Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
miksi ja už mam 40 a myslela som si zo začiatku že su to priznaky menopauzy a dala som si urobiť hormonalny test a hormony mam v poriadku.Tetania a panicka porucha prichadzaju v ktorom kolvek veku a niekedy bez zjavnych pričin.Ja som bola vystresovana z rodinnych problemov a z môjho postoja k životu.Stale som sa o niečo alebo oniekoho bala,všetko som chcela mat pod kontrolou.Ale to už sa snažim zmeniť.
Hagen tu sa môžeš vyrozprávat,aj zle, ale musíš pridat aj niečo dobré.Kedže naša psychika je občas v slabšej kondícii,tak tu hovoríme chvílku dobrého a chvílku zlého.Lebo clovek môže rozdávat ale musí aj dostávat.Dúfam,že rozumieš.Týmto systémom pomáhaš druhým a aj sebe.
Mne na začiatku velmi sestra pomohla.Brala ma na prechadzky a rozpravla sa so mnou o panickej poruche.Kedy kolvek ma to chytilo dobehla ku mne a rozpravala sa so mnou.Pila som čaje na ukludnenie a hladala knihy, podla ktorych som sa učila dychať a uvolnovať.Lekar mi vtedy dal na ukludnenie neurol ale ja som sa velmi bala uživať lieky a tak som objavila psychiatričku ktora je aj homeopatička a ta mi velmi pomohla a ta mi vlastne povedala že mam panicku poruchu.
Ja som mala tiez hrozny strach zo smrti,aj z toho,ze sa zblaznim,a niekedy mi je super,neni mi vobec nic,najma ked som v dobrej spolocnosti,ani nato nemyslim.Najhorsie su rana,ked sa zpbudim a 1.myslienka,ktora ma napadne,je ze-som chora,co ked mi bude cely den zle.a mam aj casto depresivne myslienky,ale som katolicka,a tak sa kazdy den modlim a Boh mi volajako pomaha.A co tu robim?No zatial nic,ale pracovala som uz ako zdravot.sestra,aj deti som opatrovala,ale najcastejsie v restikach.A tam som k tej tetanii prisla.Nastastie mam tu tetu,takze nie som az tak sama.Kolko mate rokov baby.Ja 22 za tyzden
Ka ždý kto sa chce liečit spravil ten dôležitý krok dopredu.Treba sa na to stále pozerat,ako na stav,ktorý sa zmení a zobrat do úvahy,že to bude trvat aj rok a aj dlhšie.No a to najdôležitejšie,že všetko prejde.
Mnoho sme už popísali aj na tieto témy a stále píšeme.Bolo by dobré keby ste sa začítali aj do úvodu,všade je tam vela dobréhho popísaného,o prejavoch o záchvatoch,mnohé veci,ktoré nám ani neprídu podstatné,skúste ešte niečo aj tam Mnohí sa tam nájdete a uvidíte kolko ludí trpí týmito poruchami.Aj to na počudovanie dokáže človeka upokojit.Pozerám,že je toho už 65 strán.65 strán pocitov,pomoci a aj všeličoho iného.
Damaxi a Ina,dakujem vam,ste vsetky fakt velmi mile.Hned sa citim lepsie.Damaxi,citala som vela tvojich prispevkov a si uzasna,ze sama s takym cimsi bojujes a stle pomahas nam inym.
Ina,ja som dostala 1 zachvat ani nepamatam kedy,ale niekedy v decembri a tetaniu mi stanovili az teraz v maji.Mamka mi velmi chcela pomoct,ale nevedela ako.Aj cela rodina.Teraz som prisla do nemecka a tu musim bojovat sama.A som stastna,ze som vas objavila.Ako si zacinala ty?Mam termin u psychologicky az o 3 tyzdne,nastastie ja slovenka.Porad prosim
Miksi, presne tie iste syndromy som mala aj ja a sem tam ešte na mna pridu.Zostala mi len mierna unava a to trpnutie ruk, hlavy a zvyšovanie tepu a tlaku.Ten dych sa mi dari kontrolovať a už sa nebojim cestovať.Zvladneš to nebojsa.Ja som mala taky neuveritelny strach, že zomriem,že som myslela že take niečo sa neda už vyliečiť.Ale určite da.Držim palce!A čo robiš v nemecku?
V prvom rade zmenou.Zmenila som všetky moje navyky.Vela chodim von,snažim sa nerozčulovať nad vecami ktore aj tak nezmenim a snažimsa nereagovať na veci, ktore sa ma netykaju.Potom navštevujem psychiatričku ktora ma lieči homeopatikmi.Chodim plavať, na rehabilitačne cvičenia a všetko dokopy je to jedna velka zmena.Ak to predsa len na mna zautoči, tak relaxačne cviky, dychanie a uvolnovanie,zmena činnosti ktoru prave robim.NO proste všetko čo som niekde čitala alebo mi niekto poradil.Ale funguje to.Chce to len čas a vytrvalosť.
Ahoj hagi,tak sa pripoj a napis mi,ako sa tebe prejavuje tetania.
A Tebe,Hyla,dakujem za pekne privitanie.Tak ja ani presne neviem,ktore priznaky patria k tetanii,a ani nie som si ista,ze ci mam na 100 %PP,aj napriek tomu,ze sama som zdravotna sestra.Tak hrozne tazko sa mi dycha,mam pocit,ze sa zadusim,ze sa neviem nadychnut,hrozne sa mi toci hlava,trepe mi srdce,trpnu mi ruky a semtam nohy,Mam problemy s kratkodobou pamatou,a momentalne si ani nespominam.A z ktorej casti slovenska pochadzas?Lebo ja som v nemecku,a tu tiez pocasie na prd.Zachmureno a taka zima ze az.A tie moje problemy zacali pred rokom,bolo mi stale zle,po 3-4 mesiacoch som sla k lekarovi,zistil mi anemiu a este par chorob,ale to vsetko preslo,vyliecila som sa z toho.Len mam problem byt sama doma,lebo sa bojim,ze mi pride zle a nikto mi nepomoze.Na slovensku som ani na ulicu sama nevysla,tu v nemecku zas idem radsej do mesta,len nie sama doma.Metrom zatial nechodim,radsej peso.Tak co mi nato povies?