Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Srdce alebo psychika?

Príspevok v téme: Srdce alebo psychika?
dony

Dobry den.Mam 22rokov.V septembri roku 2010 som bol v praci.Bol som velmi vynervovany a rozculeny.Zrazu ma zaliala horucava tocila sa mi hlava a dostal som cudny pocit ze sa nieco zle deje srdce sa mi rozbuchalo a uz som len citil ze mi trpnu nohy ruky hlava tvar no proste cele telo mi strplo.Pery mi strasne trpli a boli takzvane do tvaru O.
Uplne ma triaslo v hlave som mal stale myslienky ze zomieram to je infarkt a krical som ze nechcem zomriet.Bola privolana zachranka a dali mi aspirin.
Napojili ma na RTG a tam prisli na to ze to infarkt nebol iba mi povedali ze som mal panicky zachvat.A odvtedy sa mi to stava stale.Uz nie nastastie ze mi strpne cele telo.Ale proste neustale sa musim kontrolovat ci mi bije srdce kazde pichnutie v hrudniku alebo zatocenie hlavy mi pripomenie situaciu ktora sa stala a zrazu pride na mna neznesitelny strach pocit ze umieram bojim sa triasku mam a mravcenie prstov niekedy aj tvare.
Trva to niekedy 10-20 minut raz to dokonca trvalo nejake 2hodiny ze ma stale triaslo na posteli.Stava sa mi to viac krat tyzdenne niekedy az cca 15krat.Myslim si ze mam nieco so srdcom a doktori to nevedia zistit.Uz tam ani nechodim pretoze vzdy mi povedia ze mi nic nieje .Akurat mi povedali ze mam sinus tachykardia a to je vsetko.Kolko krat citim ze mi hori hlava ale teplotu nemam .Cudne tlaky vhlave busenie srdca v klude ked sedim alebo lezim.Niekedy si ani srdce necitim ze mi bije na hrudniku a inokedy tiez v klude mi ide vyskocit z hrude.Nedokazem sa ani medzi ludmi pohybovat vzdy ostane vo mne zly pocit ze sa mi nieco stane strach ze mi skolabuje srdce a podobne veci.Uz nedokazem ani pomaly na wc prejist .Akonahle sa postavim tak mi srdce ide vyskocit z hrude.Niekedy citim taku cudnu nevolnost na hrudniku nieco take ako ked je niekto opity a lahne si do postele a zavrie oci tak ma cudny pocit v zaludku ja to mam v hrudniku nasledne sa mi zatoci hlava zaleje horucava a srdce mi cca minutu bije strasne rychlo a tazko sa mi dycha.
Inokedy mi stahuje tak cudne tvar ako keby som na nej mal lepidlo zaschnute.
Alebo mi casto trpnu nohy ja sa proste bojim ze zomriem.Hraval som futbal profesionalne ale zranil som sa tak uz nesportujem cca 2roky moze to byt z toho ze nemam dostatok pohybu??Robim si to sam psichykou alebo fakt je nieco so mnou vazne ? Stalo sa to uz niekomu niekedy? dakujem mozete mi napisat aj na email dony.josh@gmail.com .
Ak sa to niekomu stava snad nam to niekedy vsetko prestane.

besttpch

Jednoznacne potrebujes psychiatricku liecbu. Dost si to zanedbal a same to neprejde. K psychiatrovi si mal naklusat po druhom zachvate v tvojom zivote, a nie ze to nechat dojst do stadia 15 zachvatov za tyzden!! Nemas chore srdce, mas chory mozog, ktory ti vnucuje predstavu, ze mas chore srdce. Antidepresiva ti urcite pomozu.

alenka523

pokial si bol na vysetreni srdca, EKG, ECHO, neurolog a nic ti nenasli, moze sa jednat o panicku poruchu, su to typicke priznaky, neboj sa, toto zaziva vela ludi, dostanes sa z toho, neumiera sa nato, ale je to neprijemne, byva s tym spojena aj tetania /zrychleny srdcovy rytmus/ jeden z priznakov, je to vyvolane strachom, myslienkami v tvojej hlave, skus psychologa, ak sa to nebude lepsit a len horsit, asi bude treba lieky od psychiatra, neboj, zbavis sa toho:D