Dobry den.Mam 22rokov.V septembri roku 2010 som bol v praci.Bol som velmi vynervovany a rozculeny.Zrazu ma zaliala horucava tocila sa mi hlava a dostal som cudny pocit ze sa nieco zle deje srdce sa mi rozbuchalo a uz som len citil ze mi trpnu nohy ruky hlava tvar no proste cele telo mi strplo.Pery mi strasne trpli a boli takzvane do tvaru O.
Uplne ma triaslo v hlave som mal stale myslienky ze zomieram to je infarkt a krical som ze nechcem zomriet.Bola privolana zachranka a dali mi aspirin.
Napojili ma na RTG a tam prisli na to ze to infarkt nebol iba mi povedali ze som mal panicky zachvat.A odvtedy sa mi to stava stale.Uz nie nastastie ze mi strpne cele telo.Ale proste neustale sa musim kontrolovat ci mi bije srdce kazde pichnutie v hrudniku alebo zatocenie hlavy mi pripomenie situaciu ktora sa stala a zrazu pride na mna neznesitelny strach pocit ze umieram bojim sa triasku mam a mravcenie prstov niekedy aj tvare.
Trva to niekedy 10-20 minut raz to dokonca trvalo nejake 2hodiny ze ma stale triaslo na posteli.Stava sa mi to viac krat tyzdenne niekedy az cca 15krat.Myslim si ze mam nieco so srdcom a doktori to nevedia zistit.Uz tam ani nechodim pretoze vzdy mi povedia ze mi nic nieje .Akurat mi povedali ze mam sinus tachykardia a to je vsetko.Kolko krat citim ze mi hori hlava ale teplotu nemam .Cudne tlaky vhlave busenie srdca v klude ked sedim alebo lezim.Niekedy si ani srdce necitim ze mi bije na hrudniku a inokedy tiez v klude mi ide vyskocit z hrude.Nedokazem sa ani medzi ludmi pohybovat vzdy ostane vo mne zly pocit ze sa mi nieco stane strach ze mi skolabuje srdce a podobne veci.Uz nedokazem ani pomaly na wc prejist .Akonahle sa postavim tak mi srdce ide vyskocit z hrude.Niekedy citim taku cudnu nevolnost na hrudniku nieco take ako ked je niekto opity a lahne si do postele a zavrie oci tak ma cudny pocit v zaludku ja to mam v hrudniku nasledne sa mi zatoci hlava zaleje horucava a srdce mi cca minutu bije strasne rychlo a tazko sa mi dycha.
Inokedy mi stahuje tak cudne tvar ako keby som na nej mal lepidlo zaschnute.
Alebo mi casto trpnu nohy ja sa proste bojim ze zomriem.Hraval som futbal profesionalne ale zranil som sa tak uz nesportujem cca 2roky moze to byt z toho ze nemam dostatok pohybu??Robim si to sam psichykou alebo fakt je nieco so mnou vazne ? Stalo sa to uz niekomu niekedy? dakujem mozete mi napisat aj na email dony.josh@gmail.com .
Ak sa to niekomu stava snad nam to niekedy vsetko prestane.
Srdce alebo psychika?
Masker, vyzerá to na úzkostnú poruchu (panický záchvat), nasvedčujú tomu negatívne výsledky vyšetrení. Kúp si magnézium, B-komplex forte a ak ti to nepomôže, skús psychológa, psychiatra.
Zdravím asi pred tyždnom v sobotu poobede sa mi stalo že mi bolo čudne točilo sa mi v hlave srdce mi bilo ako by išlo vyskočiť z hrude,
ostal som doma ležal som v posteli vzial som lieky od bolesti vnedelu rano mi bolo tak isto možno aj horšie potom sa to trošku utišlo v pondelok som šiel k doktorovy ten vzial krv porobil vyšetrenia odpoved bola nič vam neni Krv mate OKEJ Srdce tieš možno to bude počasim šiel som už od stredy do prace do ineho mesta vzdialeneho cca 100km vpiatok ked som sa vracal domov zase to začalo točilo sa mi v hlave len tak tak že som došiel domov preležal som celu sobotu aj nedeľu vpondelok som šiel do prace už o 10tej rano som išiel preč šiel som na pohotovosnu zase vzali krva merali talk poslali na neurologiu podľa nich mam všetko OKEJ
trasu sa mi ruky toči sa mi v hlave srdce mi strašne bije niekedy ho ani nepočujem ked sa pohibujem vtedy bije strašne mam 20rokov neviem čo mam stim robiť kedže všade mi povedia že po ich stranke je to OKEJ
Na busenie srdca alebo ak vam ide srdce vyskocit, treba brat 2000mg Tarine Tab alebo prasok, Magnesium, Ubiquinol min 100mg s Omega 3 min 2000mg. Len nie vsetko naraz.
