Kedze moja tema v zenskej teme sa uz zvrhava a ako hovori Lost,je out off topic,zalozila som nam novu temu,aby sme nespamovali temu suvisiacu so zdravim:-)Sup sem!
Pre tych, bez ktorych si uz neviem predstavit ani jeden den
Maoam, mala som na mysli programy proti burn-outu specialne u psychologov.
Maoam, neviem preco.
A k inej alternative-ja neviem :-D V tychto povolaniach sa prilis neorientujem a urcite v Nemecku su ine moznosti ako tu.
tpch, no ja som sa tomu bohuzial nevyhla, ale je pravda, ze problemom bola moja nadriadena, to je ina kapitola
programy na profylaxiu burn-outu, rozbieha sa to, hlavne vo väcsich firmach, zavisi vzdy od vedenia, ani tu to nie je ruzove :-/
tpch, dakujem za infosky, ale pytala som sa ta preto, ci ta napadla este ina alternativa, plan B :-), okrem psychologie, tak ci tak, dakujem :-)
Lost, kde si? Zistila som, ze nemam doma ani jeden ryzovy chlebik :-(
tpch, preco je HPO taka rozsirena, hlavne u zien? ja len cumim, kolko ich vsade je...
Maoam, ale poznala by si finty, ako tomu predist a mozno u vas su aj nejake programy na zabranenie syndromu vyhorenia u pomahajucich profesii. Tu nie su, tu sme v pralese ohladne tohoto a podla toho to aj vyzera.
samozrejme, ze by si sa musela s tym profesionalne narabat, ale to sa ucia vsetci podla mna.
A supervizia je strasne potrebna, pochybujem, ze sa ti psychologovia o svojich pripadoch bavili z inych pricin ako kvoli tomuto.
tpch, burn-out mam uz za sebou ale v inom povolani :D
takze to asi fakt nebude nic pre mna :-/
Je vsak faktom, ze takito citlivi ludia dokazu skor vyhoriet. Alebo sa obrnia cynizmom. Cynik je bzdy vnutorne zraneny clovek, ktory sa brani tvrdostou. Teda ak nejde o nejakeho anetickeho psychopata, ten vsak asi prilis nevie byt cynikom, lebo to nevie precitit, ten skor ublizuje egoisticko-hrubym sposobom.
tpch, musela by som sa naucit profesionalne s tym narabat, verim tomu, ze na to mam, ale musela by som sa to naucit.
fakt? a kto je ten supervizor? iny psycholog?
ten neurolog, u ktoreho sa liecim kvoli epilepsii mi vravel, ze isty cas robil v rehaklinike, bolo tam aj viac psychologov a zevraj oni sa medzi sebou vzdy rozpravali o vsetkych pacientoch, cize psycholog A rozoberal svojich pacientov so psychologom B
je to kvoli tomuto?
to som nevedela...ach tak ak by to bolo tak, tak to meni situaciu
ohladne manipulatorov a vychcancov, aj tu ich je plne forum, takisto je tu nesmierne vela hraniciarov, aj tych, ktori o tom este nevedia, ale ja to z nich citim