Dobry den.Mam 22rokov.V septembri roku 2010 som bol v praci.Bol som velmi vynervovany a rozculeny.Zrazu ma zaliala horucava tocila sa mi hlava a dostal som cudny pocit ze sa nieco zle deje srdce sa mi rozbuchalo a uz som len citil ze mi trpnu nohy ruky hlava tvar no proste cele telo mi strplo.Pery mi strasne trpli a boli takzvane do tvaru O.
Uplne ma triaslo v hlave som mal stale myslienky ze zomieram to je infarkt a krical som ze nechcem zomriet.Bola privolana zachranka a dali mi aspirin.
Napojili ma na RTG a tam prisli na to ze to infarkt nebol iba mi povedali ze som mal panicky zachvat.A odvtedy sa mi to stava stale.Uz nie nastastie ze mi strpne cele telo.Ale proste neustale sa musim kontrolovat ci mi bije srdce kazde pichnutie v hrudniku alebo zatocenie hlavy mi pripomenie situaciu ktora sa stala a zrazu pride na mna neznesitelny strach pocit ze umieram bojim sa triasku mam a mravcenie prstov niekedy aj tvare.
Trva to niekedy 10-20 minut raz to dokonca trvalo nejake 2hodiny ze ma stale triaslo na posteli.Stava sa mi to viac krat tyzdenne niekedy az cca 15krat.Myslim si ze mam nieco so srdcom a doktori to nevedia zistit.Uz tam ani nechodim pretoze vzdy mi povedia ze mi nic nieje .Akurat mi povedali ze mam sinus tachykardia a to je vsetko.Kolko krat citim ze mi hori hlava ale teplotu nemam .Cudne tlaky vhlave busenie srdca v klude ked sedim alebo lezim.Niekedy si ani srdce necitim ze mi bije na hrudniku a inokedy tiez v klude mi ide vyskocit z hrude.Nedokazem sa ani medzi ludmi pohybovat vzdy ostane vo mne zly pocit ze sa mi nieco stane strach ze mi skolabuje srdce a podobne veci.Uz nedokazem ani pomaly na wc prejist .Akonahle sa postavim tak mi srdce ide vyskocit z hrude.Niekedy citim taku cudnu nevolnost na hrudniku nieco take ako ked je niekto opity a lahne si do postele a zavrie oci tak ma cudny pocit v zaludku ja to mam v hrudniku nasledne sa mi zatoci hlava zaleje horucava a srdce mi cca minutu bije strasne rychlo a tazko sa mi dycha.
Inokedy mi stahuje tak cudne tvar ako keby som na nej mal lepidlo zaschnute.
Alebo mi casto trpnu nohy ja sa proste bojim ze zomriem.Hraval som futbal profesionalne ale zranil som sa tak uz nesportujem cca 2roky moze to byt z toho ze nemam dostatok pohybu??Robim si to sam psichykou alebo fakt je nieco so mnou vazne ? Stalo sa to uz niekomu niekedy? dakujem mozete mi napisat aj na email dony.josh@gmail.com .
Ak sa to niekomu stava snad nam to niekedy vsetko prestane.
Srdce alebo psychika?
Jedna tabletka Ti určite nepomôže a už vôbec nie mlieko . Tak sa nauč s tým žiť. Ja s tým zápasím už 20 rokov a už sme sa aj skamarátili. Po každej prežitej traume sa mi to zhoršuje, ale predýcham a ide sa ďalej.
No veru skusal som prosti uzkosti tabletky nejake ale dal som si to raz a ostalo mi este horsie.Takze nikdy viac uz nechcem lieky caje som skusal ale to mi nejako nezabera.Viem ze skusil som raz teple mlieko s cukrom a celkom ma to dokazalo ukludnit tak to pouzivam stale.To je moj malicky receptik na to .O nicom inom neviem.Mozes ma prosim ta kontaktovat na email? Mozeme si vymenit facebook alebo skype alebo nejaky lepsi kontakt ? Proste ked viem ze niekto vie o com hovorim tak sa mi dobre o tom pise a celkom ma to ukludnuje.Ak nie tak nevadi ale vopred dakujem.A dneska prave uz teraz druhy krat som mal taky malinky strach trvalo to cca 15-20 minut...Neistota zasa srdce raz bilo rychlo raz spomalilo buchlo zastavilo a zasa sa rychlo rozbuchalo taka mala prestavka.No a uz do mna panika a uz to islo... :((
inak ja ti rozumiem ja som prvy krat tiež odmietala lieky a nikto by ma na ne nenahovoril a ak hovoriš ž eti je z nich zle,to znamena,že si už nejake skušal uživať?
