Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem skúsiť hladovku

Príspevok v téme: Chcem skúsiť hladovku
Stankuska

Ahojte, chcela by som vyskúšať hladovku na mesiac, na rady typu je to nezdravé a podobne nemám chuť :) som odhodlaná a spravím to :) Chcem len počuť skúsenosti niekoho, kto to už vyskúšal, či je lepšie nejesť naozaj nič, alebo môžem zjesť tak pol uhorky alebo paradajky denne, poprípade kuracie mäsko .. koľko litrov tekutín vypiť ? 2-3-6 ?? Denne cvičím kardio cviky 40 minút + behám 2 kilometre chôdza tak 2 kilometre a skáčem na švihadle, 500 preskokov, koľko je efektívne ??? A užívam aj L karnitine ... tekútý, myslíte že pomáha ? koľko môžem relatívne schudnúť za mesiac takejto " prácičky " ?? ďakujem za rady, veľmi veľmi peknučko už teraz :)

Inga22

Ja plne súhlasím s dana660xz.

Stankuska, rozumiem, že každý chce vyzerať čo najlepšie, ak jedného dňa precitne a uvedomí si, že sa zaobľuje, chce to ihneď stopnúť a čo najrýchlejšie schudnúť. Ale to jednoducho nie je možné, resp. rýchlo schudnúť aj áno, ale nie si váhu udržať. Dana Ti dobre radí. Jedz zdravo, pravidelne, cvič a váha dolu pôjde. A ak sa Tvoja "fáza dietovania" zmení na celoživotný štýl, tak budeš so sebou spokojná aj naďalej.
Ty si nakoniec aj tak urobíš po svojom a čo uznáš za vhodné, ale som si istá tým, že ak schudneš, tým spôsobom, ktorý tu predostieraš, tak priberieš späť. A ak vydržíš v Tebou uvedenom režime dlhšie ako predpokladám, že vydržíš, tak zdravie máš v prdeli.

dana660xz

ach jo stankuska, nechcem ta odradit, ale nejdes na to vobec dobre. najprv musis mat informacie a pri hladovke cvicit 5x tyzdenne je cista samovrazda. tipujem, ze do dvoch tyzdnov si v nemocnici, ale skor to vidim takze ze ani jeden den nezvladnes. po hladovke sa ti vsetko vsecicko vrati , pokial nemas info, ako to robit. neskusaj ziadne blbe diety, 20 kil do mesiaca das dole len liposukciou. si moc mlada na to, aby si sa takto pokazila. najdi si na internete jedalnicek podla doktora havlicka (to je ten panko z relacie jste to co jite) a ked to budes dodrziavat, garantujem ti ze za tych 40 dni das dole 10 kil. a das ich dole zdravo a navzdy, nieco sa naucis o strave. drzím ti palce!

arman

Ok, takze moja mila. Uzaj bez do obchodu a kup si knizku o hladovke od Malachova, alebo od Partykovej. To je jedina dobra rada, co ti tu mozu dat.
Inak riskujes a poriadne. Do 7 dni hladovania nehrozi prakticky ziadne nebezpecenstvo. Prva acidobazicka kriza je okolo 10teho dna, druha okolo 17 dna. Po 17 dni uz ide o zivot, pokial urobis dietnu chybu. Hrozi otrava bielkovinami. Na to uz ludia zomierali.
Kazda dlhsia hladovka je vlastne o navratovej faze. To je obdobie po hladovke, ktore trva rovnako dlho, ako samotna hladovka. Cely vysledok zavisi od tejto fazy. Pokial sa doserie, doserie sa aj zdravie. Pokial sa spravi spravne, zdravie sa vylepsi. Navratova faza je najtazsia faza hladovky, je to alfa-omega. Prakticky kazdy clovek, co o tom vela nevedel, narobil chyby prave tu.

Nechaj si radit len ludmi, co hladovky aj vyskusali. Vacsina ludi nevie prezit ani 1 den bez jedla, od takych si NIKDY nenechaj poradit. Ani keby precitali vsetky knizky sveta. Ja som vydrzal iba 1,5 dna najviac, kvoli parazitom a komplikaciam, ktore tam vznikaju.

Pred hladovkou preto odporucam urobit si anti-parazitalne kury. S parazitmi sa neskutocne zle drzi hladovka, je to este 3x tazsie, nez bez nich. Telo bojuje s prekyselenim, ktore parazity este zhorsuju a nutkaju cloveka najest sa.

