Dobry den.Mam 22rokov.V septembri roku 2010 som bol v praci.Bol som velmi vynervovany a rozculeny.Zrazu ma zaliala horucava tocila sa mi hlava a dostal som cudny pocit ze sa nieco zle deje srdce sa mi rozbuchalo a uz som len citil ze mi trpnu nohy ruky hlava tvar no proste cele telo mi strplo.Pery mi strasne trpli a boli takzvane do tvaru O.
Uplne ma triaslo v hlave som mal stale myslienky ze zomieram to je infarkt a krical som ze nechcem zomriet.Bola privolana zachranka a dali mi aspirin.
Napojili ma na RTG a tam prisli na to ze to infarkt nebol iba mi povedali ze som mal panicky zachvat.A odvtedy sa mi to stava stale.Uz nie nastastie ze mi strpne cele telo.Ale proste neustale sa musim kontrolovat ci mi bije srdce kazde pichnutie v hrudniku alebo zatocenie hlavy mi pripomenie situaciu ktora sa stala a zrazu pride na mna neznesitelny strach pocit ze umieram bojim sa triasku mam a mravcenie prstov niekedy aj tvare.
Trva to niekedy 10-20 minut raz to dokonca trvalo nejake 2hodiny ze ma stale triaslo na posteli.Stava sa mi to viac krat tyzdenne niekedy az cca 15krat.Myslim si ze mam nieco so srdcom a doktori to nevedia zistit.Uz tam ani nechodim pretoze vzdy mi povedia ze mi nic nieje .Akurat mi povedali ze mam sinus tachykardia a to je vsetko.Kolko krat citim ze mi hori hlava ale teplotu nemam .Cudne tlaky vhlave busenie srdca v klude ked sedim alebo lezim.Niekedy si ani srdce necitim ze mi bije na hrudniku a inokedy tiez v klude mi ide vyskocit z hrude.Nedokazem sa ani medzi ludmi pohybovat vzdy ostane vo mne zly pocit ze sa mi nieco stane strach ze mi skolabuje srdce a podobne veci.Uz nedokazem ani pomaly na wc prejist .Akonahle sa postavim tak mi srdce ide vyskocit z hrude.Niekedy citim taku cudnu nevolnost na hrudniku nieco take ako ked je niekto opity a lahne si do postele a zavrie oci tak ma cudny pocit v zaludku ja to mam v hrudniku nasledne sa mi zatoci hlava zaleje horucava a srdce mi cca minutu bije strasne rychlo a tazko sa mi dycha.
Inokedy mi stahuje tak cudne tvar ako keby som na nej mal lepidlo zaschnute.
Alebo mi casto trpnu nohy ja sa proste bojim ze zomriem.Hraval som futbal profesionalne ale zranil som sa tak uz nesportujem cca 2roky moze to byt z toho ze nemam dostatok pohybu??Robim si to sam psichykou alebo fakt je nieco so mnou vazne ? Stalo sa to uz niekomu niekedy? dakujem mozete mi napisat aj na email dony.josh@gmail.com .
Ak sa to niekomu stava snad nam to niekedy vsetko prestane.
Srdce alebo psychika?
Ja mam tiez ten isty problem pocit ze ,mi ide vyskocit srdce pocit uzkosti dojde a je mi hrozne.. Len sa chcem spytat tu vsetkych zapojenych co si tymto presli alebo prechadzaju.. Aj vam sa stava stalo ze mavate problemi vzdy sn iecim inym ako myslim tie somaticke priznky napriklad take ze mam divne travenie mam problem s mliecnymi vyrobkami co som nikdy nemal ak viete na co narazam.. vklude napiste aj email a mozme o tom pokecat budem rad za kazdu reakciu lebo raz som sem napisal prispevok an ikdo neodpovedal ani jeden koment takze to skusim takto dakujem pekne :)
Dobrý deň .
Dúfam že vás neotravujem a , že mi povenujete chvíľku z vážho vzácneho času . Vpodstate mám na vás len jednu otázku . Ja trpím chorobou dilatačnou kardiomyopatiou v nemocnici mi namerali ejekčnú fraciu 28 % to bolo pred 5 rokmy . Asi po pol roku liečby mi lekar nameral 44 % . Užívam Digoxin , 2 x denne , Verospiron 1x , Concord 2x polku , Tritace 1x , Anopiryn 1x 30mg . No v poslednom čase som sa začal zas cítit zle . Až na iternete som sa dočítal že s mojou diagnózou sa dá na liekoch žiť priblížne 4-5 rokov . Chcel som sa opítať či to je pravda pretože u lekára som obiednaný no až o dve týždne . Doposiaľ mi to žiaden lekár nepovedal . A ešte moj vek je 11 rokov a som muž .
Dopredu vám ďakujem za váš čas , odpoveď a pomoc .
Tetania sa lieci na neurologii a panicka choroba sa lieci na psychiatri. Nepripominaj si, ako ti bolo velmi zle, skus na to zabudnut a ked ti pride nevolno, tie stavy co si mal, pokus sa nieco robit, co ta bavi- co mas najradsej, aby to preslo samo, ale budes musiet asi na to brat lieky. Prajem co najrychlejsie vyzdravenie.
presne to isté som zažila aj ja
ahojte,toto isté sa deje aj mne. bola som na ekg a všetko v poho. doktor mi povedal že to mám v hlave.som objednana aj k psychológovi, dúfam že mi pomôže a dá mi niejake lieky,ktoré má ukludnia. strašne sa bojím, nedá sa mi ani spávať. neviem ako sa mám ukludnit.
Ahojte. Vsetko co tu opisujte som prezila na vlastnej kozi. Nejde o nic ine ako o neskutocnu precitlivelost a strach o seba sameho a strach, ze sa nam nieco stane. Ide o uzkostno panicku poruchu sprevadzanu fyzickymi prejavmi. Odporucam urobit si testy na Tetaniu.
Netreba sa nicoho bat. Nieje to smrtelne :D :)
dony, niet nic vaznejsie ako panicka porucha.
Dobry den.
Chcel by som sa spytat a poradit.Mam 19rokov.Mavam podobne stavy.Iba s rozdielom ze niekedy sa citim uplne pod psa a v uzkosti bojim sa ze sa mi nieco stane.Niekedy to prejde hned po 2minutach a uz som kludny...Inokedy to trva aj pol hodinu a pomaly sa to stupnuje az nakoniec mi trpnu ruky boli chrbat a piska v usiach..niekedy sa trasiem a je mi zima.A som nervozny ze by som mal chut aj niekoho zabit ked nespravi niekto nieco po mojom.Nechapem tieto moje stavy.EKG v poriadku......krvny obraz tiez,vsetky rozne vysetrenia krvi.A prave naopak ked to mam tento stav tak mi srdce nejde vyskocit z hrude ale mi bije uplne slabucko ze ho na hrudniku ledva citim.Ide tiez o panicku poruchu alebo ? Lekari mi nic nevedia zistit.Vraj to je normalne a ze to je iba v hlave.
Ahoj no ano robili rozne a vsetky boli v poriadku ...Este cakam na dalsie vysledky tak uvidim...ale urcite je to v mojej hlave...A doprajem toto kazdemu co si mysli ze to je jednoduche zvladnut a sam to nikdy nemal a este debilnym ludom a takym co sedia v base.Myslim ze hned by zmenili svoj zivot keby nemohli robit skoro nic :)))
J111
Co sa smejes mojej gramatike ??si zlom nohu :P naco mi je uz len prihlupla gramatika ked 7rokov na slovensku nezijem.............