S jedlom rano Ubiquinol s Omega3 na konci jedla zapit Taurinom ale nie energetickym napojom ale cistym 100% Taurine. Taurine vam pomoze vratit srdce do normalnej arytmii. Inac Lekar vam nepomoze mam s tym skusenosti a dost informacii za paru rokov ako pomoct srdcu vratit ho do normalu. Vela stastia a zdravia vam prajem a dufam, ze som s tym niekomu pomohol.
zase mi busi srdce uz 4 den a vysledky od kardiologa mam všetky v poriadku akurat tam je napisanae neprimerana sinusova tachykardia :( a uz mi to lezie na nervy a neviem čo to je psychikou ale som kludnejši uz nez na začiatku aj nepanikarmi tak a stale busi :
a este neuroloicka mi robila ten test na tetaniu ale povedala ze vysledky su hranične tak neviem :)
takze je mozne ze to ,,zle videnie,, mam od tych 15 rokov od kedy mi tak je ze mam tu tetaniu,uzkost,panicku poruchu? :) a ono to aj prejde ?:D lebo dakedy mam dni ze fakt dobre mi je ale niekedy cisto uz jak posledny den v zivote uplne všetko zle sa citim cisto mimo ....a este ten vysoky tlak co som mal moze suvisiet s tymy chorobami? :)
Typický psychické problémy-tetánia, alebo hyperventilačný syndróm.
zdravim to iste je dufam aj mne :D ...zacalo to z nicoho nič večer ked osm lezal dostal som čudny pocit na zblaznenie sadol som si rozbuchalo sa mi srdce na 120+/min a napadala ma myslienka ze mam vysoky krvny tlak tak so si ho zmeral a bol 180/110 zavolali mi rychlu a tak som sa bol objednat ku kardiologivi poto v skole to iste velky strach ze zomieram silny tlkto srdca pocit ze mam vysoky tlak zavolali mi rychlu tlak 170/90 srdce jak o zivot bilo ....dostal som sa ku kardiologovi dali mi holter a tam zistili sinusovu tachykardiu,arytmiu,extrasystoli,...dali mi coronal 5mg (betablokator) polovičku kazde rano , Diroton (to je na tlak iba podla potreby ked by som ho mal nad 140) ten som uzil 2 krat aj to ked som odmetal sneh lebo som sa hned potom isiel merat tlak :P a potom tiez som dostal cudny pocit v skole tak so si dal polku ....ale k tomu som obchodil x lekarov lebo stale som si myslel ze mam chore srdce ebo stale som mal tie pocity hnusne + bol som s toho v p*** ze som mlady a nemozem nič robit lebo som cviiči aktivne 2 roky + chcel som to robit aj zavodne ako sutaze a tak ako natural ale tak potom jak mi to zacalo byt sa to zmenilo ked mi kardilog povedal mozete akurat tak plavat,behat ,...ziadne cinky ze to najviac skodi na tlak...a vysetrenia ostatne neukazali nič ale ja som mal stale pocity ze sa idem zblaznit normalne vybuchnut stale take ataky..nakoniec ma poslali k psychiatrovi a tam mi povedali ze to je uzkost,a panikca porcuha ,depresie...dali mi escilatopram(SSRI), Spitomin( to je na uzkost a tie stavy busenia atd)...takze som uzival rano coronoal a tamto som sa bal brat ...ale mne satle bolo horsie tak som siel k dalsiemu kardiologovi zrobil mi ultrazvuk,ekg. a povedal mi ze srdce je zdrave mam neprimeranu sinusovu tachykardiu ..a este tam je napisane FUnkčna porucha srdca..ale povedal mi ze mozme ludne cvičit pomali začat ze srdce je okay..+ napisal mi novy liek NEBILET alebo tak nejak polku kazde rano to je tiez betablokator ..potom som siel k psychiatrovi a povedal som mu ze neuzivam lieky povedal mi ze bez nich to nezvladnem tak som ich zacal uzviat a musi poklopoat trošku to ide pomaličky k lepsiemu ale len po trošku :) ale mam pocit ze srdce neje v poohode a stale si meram TEP a TLAK stale lebo stale mam pocit ze mam vysoky ..pritom staele vyborny 120/80 110/70 proste stale v norme ...a k tomu večer uz mi srdce bije dakedy 40 - 38 uderov za minutu asi preto ze si zacinam uvedomovat ze to neje v pohode :( ale zase rano bije v klude tiez zak okolo 48 ale pocas chodze 100-110..a potom ku večru to stale klesa večer mi uz srdce pocas chodze bije okolo 65+- a ked idem spat uz 40 minule 38 ..tak si davam trosku menej nez polovicku ale neviem prečo rano bije pocas chodze tak a večer tak moze to mat aj tak s psychikou spoločne? ze rano taka ve čer tak ? alebo to je aj srdce na vine? :) mam 19 rokov :) a sorry ze som toho tak vela napisal ale musel som elbo inač sa to nedalo :) a budem rad ked mi niekto poradi a este mam stale pocit od 15 rokov asi od kedy som skusal marihuanu ze to nesom ja taky cudny pocit videnia proste nevidim jakeby dobre alebo neviem jak to opisat ale to iba niekedy uplne strastne sa citi,:( moze to byt tiez psychikou? dakujem za odpovede :)
