Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Milosko a coze to tak prislo-asi z toho zleho sna, dufam ze si v poriadku, aj Tishka. Drzkajte sa! Zuzka dakujeme za prispevok!
milos a ty to takto fakt ta to vecer takto zkolilo?hm...hm...to aby si nezabudol..lebo si sa citil moc dobre asi...
Ahojte, chcem Vam napisat zopar riadkov, aby som Vas mohla podporit, pretoze bolo obdobie, ked som aj ja prechadzala peklom. Vsetko to trvalo asi 4 roky, moje osobne problemy, velmi vela veci, ktore som musela riesit a co je najhorsie – na vsetko som bola sama, nebol nikto kto by mi pomohol. Moj zivot si vyzadovat urobit zmeny, ktore som nechcela, vysporiadat sa s vecami, ktore som nechcela riesit a vlastne som to vsetko ani nedokazala sama riesit. Citila som obrovsku beznadej, samotu a osobne zlyhanie, co je pri mojej hrdej povahe velmi deprimujuce. Cize moje problemy sa tahali dlhsiu dobu, obcas sa to prejavovalo len uzkostou v zaludku, apatiou, nechutou nieco robit, unavou a podobne, no neskor presla ta uzkost do takych extremov, ze vecer, ked som si lahla do postele, citila som, ako keby som mala kazdu chvilu odpadnut, bala som sa zaspat a nejaku dobu som sa radsej prechadzala po byte a v noci, ked som uz konecne zaspala, tak som sa budila na obrovske bolesti v oblasti zaludka. Myslela som si, ze to su zlcnikove problemy, tak som chodila po lekaroch, 2x som postupila brusnu sondu aj ultrazvuk a nic mi nenasli. Az potom mi jeden lekar povedal, ze to bude z psychickych problemov a ze mam ist psychologovi. Nechcela som tomu verit, vedela som, ze clovek moze mat uzkost a podobne veci z psychiky, ale take strasne bolesti, ktorymi som trpela kazdu noc, som nechapala. Lekar mi dal nejake lieky na upokojenie, ktore som ja vsak pri mojej tvrdohlavej povahe nebrala a psychologovi som nesla. Avsak vtedy som si zacala uvedomovat, ze musim nieco zo svojim zivotom robit. Radikalne som zacala robit vo svojom zivote zmeny. Vtedy bolo to obdobie este horsie, pretoze som sa musela zriect veci, na ktorych som lipnula, musela som vsetko riesit sama bez pomoci a bez ohladu na to, ze ostatnym z mojho okolia sa to nepacilo. Musela som byt tvrda, lebo som vedela, ze ked toto vsetko vyriesim, vzdam sa niektorych planov, tak potom pridu nove idey a ciele v zivote a potom uz bude dobre. A naozaj, postupne som zdolala problemy, a tak isto postupne odchadzali aj moje zdravotne problemy. Musim vsak podotknut, ze naozaj postupne a pomaly. Pretoze taketo zdravotne problemy z uzkosti vznikaju dlho a este dlhsie aj odchadzaju. Teraz, asi tak 1 rok, je mi dobre (aj ked mi zostali problemy s travenim, ktore uz zrejme neprejdu, ale nie su take zavazne a vobec sa nedaju porovnat s tymi bolestami, co som mala predtym), rodina sa s mojimi rozhodnutiami zmierila, takze sa vsetko obratilo na dobre (a keby sa aj nezmierila, uz by ma to netrapilo). Tymto Vam vsetkym chcem povedat, ze cokolvek Vas trapi, treba to objavit a potom to vyriesit, a to aj v pripade, ze sa to neda riesit. V skutocnosti je to len klam, vsetko sa da riesit, len treba najst tu spravnu cestu a ist po nej, a to aj v pripade, ze sa musite zrieknut veci, na ktorých Vám zalezi, pretoze to co pride potom, bude urcite lepsie. Snazte sa brat vsetko s nadhladom, byt sebeckejsi, pretoze nikto za Vas nezije Vas zivot, zijete si ho Vy a Vy nim musite prejst az dokonca. Prajem vsetko dobre. Zuzana, 28 rokov.
Milosko a co ti pomohlo???
dobre rano, no ja som mala tiez noc...najprv ma skolilo pred 10tou aj bez hypnogenu a v kuse sa mi snivali blbiny na ktore som sa strhavala a tak niekolkokrat za noc...esteze je piatok
Milosko to ma mrzi-snad si uz v poriadku a snad to u teba nesposobil niekto.ale uz coskoro bude fantasticky - ze?
Uz sem moc nechodim ale zdravim aj tu vsetky uzasne baby... a dakujem.
Drzte sa- a vzdy ked pride-pp- nakopte ju do prdele-nic ine si nezasluzi ! :-)
inak dobra knizka, len si musim najst cas na jej citanie, drz sa teda u dr, milosko sprav si pekny vecer, majte sa tu pekne
milos sak tu co si mi s tym stresom, tu...no dufam, ze mi povie viac ako tri...ja uz koncim...ano da sa nudit...ked nie su ludia..tak sedim a nudim...
jasne daj vediet:-)ako si dopadla, dufam ze ti povie viacej ako tri slova, inak aj ja sa uz citim lepsie a lepsie, tak nech nam to vydrzi:-)
jaaaj , tak takto leni tak to sa uckaj potom..aj ja idem psychouske napisem ti vecer ci uz so mnou komunikuje