Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Lindynette 30? Dobrý sluha, či zlý pán?

PRVAPOMOC

Hej hej, ja beriem tuto Lindynette 30, vyhovuje mi, nerobi zatial so mnou ziadnu galibu. Vzala som si ju jednak preto lebo aj moja sesternica ju berie uz vyse 10 rokov (len lindynette 20, ale to je v podstate jedno) :P Tato znacka je jednak co sa tyka ceny na strednej urovni ale kvalitovo na vysokej. Tak mi aj gynekologicka povedala, ze toto je velmi dobra volba, ze pacientky sa jej na tuto znacku nestazuju a jednak, ju kupis v kazdej lekarni. Nieje to ziadna novinka cize by s nou nemali byt problemy co sa tyka dostupnosti.

Lennka

jj aj ja si take nieco pamatam ze mi vravela doktorka ze dokonca do 10 hoidin je to este v pohode ked nezoberies...ale tak cim mensi casovy posun tym lepsie:-)....aj ty beries nejaku antikoncepciu???:-)

PRVAPOMOC

:D nie nie, nic take nestudujem, len sa zaujimam asi o trosku viac ako bezny ludia :D Toto co si napisala, sice nevadi ale je trosku riskantne to, ze posuvas davkovacie hodiny. Proste je najlepsie ak baba uziva tabletky vacsinou vecer okolo 8-9 ale pravidelne...rano to je tiez v poriadku ale netreba telo stresovat tym, ze si das tabletku o dake 2 hodinky neskor. Je mozne, ze na tvoje telo pride casom velka zataz koli tabletkam, predsa su to umele hormony. Je sice pravda, ze nevadi casovy posun 2 hodiny ani 3....tusim az do 8mich hodin je to najbezpecnejsie povolene ''zabudnut'' dat si tabletku. Inac potom pride to co asi nehcces aby prislo...treba na to davat pozor. Netreba sa s tym zahravat :) radsej nastav BUDIK na HAK a vsetko bude oukej, aj keby ta to cez vikend malo hnusne zobudit :D , radsej vstan a daj si tabletku a bez opat spat :)

Lennka

dakujeem...ty nahodou nestudujes za farmaceuticku?? alebo take nieco?? lebo tak sa mi zda len nwm ci dobre:D....takze v pohode sa nemusim bat ani ked som trosku nachladnuta a beriem nejake tie lieky...tak to je fajnnn...a ked zvyknem brat tabletky rano okolo 7 ked idem do skoly...tak ked je sobota a nedela a zoberiem ich o 9 - 10 hod. ked vstavam tak neskor tak to tiez newa ze nie?

PRVAPOMOC

Lennka : Skoro kazdy liek mozes brat, ci uz je to paralen, panadol, zodac, homeopatika, probiotika ... okrem ANTIBIOTIK, antibiotika velmi znizuju ucinnost HAK, ale v pripade, ze by si ich MUSELA brat, tak nevadi, HAK pouzivaj nadalej ale minimalne tyzden pouzivaj s priatelom ochranu, istota je gulomet. Inac nijake tabletky ci uz na zaludok alebo hlavu, neskodia. :)

Lennka

ahaa...dakujem uz v tom mam jasno:-)...len mam este jednu otazocku...ked ma boli hlava a zjem paralen tak to neovplyvni ucinnost antikoncepcie ci ano?

PRVAPOMOC

Jajaj ludia, ako mozete zacat uzivat daku antikoncepsiu ked o tom vobec nic neviete? Ked zacnes uzivat HAK, cize hormonalnu antikoncepsiu, tak to znamena ze v prvy den menzesu a od prveho dna by si mala byt chranena. Pokial zacnes brat v iny den MENSTRUACIE tak pouzivaj aspon tyzden daku inu ochranu. A to preco je 20 alebo 30 zalezi hlavne od veku. Do 18,5 a 19 rokov sa zvykne davat obsah Estrogenu 30 pretoze 20 by mohla narusit ''vyvoj'' maternice, vajecnikov, a to preto, lebo do toho 19 roku nieje 100% iste ze tvoje telo je uz uplne vyvynute. 20 sa davaju vacinou od tych 19rokov kedze uz dozreta zena nepotrebuje vyssi obsah hormonu aj napriek tomu, ze 30 tiez patria medzi nizkohormonalne len 20 patria do velmi nizkohormonalne lebo potom existuju aj 15 ale tie sa davaju zenam po menopauze...cize kto berie 30 od veku 15-19 moze byt spokojny :) Snad vsetko chapete. Keby daco, pytajte sa :)

Lennka

ahojte baby....zacala som uzivat tuto antikoncepciu a chcela by som sa vas spytat ze po kolkej tabletke mozem mat nechraneny pohl. styk bez toho aby som sa bala ze otehotniem a ci ma lindynette 30 naozaj viac hormonov ako 20...v tom pripade nechapem preco mi ju doktorka predpisala ked som este ziadnu nebrala...je to podla vas v pohode??