Viem ze je tvoj problem stary 2 roky ale ja mam podobne veci od 2011 a stale mi to uplne nepreslo(ale uz sa to zlepsuje) takze mam pocit ze to je stale aktualne. Na toto extistuju z vlastnej skusentosti iba tak dva tri recepty, 1, antidepresiva(otupuju nervy) 2, pit velmi casto medovkovy caj(ukludnuje) a 3, to je najdolezitejsie mam dve metody ako to vzdy zvladnut ked sa mi nieco take deje(napr. minuly rok so mnou asi 5 minut triaslo zle mi bolo, busenie srdca, na odpadnutie tak som urobil toto - snazim sa rychlo dychat a nastavim telo na 100% vykon ako keby som mal ist bezat maraton, neviem preco ale vtedy akoby sa telo napruzilo a mysli na uplno nieco ine ako na busenie srdca a odpadavanie (je to ako keby ta bolel zub a stretneš medveda tak zub ta sice neprestane boliet ale tvoje myslenie je uplne niekde inde ako pri boleni zuba rozmyslas ako prezit a nie ako si dat ibalgin mne to vzdy pomohlo sustredit sa ako keby na 100% vykon hlavne fyzicky, aj ked ziadny sa potom nekona a pri tom zhlboka dychat) a Druhy sposob ako niekedy som riesil take stave je ze sa jedonoducho zmierit sa ze no a co ked odpadnem alebo umriem ja to mozem tak cele jeb... a pod. Je to sice ako keby chore ale samozrejme ze si to hovorim len preto sa aby som neodpadol alebo neumrel. Lebo stres ked je dlhodoby(aj podvedomy) nici ti organy v tele a mozes nakoniec ten infarkt dostat ak to nebudes njako riesit. A urcite to neni problem fyzicky ja som bol na tristo vysetreniach a po niekolkych rokoch konkretne minuly rok som zistil ze je to skutocne iba v mojej hlave. vystresovane telo reaguje rozne ( u mna busenie srdca ktore v podstate vnimam 24hodin denne ale je to skutocne silne busenie alebo ma bolia ladviny alebo mi byvalo velmi zle nevolno, strach ze odpadnem ked pojdem niekam a kopa dalsich priznakov, hlavu uplne horucu a tlaky v nej,take tlaky na hrudi ze som nemohol chvilu vobec dychat. A nakoniec som zistil ze to jednoducho iba telo ventiluje stres. a tie pocity na odpanutie ze su IBA OBYCAJNY STRACH Z TOHO ZE NEVIES CO SA TO DEJE a MYSLIS SI ZE SA DEjE NIECO NAOZAJ VAZNE (mam to z vlastnej skusenosti). Na zaver - o tom co pises by som mohol napisat romany a piesne(Napr pol roka som lezal na posteli nikam nechodil ledva na zachod presiel cely cas busilo srdce zle mi bolo, neustaly starch, na liekoch som bol (antidepresiva a pod). uz mi to trva 3 roky a konecne minuly rok ked som mal 1 mesiac trvajuci kasel co ma napinalo kazdych 10 sekund na kaslanie a na vsetkych moznych vysetreniach nic nenasli (nakoniec to boli nervy) tak som si uvedomil ze to je vsetko LEN A LEN v mojej hlave. KEBY SOM TI MAL NIECO UPLNE NAJDOLEZITEJSI PORADIT CO MNE POMOHLO JE PRESVEDCIT SAM SEBA ZE SA SKUTOCNE NIC VAZNE V TVOJOM TELE NEDEJE A ZE SI SKUTOCNE 100% ZDRAVY ZE JE TO LEN OBYCAJNY NAHROMADENY STRES A ZE KED SA UKLUDNIS(MOZNO AJ S DOCASNOU POMOCOU LIEKOU TAK SOM TO MUSEL JA SPRAVIT) TAK TO PREJDE. MNE PRAVE TOTO POMOHLO. ODKEDY SOM SI TO UVEDOMIL UZ ZIADNE TRIASKY ANI POCITY NA ODPANUTIE NEMAM A ANI ZIADNY STRACH , aj ked pocity busenia srdca mavam, ladviny ma bolievaju, obcas nevolnost, tlaky a horucava v hlave, ale viem ze su to vzdy proste iba nervy na ktore si dam obcas liek FRONTIN, neberem ho stale iba ked uz sa necitim dobre tak si dam tabletku to ma ukludni a funugujem dalej. NO hlavne sa mi to zlepsuje.
Strach zo smrti je prirodzená reakcia aj keď sa vôbec nieje čoho báť. Vaša psychika robí všetko a váš strach je tomu spúštačom. Ak sa nezmierite s tým že raz odídete ako každý tak sa vám to bude stávať často a raz možno aj naozaj ten infarkt dostanete. Možno kurte slová ale smrť je len koniec a začiatok niečoho.