Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pre tych, bez ktorych si uz neviem predstavit ani jeden den

tpch1

Maoam, neviem preco.
A k inej alternative-ja neviem :-D V tychto povolaniach sa prilis neorientujem a urcite v Nemecku su ine moznosti ako tu.

Maoam

tpch, no ja som sa tomu bohuzial nevyhla, ale je pravda, ze problemom bola moja nadriadena, to je ina kapitola

programy na profylaxiu burn-outu, rozbieha sa to, hlavne vo väcsich firmach, zavisi vzdy od vedenia, ani tu to nie je ruzove :-/

Maoam

tpch, dakujem za infosky, ale pytala som sa ta preto, ci ta napadla este ina alternativa, plan B :-), okrem psychologie, tak ci tak, dakujem :-)

Lost, kde si? Zistila som, ze nemam doma ani jeden ryzovy chlebik :-(

tpch, preco je HPO taka rozsirena, hlavne u zien? ja len cumim, kolko ich vsade je...

tpch1

Maoam, ale poznala by si finty, ako tomu predist a mozno u vas su aj nejake programy na zabranenie syndromu vyhorenia u pomahajucich profesii. Tu nie su, tu sme v pralese ohladne tohoto a podla toho to aj vyzera.

tpch1

samozrejme, ze by si sa musela s tym profesionalne narabat, ale to sa ucia vsetci podla mna.
A supervizia je strasne potrebna, pochybujem, ze sa ti psychologovia o svojich pripadoch bavili z inych pricin ako kvoli tomuto.

tpch1

Je vsak faktom, ze takito citlivi ludia dokazu skor vyhoriet. Alebo sa obrnia cynizmom. Cynik je bzdy vnutorne zraneny clovek, ktory sa brani tvrdostou. Teda ak nejde o nejakeho anetickeho psychopata, ten vsak asi prilis nevie byt cynikom, lebo to nevie precitit, ten skor ublizuje egoisticko-hrubym sposobom.

Maoam

tpch, musela by som sa naucit profesionalne s tym narabat, verim tomu, ze na to mam, ale musela by som sa to naucit.

Maoam

fakt? a kto je ten supervizor? iny psycholog?

ten neurolog, u ktoreho sa liecim kvoli epilepsii mi vravel, ze isty cas robil v rehaklinike, bolo tam aj viac psychologov a zevraj oni sa medzi sebou vzdy rozpravali o vsetkych pacientoch, cize psycholog A rozoberal svojich pacientov so psychologom B

je to kvoli tomuto?
to som nevedela...ach tak ak by to bolo tak, tak to meni situaciu

ohladne manipulatorov a vychcancov, aj tu ich je plne forum, takisto je tu nesmierne vela hraniciarov, aj tych, ktori o tom este nevedia, ale ja to z nich citim