Pre tych, bez ktorych si uz neviem predstavit ani jeden den

tpch1

vies, k tej empatii- to je velmi citliva zalezitost. Niekto je naozaj velmi empaticky a dokaze ho to znicit a iny sa nauci byt empaticky bez toho, aby tym trpel sam. Na druhej strane-neempaticky psycholog-to by uz co bolo za blbost?

tpch1

Maoam, ale ti manipulativni a vychcani prilis psychologa nevyhladavaju, to skor ich obete. Okrem toho psycholog ma vzdy supervizora, ktory ho upozorni, ak ide zlym smerom.

lost

hmmm mne sa zasekli hodiny na 15:00 a fakt som si myslel ze je 15:00 ale to mi nedavalozmysel lebo 17:00 som bol so psom vonku.. a terez čumím ze je 22:00 ach jaj

Maoam

a asi by som si tie veci 'bravala so sebou domou', najmä tie negativne, bolestive...

som prilis empaticka na to (myslim si teda)

co s tym, mas nejaky iny tip?

Maoam

neviem, niekedy mam dojem, ze na to nemam dost predpokladov, teda ze vzhladom k mojej povahe nie vzdy spravne odhadnem ludi a ich poruchy (viem, nestudovala som to, takze nemam to ani vsetko ako vediet),ale proste nie vzdy viem mat odstup a pozerat sa na vsetko s nadhladom a mnohi ludia su velmi manipulativni a vychcani a vzhladom k mojej osobnosti by som s tym asi mala dost problemy

strasne vela ludi stale na seba strhava pozornost, neustale zeru energiu, su tazki na zvladnutie