Chcem zomrieť

Príspevok v téme: Chcem zomrieť
Peťo333

Už dlhšie nad tým uvažujem, že si zoberiem život. Absolútne ma už nebaví, nič ma nezaujíma, nemám z neho žiadne potešenie a mám ho neskutočne plné zuby. Chcel som si ho vziať už pred troma rokmi, ale bohužiaľ som uveril rečiam iných, že všetko raz prejde, že sa to zlepší a bude lepšie. Ale, nestalo sa tak. Presťahoval som sa do iného mesta, kvôli práci s nádejou, že bude lepšie, ale zhoršilo sa to. Posledné týždne už nejem poriadne, spím málo, ťažko sa mi vstáva, neustále myslím na samovraždu. Som unavený z toho, že si nemôžem nájsť kúsok šťastia, pritom som nikdy nikomu neodmietol pomôcť, každý sa mohol na mňa spoľahnúť, ale keď ja som po niečom túžil, tak sa to nikdy nedalo. Nevidím zmysel života, nechápem na čo mám žiť, keď nič z toho, po čom túžim sa mi neplní. Mám toho dosť. Chcem zaspať a už nevstať. Už proste nevládzem . . .

Lulu2011

aliz - suhlasim...hypoteky, nizky mzdy, 2 týždne pred vypaltou prazdna penazenka, ceny neumerne k vyske platov, tak isto uroky pri hypotekach, raz take vysoke ako v zahranici, kde maju 4-5 nasobne platy, oproti nasim, kto z toho nechyti depresiu, velmi zle sa tu zije, ja sa necudujem, ked v spravach vidim, ze nejaka matka vyskocila z okna, ta situacia je neunosna :(

Evitta889

Peťo333,potom, čo som si prečítala, čo si napisal v poslednom príspevku, sa mi nahrnuli slzy do oči, normalne plačem... :( Vôbec ta napoznam, neviem kto si, ale napriek tomu ťa chcem presvedčit aby si si nebral svoj život . Určite existuje nejaký dovod, prečo si na tomto svete. Nemaš pravo vziat si život.. Ja sa v tychto tvojich myšlienkach tiež vidim a tiež sa mi život nepači, a ked aj pači tak to málokedy. Proste nežijem, ale prežívam.. Ale vždy nejak najdem v sebe silu a poviem si že aj ja sa raz budem mat dobre.. a verim v tu myšlienku, lebo nic ine mi nezostava.. Tak prosím ťa rozmysli si to :( !!!!!!!!!

eva123

Peťo333:
Ja mám problém ísť už aj von, lebo neznesiem pohľad na jedného šťastného človeka, normálne mám z toho fóbiu...

J111

Peto, asi by ti pomohol psychiater, mas asi silne depresie. Aj ja mam obcas depky, ale myslienky na samovrazdu nemam. Mna bavi aj taky zivot, ktory je takpovediac viac menej pod psa.
Ja mam motivaciu a to taku, ze sa chcem uzdravit, nakolko mam psychozu. Len dufam, ze po nejakom case to znovu neprepukne, lebo je to na slak trafenie.

Peťo333

Tak aspoň raz v živote budem sebec a ten život si vezmem. Nič strašné sa nestane, jeden úbožiak hore-dole, nikto to nebude počítať. Presne preto neznášam leto, lebo každý sa na neho teší, každý hovorí aké má plány a ja to nemôžem počúvať tie strašné reči, nerobí mi to dobre, preto sa aj vyhýbam ľuďom, lebo keď počúvam o tom akí sú šťastní, tak to ťažko nesiem a cítim sa horšie. Mne sa život nepáči, vôbec sa mi nepáči. Keď sa mi nepáči film v kine, tak sa zdvihnem a odídem, keď sa mi nepáči život, tak si ho zoberiem. A čo je na tom, že som mladý a inteligentne píšem? To automatický znamená, že ma život baví? Zatiaľ nad samovraždou stále uvažujem, nemám prichystaný plán ako to spraviť, kedy to spraviť. Ale, je to jediná myšlienka s ktorou zaspávam a prvá na ktorú myslím, keď vstanem.

sewie

ja som tolko krat uvazovala nad samovrazdou, ale viem ze by to bolo odo mna sebecke!musim mysliet na rodinu a ludi co ma maju radi...a vzdy ked ma to chyti pustim si pesnicku "most" od Bena Christovaa a nechcem si ani predstavit ze by som niecomu takemu vystavila svojich blizkych!

aliz

Veľa problémov je z toho že Slovensko patrí medzi najchudobnejšie krajiny EU. Je nezamestnanosť, v práci veľký vyťaženosť za slabé platy, vysoké náklady na život, samé zdražovanie, drahé byty a náklady na bývanie. Dá sa povedať že mnoho ľudí len prežíva kvôli nedostatku peňazí, nežije plnohodnotným životom, lebo nemôže si dovoliť napr. návštevu kina, divadla, dovolenku, knihy sú drahé, benzín je drahý atď. Treba len dúfať že sa to zmení, ale nie tak skoro. Potom bude určite menej samovrážd, vrážd, rodinných hádok, depresií a rôznych iných problémov.

jeana

Aj mladi ludia maju problemy, to nie je otazkou veku, napr. ak ste mali tazke detstvo a nie ste dostatocne pripraveni do zivota, to by ste sa cudovali, s akymi problemami musite zapasit.