Hladovka nieje prave najvydarenejsi sposob na chudnutie. Tukovy organ je sposob, v ktorom telo rozpusta toxiny. Kazdy tucny clovek, ma zdravy tukovy metabolizmus, a jeho hlavny problem je mnozstvo toxinov, ktore telo do tuku rozpusta, aby chranilo zivotne dolezite organy, pred poskodenim. Je to dosledok zapchatych criev a vylucovacich organov v zlom stave.
Velmi velku chybu robis, ked ides chudnut hladovkou, kedy sa koncentracia toxinov a prekyselenia zvysuje. Telo, len co prestanes blbnut, urobi vsetko preto, aby tuky co najrychlejsie ziskalo naspat. To je aj dovod jojo efektu.
Chudnut treba tak, ze sa telo zbavuje toxinov, odkyseluje sa, a cistia sa vylucovanie organy. To velmi rychlo dostanes organizmus do stavu "jem kolko chcem a nepriberam". Pokial priberies "aj z vody" ako sa hovori, problem je privela toxinov, a telo si vyrobi tuk pri kazdej prilezitosti.

vebe

No, praveze sa ti bude odburavat svalstvo a nie tuk. Lebo ked je akutny nedostatok energie, tak glykogen vo svaloch je najrychlejsie dostupny. odburat tuk, to je proces zdlhavejsi, komplikovanejsi a v akutnych situaciach to proste nebezi. Prezyvka ti to dostocne zrozumitelne vysvetlila. Ked hladujes. vznike akutny nedostatok energie a vtedy sa spotrebuvaju najrychlejsie dostupne zdroje energie, tuk medzi ne nepatri. Na spotrebovavanie tuku sa musia vytvorit opimalne podmienky a hlad medzi ne nepatri.

Stankuska

Prezyvka

Ale veď keď sa budem vrámci hladovky venovať 5x do týždňa športu, tak sa mi nebude odburávať predsa svlastvo ?? ale tuk nie ??

vebe

Ak tomu veris, skus. Ono, metabolizmus funguje dost komplikovane a neplati v nom ze 2+2=4, chcem len povedat, ze hladovka nemusi byt spravnou cestou na dosiahnutie ciela. Ale ty si uz rozhodnuta, takze o com treba este diskutovat

vebe

Ono post a hladovka su 2 veci. Hladovka je to, ze nebudes vobec jest, len pit tekutiny. Post je to ze budes jest, ale dietne, bez masa a malo. No, ved urob si ako chces, len si myslim, ze uplne nejedenie az do 1.jula si nemala na mysli.

Stankuska

Jedna babena tu na fóre písala, že vďaka hladovke schudla v 12tich rokoch 20 kilo za mesiac, keď to dokázal 12ročný organizmus tak prečo by to nedokázalo vyspelé telo dospelého človeka ? navyše, hladovka sa odporúča aj pre zdravie, koľkí ľudia sa pôstia pred sviatkami, dokonca aj v prísnom režime, a prežijú to, mienim to držať iba do 1 júla, a od druhého júla idem na normálnu stravu v malinkom dlanovom množstve, ja som dietkárka, mám to zmáknuté, len proste som na pokraji síl, už neviem čo robiť ..

vebe

Stankuska, co spravis je tvoja vec, ty si sa uz rozhodla a zda sa, ze tu hladovku aj drzat budes. V zivote je ale dolezia jedna vec- davat si realne ciele, ktore sa daju naplnit. To co si si ty vytycila vo svojom veku menej ako 18 rokov (chodis na strednu) nie je realny ciel a budes zbytocne frustovana z vysledku. Ked chodis do skoly a robis sportove aktivity, ktore si popisala, nemozes drzat uplnu hladovku, jedine tak ze ludia v tvojom okoli budu mat vzdy mobil pri sebe aby mohli zavolat kedykolvek zachranku. Do 2.jula asi neschudnes 20kg, to si pripusti. Nejaky cas si predsa tie kila zbierala, tak nejaky cas sa ich budes aj zbavovat. je realne v tvojom veku shcudnut 20 kg, ale inou cestou, nie hladovkou. Nieco si nastuduj, alebo si daj poradit, aby si sa nuacila hlavne dlhdobo inak jest, teda tak aby si si vedela svju nizsiu hmotnost aj udrzat. Otazka znie co si pod hladovkou predstavujes. Je vela ludi, co tvrdia, ze takmer nic nejedia a ked to nic realne vidim, tak je to pre mna jedlo na 2 dni