem ritou ani o milimeter

Lulu2011

zhodou okolnosti dost dobry kamarat s priatelkou robia v BA za 500 v cistom takze neviem, neviem ci by pristahovalec dostal 1000 eur...vravel, ze ceny mzdy dost klesli v poslednej dobe, verim...lebo dojde vychodniar a bude happy aj za 500 v cistom, niekkde v šope prespi a o 2 týždne dovezie vyplatu domov

Maoam

Lulu ale tak v Ba a okoli iste skor najdu obaja pracu ako na vychode + je lepsie platena. Potom to chapem tak, ze ked este ti ludia otalaju a povedia, len ak nad 1000e, tak potom na tom asi este nie su tak zle, za normalnych okolnosti by bolo aj 'mierne' zlepsenie situacie ovela lepsie, ako dalej hrdlacit za 300e.