stale sa tu opakuju temy o manzelskej nevere. zeny sa pytaju, preco su muzi neverni, nechapu to, nechcu to nejako stravit. lenze pravda je zial taka - nic take ako verny muz neexistuje. a nic take, ako muz, ktoreho na zene zaujima nieco ine ako sex, tiez na zemeguli nenajdete.zeny toto nechcu prijat, preto ustavicne robia chyby vo vztahoch s muzmi. a je tu este jeden neprijemny fakt: keby neboli zeny, ktore su ochotne spavat s muzmi inych zien, neboli by ani neverni muzi. to je to stare zname: ked suka neda, pes neskoci. ved v prirode je to tak isto. a muzi su prilis primitivni na to, aby si mysleli, ze su nieco viac ako zvierata. im sice stale z papule visi uslintany jazyk a snoria na vsetky strany kde je ta akuratna suka, ktora roztiahne, ale pokym ju nenajdu, dovtedy si nevrznu. take je to jednoduche. takze sa nemozno divit manzelkam, ze na tie suky nadavaju, ved bez nich by ich ko-ko-ti sedeli doma pri telke alebo si lestili vtaka niekde v hajzli.
a teraz ma mozete chlapi poriadne zdrbat, ale ti, ktori ste zenati a myslite si, ze kecam, si najskor dobre zacrite do svedomia.
Neexistujú verní muži
Leeela, vidím, že nemá zmysel vysvetľovať, keď niekto nepočúva. Nikde som nenapísal, že som dcére radil, aby mužovi tolerovala neveru. Iba som jej vysvetlil, že pre neho to nebola taká zásadná udalosť, ako to pripadá jej. Ale na druhej strane som jej povedal aj toľko, aby mu vysvetlila, že sa to viackrát nemá opakovať. To si si už neprečítala, škoda.
A otázka ženskej nevery? Ženy predsa vzťahy s mužmi vnímajú úplne inak ako muži.
Všimol som si, že tak ako sa pustili niektoré ženy do zakladateľky, púšťajú sa teraz do mňa. Ja som nikde nenašiel takú vetu, že by - či už ona - alebo ja sme písali, že schvaľujeme neveru ako takú. Popisoval sa tu status quo. Je irelevantné, či to niekto chápe, chce chápať, alebo to odmieta. Subjektívny postoj nemení realitu, tá ostáva taká, aká je. Subjektívny postoj ovplyvňuje iba toho, koho sa týka.
V živote by som nechcela chlapa, ktorý už má ženu prípadne aj deti. V živote! Nikdy by som sa nechcela dostať do pozície milenky.
Ďalšia vec, A-Z-ka, práve vďaka ženám ako ty, ženám, ktoré sa takto zmierili s tým, že muži sú a vždy budú neverní, ženám, ktoré sa podriaďujú ich "loveniu" (ako napísal ZrelýMuž, ktorý mi paradoxne príde nezrelý, keď nie je schopný niečo obetovať pre ženu, ktorú si vzal a miluje ju) majú muži pocit, že im to prejde. A potom sú tu ženy, ktoré sú príliš slabé opustiť muža, ktorý ich podviedol, lebo ho tak strašne milujú, a teda im trpia tú neveru prípadne sa nechajú ukolísať planými rečami, že to viac nespravia. Ak by ma muž podvádzal, hneď by letel. Veľa vecí beriem s rezervou. Chápem, keď chlap chce ísť občas len s kamarátmi niekam, nevyžadujem od neho, aby so mnou bol každý boží deň atď., ale jediná vec, ktorú od neho vyžadujem je, aby mi bol verný. A to nie len z očividných dôvodov, ale navyše nechcem od neho náhodou niečo chytiť.
Povedz mi, ako by sa zachoval tvoj muž, ak by si ho podviedla a on by sa to dozvedel? Myslíš, že by mal pre to také pochopenie, aké tu prezentuješ ty? Prečo stále mnoho ľudí zastáva názor, že ženy musia byť verné, ale ak náhodou muž nie je, tak sa predsa ešte svet nezrúti? Odmietam tvoj postoj k mužskej nevere, nebudem to tolerovať, lebo tým akoby som ju podporovala. A to v žiadnom prípade! Neverím na princa na bielom koni ani podobné kraviny, ale nech raz skončím s kýmkoľvek, chcem, aby mi bol verný a na oplátku budem ja verná jemu.
ZrelýMuž, dúfam, že si uvedomuješ, ako vlastnej dcére ubližuješ, keď ešte ospravedlňuješ jej muža, ktorý jej tak ublížil. Nevera bolí a dosť a ty si navyše zaujal k tomu taký postoj, že dcére ešte radíš, aby sa s tým zmierila, že veď tá jeho bokovka je len také "hobby"... Preboha, veď je to tvoja dcéra, nemal by si pre ňu chcieť to najlepšie?
