Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ANO MUSITE VYRIESIT VECI Z MINULOSTI, objasnit ich a vysporiadat sa s nimi novym ,pre vas uzitocnym sposobom...
Je to ako znovuzrodenie, ako pociatok noveho zivota, prichod dietata na svet je bolestivy, tak tiez boli Vas prerod, musite sa pozriet na seba a nahliadnut na dno Vasej duse, pred niektorymi vecami zatvarate oci, lenze ono sa to zvykne potom vratit este intenzivnejsim sposobom...ja som vtedy trpela ako kon, ked som to vsetko videla, ale musela som tym prejst, myslite ze dnes by som bola bez antidepresiv? neexistuje...
Miloš už je lepšie? Tak poviem, že mám atak ty trdlo :) by som neodišla :)
videla som samu seba pred nasou chatou
No Milos to si trafil klinec po hlavicke!
Nase detstvo, nasa minulost...
Mne robili v PK imaginaciu, poviem Vam nic silnejsie som este nezazila...
Ocitla som sa ako mala na luke, videla som sa seba pred nasou chatou, cela moja rodina sedela vo vnutri a ja som sa tam nevedela dostat...potom som s tym pracovala, co to mohlo znamenat...
Inokedy som si mala predstavit kvet, predstavila som si modry kvet podobny nezabudke, ale bol vacsi, mala som popisat, co bolo naokolo, len trava, luka, hory, ziadne ine kvety...potom som s tym opat pracovala a ten kvet som bola ja sama, neda sa to opisat, cim vsetkym som tam presla a naco som prisla...po jednej z tychto terapii som sa rozplakala a odvtedy je vsetko ine...
ja sa nechcem vracat do dectva,k samovrazde mojej mamy a podobne to uz aj tak neznenim len co si este vyvolam zle spomienky ktore uz som davno zabudla...chcem byt taka aka som bola predtym este minuly rok....bezstarostna,sice cholericka ale aspon nie chora
ja sa nad tymi snami vobec nezamyslam,ze co znamenali alebo tak len ked sa z nich budim sa uz budim z pocitom uzkosti a stiahnutym zaludkom a aj krce mam tak mi potom rano dost dlho trva kym to prejde
kaslite na tie sny, cim viac ich budete rozoberat, tym horsie, to ja by som sa musela zblaznit, ja sa im smejem, uz ani nerozmyslam odkial sa co vzalo, samozrejme napadne ma urcity vyklad toho sna, co mi mohol chciet povedat a tym to uzatvorim!
Tak co musime mat aj nejake scifi:)
problem je v mojom dectve zakotveny aspon sa domnievam,skola bola fajn ale to nie je zaruka kvalitneho a zdraveho zivota,ty tak isto studujes knihy a su obdobia a veci s ktorymi napriek tolkym informaciam si nevies rady a tie sny mam aj ja uz nejaky mesiac a myslim ze to dost zhorsilo moj stav ved som uz bola ok...
vauuu, to kde sa nam v hlave beru take sny, inak ja som mavala kedysi nocne mory, to bolo nieco hrozne, ani to tu opisovat nejdem...dokelu!
Milosko zabudni na ten sen co najskor, mne sa snivali hrozne sny a mala som z nich strach, potom som sa na nich zacala smiat a odisli same...
Miloš, to ma mrzí:( drž sa. asi sa v tebe niečo zaseklo, a musíš to dať von. ja som posledných pár rokov tiež nevedel prežívať žiadne emocie. bol som ako otupený. nič ma nebavilo. pred tym ako som v auguste ostal doma kvoli uzkosti, som plakal poslednýkrát možno rok predtým. bolo to určite sposobené nedostatkom sukromia, kde by sa mohol človek v klude vyplakať a hlavne prostredím v ktorom som sa bál dávať emocie najavo. chcel som byť silný ako ostatní-teda aspon mi tak pripadali-ale pekne som si to v sebe zakonzervoval a same od seba to rozhodne nezmizlo. takže v tomto smere pracujem na "obrátení" myslenia pre svoje dobro. Lencok, to máš pravdu, že každý si musí prísť na to svoje. škoda že neexistuje univerzálna rada a liek, ale asi práve o tom to je, aby sme našli samých seba a naučili sa čo nám prospieva a čo škodí