Extremne potenie

joti

internetovy zdroj:
cukrovka.zdravie.sk
mate niekto osobnu skusenost s celiakiou, cukrovkou alebo ich kombinaciou? Ma vo vasom pripade nadmerne potenie v podpazusi a zmena zapacu potu spojitost?
dakujem

joti

na predoslej teme, kde som pisala,som dostala radu zistit ci nejde o cukrovku. nasla som tento clanok, ktory ma trochu prestrasil, lebo si myslim, ze budem mat urcite celiaku, priznaky uz niekolko rokov, takze sa vyhybam chlebu, pecivu, a hoci by som mala byt striktnejsia, jem vyrobky z muky ale len tie bez drozdia.Nemam oficialne celiakiu diagnostikkovanu. ten clanok, co ma prestrasil:

Celiakia a diabetes mellitus 1. typu
Zdroj: Časopis DIABETIK 05/2006
Vzájomný vzťah medzi cukrovkou 1. typu a celiakiou je známy vyše 40 rokov. V odbornej literatúre sa po prvýkrát v roku 1962 popísali konkrétne prípady štyroch pacientov – všetci boli diabetici 1. typu na inzulíne a potvrdila sa u nich celiakia. Postupne sa zistilo, že spoločný výskyt diabetes mellitus 1. typu a celiakie nie je vôbec náhodný. Úlohu tu zohráva genetická predispozícia, autoimunitný charakter oboch ochorení a podobný mechanizmus porušenia buniek tenkého čreva a B-buniek podžalúdkovej žľazy....atd
:-(

joti

pisala som na temu nadmerne potenie, ale tu uzavreli len pre registrovanych.
tato informacia ma prekonava, ze za potenim naozaj moze byt aj nieco vazne: za zvysenim potenim sa moze skryvat interne alebo dusevne ochorenie!
uz je to dva dni, co som sa prestala potit a neviem preco.Ssmozrejme to vitam, lenze nerozumiem pricine...ani pricine nadmmerneho potenia v podpazusi, ani preco to zrazu prestalo a na ako dlho. Dalsia info co som pocula, ze ide o hormony.
Viete niekto viac? Za kazdu info dakujem, aj za rady co robit..priklad, ak ide o stravu...atd.

Ivka 1

Janoo a ako je to u Teba s pitným režimom? Nemáš tendenciu znižovať príjem tekutín len kvôli tomu,aby si sa menej potil? Ako sa stravuješ ?

janoo

Ja mám tiež rovnaký problém potím sa či už v autobuse vonku aj keď je chladno proste všade najhoršie na tom je že mi zistili že mi hustne krv a je to vážne pritom strašne veľa pijem ale všetko čo vypijem aj tak vypotím a krv mi zhustne dokonca pociťujem nevoľnosti a hlavne na srdci lebo tá hustá krv sa len ťažko dostane do obehu a moje srdce sa pri tom namáha.. Skúšal som aj šalviu aj všeliaké veci ale nič mi nepomohlo a neviem čo mám s tým už robiť...

erika1020

skus šalviu lekarsku, pi odvar,a možeš sa v nej aj umyvat,pomaha to,mam to oskusane,aj ja sa velmi potim. urob si odvar podla navodu a pi je vyborna aj bez cukru, kludne si uvar silnejsi odvar a umy si v nom ruky, pekne vonia a uvidiš.potom sa ozvy či ti zabera.
p.s daj si vyšetriť štitnu žlazu.