Nemám vo zvyku zasahovať do konfrontácií, hlavne ak sa ma to netýka. Vložil som sem však svoje stanovisko, preto mi dovoľte vyjadriť názor ešte aj k príspevku IvetaMichael:
Osobne nevidím nič choromyseľné na príspevkoch zakladateľky. Ak mi je niečo proti mysli, je to skôr jej naturálny popis.
Ak Ti je naozaj ľahostajné, čo tu ona píše, prečo sa k tomu tak exaltovane vyjadruješ? Veď každý si tu urobí názor sám za seba, netreba snáď nikoho usmerňovať, čo si má alebo čo si nemá myslieť.
samsa..
ďakujem inak ale...to si naozaj všetci myslíte že táto -Azetka je psychológ..??? :))))))
Tak ten štýl a spôsob akým sa vôbec vyjadruje k ľuďom mi skôr pripomína nejakú amatérsku ,,femini,,čoby poradkyňu ktorá stoj čo stoj a za každú cenu musí presvedčiť že muži sú tí zlí...a tí neverní..atď. Hold nepresvedčí! A psychiatra by potrebovala skôr ona sama takže nech tam druhých neporúča..:( To si naozaj myslí že jej tieto amatérske drísty budú všetci nekriticky hltať?
Muži sú tak isto ľudia ako ženy / ja nemám problém to priznať ako ona / a majú tak isto svoje morálne zásady,mnohých poznám osobne a mám aj priateľa ktorého si veľmi vážim..Odkazujem pani ,,psychologičke,, ak sa nevie vyrovnať sama zo sebou nech vyhľadá nejakého terapeuta podľa možnosti muža,ktorý by jej otvoril oči aby prestala klamať seba aj iných.
Mňa osobne jej choromyselné výplody plné zaujatosti nezaujímajú a neberiem ju moc vážne,len sa divím niektorým že ju ešte neprekukli! :)
Dohadovaním - ani na fóre - sa nikdy nedá dospieť k prijateľnému stanovisku, tobôž nie ku kompromisu. Zaujímavé by bolo položiť milenke ešte predtým, ako sa milenkou stane, nejakú takúto otázku: Nevadí ti, že som ženatý a že svojím súhlasom vlastne ubližuješ inej žene? Možno by odpovedala: čo ma je do tvojej ženy? Mne ide o to, aby bolo dobre mne...
Nuž, prečítal som si pozorne všetky príspevky. Dovoľte čerstvému 50-nikovi k tomu niečo dodať.
Najskôr k tým prispievateľkám, ktorým sa filozofia zakladateľky nepáči: bohužiaľ -teda - bohužiaľ pre Vás, milé dámy, muži sú lovci. Majú to v krvi. A ustavične skúšajú, ustavične si v duchu premietajú filmy, v ktorých sexuálnu rolu hrajú nie vždy len ich manželky. Nehovorím za tých, ktorí to nerobia. Hovorím za tú väčšinu, ktorá to robí. Bez ohľadu na to, či sa Vám to páči, alebo nie. Normálny muž si svoju rodinu váži, ale to neznamená, že nebude loviť aj v iných vodách. Musí prísť o všetko, aby sa zmenil. A to nie je jednoduché, lebo väčšina žien mužom na ich zálety nepríde. To, ako mužova nevera ženu bolí, som pochopil nie na vlastnom príklade, pretože moja manželka na to nikdy neprišla, ale až na príklade mojej dcéry, ktorá takú neveru u svojho muža odhalila.
Čo som urobil? Vysvetlil som jej, že to nie je žiadny koniec sveta. Že pre jej muža je jeho rodina prvoradá a milenka je len súčasť jeho hobby. Že pokým bude rozumná a nezačne robiť scény, môže si s manželom sadnúť, vydiskutovať to, vysvetliť mu, že ďalšiu neveru by už netolerovala. A on nepochybne urobí všetko pre to, aby viac neriskoval, pretože mu na nej aj na ich deťoch záleží. Pre ňu to ale znamená začať o seba viac dbať, vniesť do ich manželstva viac hravosti a radosti. Tráviť s manželom hlavne príjemné chvíle, nie sa s ním len od rána do večera vadiť a behať po dome v rozťahanom tričku. Z nevery môže naopak vyťažiť: malo by ju to naštartovať, aby sa začala o seba viac starať, aby to bola zase tá pekná a upravená žena, do ktorej sa pred pár rokmi zaľúbil. Môj zať je správny chlap, potrebuje len trocha viac podpory, ocenenia a milého slova, ktorého sa mu už v posledných rokoch naozaj nedostávalo.
A teraz k príspevkom A-Z-ky: nie som typ, ktorému vyhovujú takéto priamočiare a miestamai až naturalistické označenia. Ovšem - musím konštatovať, že naozaj vie o čom hovorí. Je to tak, i keď ja by som to popísal určite elegantnejšie.
