Srdce alebo psychika?

Príspevok v téme: Srdce alebo psychika?
dony

Dobry den.Mam 22rokov.V septembri roku 2010 som bol v praci.Bol som velmi vynervovany a rozculeny.Zrazu ma zaliala horucava tocila sa mi hlava a dostal som cudny pocit ze sa nieco zle deje srdce sa mi rozbuchalo a uz som len citil ze mi trpnu nohy ruky hlava tvar no proste cele telo mi strplo.Pery mi strasne trpli a boli takzvane do tvaru O.
Uplne ma triaslo v hlave som mal stale myslienky ze zomieram to je infarkt a krical som ze nechcem zomriet.Bola privolana zachranka a dali mi aspirin.
Napojili ma na RTG a tam prisli na to ze to infarkt nebol iba mi povedali ze som mal panicky zachvat.A odvtedy sa mi to stava stale.Uz nie nastastie ze mi strpne cele telo.Ale proste neustale sa musim kontrolovat ci mi bije srdce kazde pichnutie v hrudniku alebo zatocenie hlavy mi pripomenie situaciu ktora sa stala a zrazu pride na mna neznesitelny strach pocit ze umieram bojim sa triasku mam a mravcenie prstov niekedy aj tvare.
Trva to niekedy 10-20 minut raz to dokonca trvalo nejake 2hodiny ze ma stale triaslo na posteli.Stava sa mi to viac krat tyzdenne niekedy az cca 15krat.Myslim si ze mam nieco so srdcom a doktori to nevedia zistit.Uz tam ani nechodim pretoze vzdy mi povedia ze mi nic nieje .Akurat mi povedali ze mam sinus tachykardia a to je vsetko.Kolko krat citim ze mi hori hlava ale teplotu nemam .Cudne tlaky vhlave busenie srdca v klude ked sedim alebo lezim.Niekedy si ani srdce necitim ze mi bije na hrudniku a inokedy tiez v klude mi ide vyskocit z hrude.Nedokazem sa ani medzi ludmi pohybovat vzdy ostane vo mne zly pocit ze sa mi nieco stane strach ze mi skolabuje srdce a podobne veci.Uz nedokazem ani pomaly na wc prejist .Akonahle sa postavim tak mi srdce ide vyskocit z hrude.Niekedy citim taku cudnu nevolnost na hrudniku nieco take ako ked je niekto opity a lahne si do postele a zavrie oci tak ma cudny pocit v zaludku ja to mam v hrudniku nasledne sa mi zatoci hlava zaleje horucava a srdce mi cca minutu bije strasne rychlo a tazko sa mi dycha.
Inokedy mi stahuje tak cudne tvar ako keby som na nej mal lepidlo zaschnute.
Alebo mi casto trpnu nohy ja sa proste bojim ze zomriem.Hraval som futbal profesionalne ale zranil som sa tak uz nesportujem cca 2roky moze to byt z toho ze nemam dostatok pohybu??Robim si to sam psichykou alebo fakt je nieco so mnou vazne ? Stalo sa to uz niekomu niekedy? dakujem mozete mi napisat aj na email dony.josh@gmail.com .
Ak sa to niekomu stava snad nam to niekedy vsetko prestane.

matteo

Zdravim.Chcem sa spytat ci moje stavy mozu byt iba psychika.Kazde rano ked sa zobudim ma boli krk mam ho stuhnuty.Vzdy rano mi trpnu prsty na rukach ale iba tak jemne.
Alebo len niekedy malicek na lavej ruke.Ak sa mi to deje dlhsie tak mi po tele prejdu zimomriavky a hned ma zaleje horuci pot po tele a neprijemny pocit v hlave.Az sa zacnem bat a stupnuje sa to do tazsieho stavu.Az sa bojim a mam cudne myslienky ktore nejdu zastavit.Prichadza intenzivnejsietrpnutiebusenie srdca a strach ze zomriem.Zosaliem a vidim tak ako vo filme ked sa nie toci v aute.Ide len o panicku poruchu alebo to moze bytnieco vaznejsie??? Dakujem za odpovede

43

dony a nerobili ti už take vyšetrenia?
ty si nikdy este nebol u psychologa alebo psychiatra nejakeho?ja by som isla k nejakemu na tvojom mieste.
ked si čital aj tu priručku tak jasne aj tam pišu ,že pacienti sa dožaduju vsemožnych vyšetreni a nechce sa im veriť ,že im nič nie je,že je to len psychika?
ale na druhej strane,ja som robila pred rokmi to iste,čo ty.neviem či zostal nejaky odborny lekar,u ktoreho som ja nebola.
je ťažke prijať pri tych neprijemnych stavoch,že to nie je niečo važne s organizmom ,ale že to sposobuje naša valstna psychika,ale ver,že ak si to priznaš a prijmeš to,tak sa ti ulavi.
držim palce!

dony

Prave som prisiel od doktora.Povedal mi ze mi spravi postupne vsetky mozne vysetrenia nech vie ze som v poriadku a ak bude vsetko ok tak ze jedine psychiatria a vyliecit to z hlavy a zbavit sa toho :) ja nvm teraz mi je dobre ako vzdy ked pridem od doktora :( a ano vsetko som si uz cital o tom tiez si myslim ze to je panicka porucha ale proste nemozem si to nejako vsugerovat do hlavy ..ja si stale myslim ze to je nieco vaznejsie :(

43

možno je to len zablesk že ta choroba je v tebe a že to nebude tak hned preč.ja mam v podstate ten isty problem.
ale už sa toho tak nebojim a viem čo to je.
myslim si že to je tak aj u teba.
skusil si si prečitat o tej panickej poruche?našiel si ten link?

dony

Ano cely tyzden som bol ok...uplne fit ako kedysi predtim.citil som sa uzasne,nic ma nebolelo,nic mi netrplo.ani hlava ma nebolela...ja sa tak chcem citit stsle.dokonca tyzden som sa vyborne vyspal.ako som lahol tak som spal.ziadna uzkostani zle myslienky.bolo mi super a zrazu celu noc mibolo hrozne :(

43

no nehovorim,ž eje to v poriadku ale stava sa to pri tychto dg.a cely týžen si bol teraz v pohode?
zajdi teda z apsychiatrom a porad s a snim,ved na to ho maš.

dony

A tak to ze sa citim omameny ...a vsetko sa mizda nerealne jej v poriadku??postavim sa z postele idemna wc...vobec si nepamatam ako som sa tam dostal....ide mi to nanervy pojdem psichyatrovi a snad mi pomoze

43

pri panickom ataku alebo teda pri zachvate tetanie to je už jedno ako to nazveme vždy tuhne svalstvo,preto som ti pisala,že vacsina ludi ,ktori trpia tymito dg maju problemy aj s chrbticou.
ale je to dosledok vačšinou,ni epričina.

dony

Noveru pozriem sa na to RNG ....velmi ma ukludnuje vzdy ked si citam o panickej poruche a podobnych veciach preto ked mi ostane zle snazim sa odreagovat pri google doktorovi :D