inak ked navstiviš psychologa ten ti lieky neda žiadne ale nauči ta ovladať tieto panicke ataky .a uživaj aspon magne b6 alebo čaje upokojujuce,velmi to pomaha aj ked až pri takych silnych atakoch to nie je až taka vyhra.
No veru budem to musiet nejako pretrpiet a tie lieky si davat.Snad to zvladnem.Je to velmi neprijemne urcite vies o com hovorim...Nic zajtra naklusam doktorovi.
Kedze zijem v anglicku tak som zvedavy kolko bude trvat kym sa dostanem k nejakemu psychologovi..Neprajem to ani najhorsiemu nepriatelovi....dakujem som kludnejsi ked viem ze to moze byt panicka porucha a nic vaznejsie este si dam spravit raz EKG a podobne vysetrenia a budem vas informovat ako som dopadol.
Ale s liekmi by sa Ti uľavilo skôr ako bez nich. Vyskúšaj ich. A toľko sa nepozoruj, lebo Ti bude ešte horšie.
psYchIka:)
Dakujem vam vsetkym za odpovede.
skusim to riesit veru nejako inak .
Lenze mam problem ze ja lieky nedokazem uzivat.mne to nerobi nejako dobre.
A este chcem doplnit takmer nonstop mam take bledunko modro fialove nechty az niekedy sede.Vzdy ked to spozorujem tak sa dostavia tieto vsetky priznaky.Takze prvy krok co spravim kupim si lak na nechty a zafarbim si ich na cierno nech ma neznervoznuju .
Snad sa z toho raz dostanem.Uz to bolo ale dva mesiace v pohode ze som nemal zachvaty bolo mi vyborne a teraz zasa.Budem bojovat a nebudem sa vzdavat .Dakujem za rady este raz
mavala som presne tie iste panicke ataky.
vyhladaj psychologa alebo psychiatra.nemaj predsudky,je nas velmi veľa,tu je veľa tem na fore o uzkosti a panickej poruche.
a da sa toho zbaviť,nie je to na veky.
je to ale veľmi,veľmi neprijemne a kto to nezažil,tak si to nevie ani predstaviť.
Myslím si, že to je panická porucha. Choď k psychiatričke, dá Ti lieky a naozaj sa Ti uľaví. Panické ataky sú veľmi nepríjemné, a môžu mať také príznaky ako píšeš. Držím palce a neboj sa, dostaneš sa z toho.
ono je to zakerne v tom, ze sa to spusti zo dna na den a ten strach uz je stale pritomny, ja som mala velmi vypate obdobie kedysi, smrt blizkeho cloveka a potom som sla na dovcu, ze sa dam dokopy, tam som si vypila dvojitu silnu kavu a myslela som ze umieram, to bol zachvat a odvtedy to islo so mnou, myslela som, ze mam infarkt, druhy raz strasne tlaky v hlave, zachvat na odpadnutie, myslela som, ze mam nador, prejavuje sa to rozne a to som nevedela, ze moze ist o psychicku poruchu, kolega mi to potom povedal, co tym trpel a liecil sa, musela som uznat, ze ma pravdu, ked videl ako sa v praci casto chvejem a utekam na WC , ked mi prislo na odpadnutie, stavalo sa mi to hlavne medzi ludmi, v obchodakoch a bolo to coraz castejsie, vsetkeho som sa bala, samej seba , co sa to deje, nechapala som tie pocity, lieky mi pomohli, brala som ich pol roka...