Muži majú sklon byť neverní a mnohí aj sú. Muži sa nechcú rozvádzať a urobia všetko pre to, aby im manželky na ich zálety neprišli. Muži budú zatĺkať ešte aj vtedy, keď ich žena priamo konfrontuje.
Možno to súvisí s tým, že radi riskujeme a páči sa nám veľa žien. A potrebujeme sex, potrebujeme ho prakticky stále. Muž môže byť akokoľvek unavený, akokoľvek ho môže bolieť hlava, akonáhle hrozí sexuálny zážitok, určite mu dáme prednosť. A keďže je všade, kam sa len pozrieme, dosť žien, ktoré sa dajú zviezť, tak to jednoducho robíme. Keby neboli ženy, ochotné spať so zadanými mužmi, ťažko by sme mohli byť svojim manželkám neverní. To je veľmi podstatný predpoklad, ktorý musí byť splnený, aby bola nevera dokonaná: muž môže byť prvý, ktorý zaloví, ale ozajstný signál, že príbeh sa môže začať, dáva až vyhliadnutá žena. Bez jej súhlasu by sa nikdy nič nestalo.
Toľko z mojej strany, zoberte si z toho čo chcete. Alebo to zmeťte pod stôl, ak je to pre Vás prijateľnejšie.
A-Z-ka mne sa síce tvoje vety páčia, lebo sú podané s takým sympatickým sarkazmom, ale nesúhlasím úplne:) Ty to máš tak, ako keď je niekto matematik, všade vo svete vidí čísla, celý zmysel vesmíru je pre neho v číslach; keď je niekto nadšený chemik, tak v úplne bežnom živote, keď vidí napríklad poldecák, už sa mu niekde v hlave odohrávajú chemické vzorce, ako ten poldecák vznikol; či fotograf, ktorý všade, kde sa pozrie, začne rozmýšlať z akého uhla by vzal tento obraz.... No a ty pracuješ v manželskej poradni a tam vidíš len samé rozvrátené manželstvá a podvádzajúcich chlapov, tak si tiež myslíš, že toto je všade kde sa pozrieš=) Pozri, ja som pracovala v Mc Donalde kedysi dávno. Asi dva týždne. Ale už po tých dvoch týždňoch som si myslela, že každý tam chodí, že celé ľudstvo je skazené a otrávené burgrami, dokonca som všade, kde som prišla (na hoci akú neznámu ulicu) videla ten ich trápny M symbol. A to už po 2 týždňoch:D Neznamená to, že pred tým to tam nebolo, ale to, že teraz len na to sústredím pozornosť. Tak tak isto ty vidíš samých podjebávačov.
Na druhej strane aj keby to tak bolo... nepopieram, že je toho viac, ako by sa patrilo. Tak to chceš povedať, že sa s tým mám ako žena zmieriť?? Že budem žiť s mužom a spávať s ním a vedieť, že spáva s inou? No to si píš, že taký by letel z môjho života okamžite a nech trebárs aj ostanem navždy sama len s deťmi, veď zarábať viem, variť viem, na opravenie domu si zaplatím opravára, tak načo je mi chlap, ktorý ma klame? Ide o to, že: ženy sú geneticky podmienené na monogamiu, vyžadujú lásku a vernosť, chcú rovnocennosť
naopak chlapi: sú geneticky podmienení na polygamiu, vyžadujú sex a toleranciu, chcú byť nadradení nad ženami
Prečo by sa malo vyhovieť chlapom?
AZka, keby si muz bol od zaciatku vedomy toho, ze zena zbali deti, bude rozvod, vyprana kosela a navareny obed je uz len v snoch a mesacne odidu mastne alimenty, tak by si to skakanie velmi dobre premyslel a najpravdepodobnejsie odpustil. Lenze zeny su vychovavane na handry, ktore sa boja nieze opustit muza ked ich podvadza, ale aj ked ich rovno mlati.
Preco zena nemoze ockakavat, ze muz bude verny, ak podla teba muz moze, ba priam ma vyzadovat, aby mohol sexovat, kedy sa mu zachce a s kym sa mu zachce?Nie je to v podstate taka ista nerealna fantazia, aku chce zena zblbnuta telenovelou?
Plus by ma zaujimalo, co poradis zene, napr. mne, ak by som sa dajme tomu zmierila s tym, ze by si sem tam aj skocil, ale s tym, ze mi domov privlecie herpes, alebo horsie sa jednoducho zmierovat nebudem. To uz nie je ohrozenie toho neprirodzeneho usporiadania monogamistov, ktory ty zavrhujes, ale priamo ohrozenie mojho zdravia a mojej plodnosti, teda vrcholna neucta voci vlastnej zene.(Aby sme sa vyhli polemikam, kondom neucharni pred vsetkym) Pretoze tieto davajuce suky nie su nevinne kvety, ktore boli panny az pokial sa nestali milenkami manzelov, mali v sebe toho nalozeneho pozehnane.