Mám 20 rokov a 1 a 1/2 ročný vzťah. Som prváčka na výške a môj priateľ je štvrták na strednej, čiže sa rozhoduje kam na výšku. Bohužiaľ už dlhšie plánuje zahraničie. Stále som si myslela, že to nemyslí úplne vážne. NIE dnes si dal 4 prihlášky. a to pekne ďaleko až do Škótska. Neviem sa z toho spamätať stále myslím na to, že odíde a nehá ma tu samú. Ako sa mám zachovať? mám ho v tom podporovať?Prehovárať by som ho asi nemala, lebo je to jeho život. Asi aj tak nič nepomôže.. Neuvedomuje si aké je to ísť do zahraničia úplne sám, nejde tam nik z jeho kamarátov.. Som strašne nahnevaná prečo práve on takto vymýšľa. Mohli sme byť na univerzitách v jednom meste. Mama mi na to hovorí že je to odo mňa sebecké že on si môže robiť čo chce. Ale prečo sme potom SPOLU? Keby som vedela, že idem do vzťahu ktorý nemá budúcnosť. Niesom za také vzťahy.Čo by ste robili vy? Pokračovali vo vzťahu na takú diaľku (2x za rok by sme sa videli) alebo to ukončili.
Poznámka: ešte ho neprijali! Nič nieje isté. Ale učí sa od začiatku septembra, čítala som všade, že tie príjimačky niesú ťažké, vraj je to len angličtina, takže, asi je to reálne, že sa dostane!!
Priateľ chce odísť do zahraničia
Je chvalyhodne, ze chalanisko ma trosku vyssie ciele. Ked ma sancu, je rozumne ju vyuzit. Ty ho mozes jedine tak podporovat, ale urcite sa s nim kvoli tomu nehadat a nerobit sceny. Predtav si, ze by tu kvoli tebe ostal a po rokoch ti to bude vycitat ...
A vztah neries. Nemusis sa s nim predsa rozchadzat hned ako pojde prec, uvidis predsa casom ako sa to vyvinie.
ja mat takeho cielavedomeho priatela, tak buchnem sampanske
mozno tvoj priatel to berie ako samozrejmost, ze ty ho v tom budes podrporovat a budete dalej spolu, mozno ho ani len nenapadlo nad tym vobec rozmyslat, ezby ste sa mali rozist alebo co
no mne ked priatel LEN sponeul zeby rad odisiel do zahranicia, hned sme zacali riesit nas vztah. je sice pravda, ze sam s tym zacal, ale keby nezacal tak sa ho to hned spytam preboha. a necakam na poslednu chvilu, ked si zacne vybavovat veci
tym chcem povedat, ze uplne chapem tvojho priatela
po druhe, uz som to pisala, kolko ludi sa rozhodovalo na zaklade partnera/partnerky, chceli ist mozno uplne niekde inde, nesli a teraz to lutuju, pretoze s tym dotycnym uz davno nie su..takychto parov je xyz
ste este mladi, vsetko prisposobovat vztahu je blbost vo vasom veku
*stipka
zufala cely zivot nie je lahky..a toto mi pride este jedna z tych lahsich veci, nakolko nemas rodinu ani deti...mozes si slobodne ist kam chces bez vacsich problemov, existuju rozne stupka, vymenne programy bla bla..a ako mi kazdy starsi hovori, ked mas prilezitost tak chod, generacia nasich rodicov o takom niecom ani nesnivala..tiez ma najprv nechapali, preco chcem ist prec a teraz mi hovoria: dobre si urobila..bude ti tam lepsie...
to nepochopis pokym to nezazijes..to sa neda vysvetlovat
Keď som bola mladšia, mala som sen že pôjdem do zahraničia.No minulý rok keď boli prijímačky na vysokú, nikto nešiel ďalej ako Slovensko.Ani mi nenapadlo,že by bola šanca dostať sa do zahraničia.Z mojej triedy som dokonca najďalej ja v BA.Bola som šťastná že som sa dostala na tú školu.A zrazu teraz som zistila,že dostať sa na zahraničnú univerzitu nieje taký problém.A teraz čo by som nehala tú školu kde som,je to obrovský risk,môžem byť rada že tam som.A pracovať do zahraničia bez školy by som nešla.Jedine pripadá do úvahy štúdium v zahraničí.Nie je to ľahké všetko nechať tak a odísť.
na tvojom mieste by som ho podporila.aj tak nie je 100%,ze ho vezmu a po tom,co budes robit sceny sa na teba vykasle ci odide alebo nie.mala by si byt stastna,ze mas cielavedomeho partnera a nie tutka,co v tridsiatke sedi mame pri sukni!podla mojej osobnej skusenosti vztah na dialku v tomto veku nevydrzi,ale nic ti nebrani skusit stastie v zahranici tiez.
vies zufala, kebyze ja napisem na forum toto a odpisu mi baby, co maju, alebo mali vztah na dialku, tak s nimi komunikujem, pytam sa ich ako to zvladaju a podobne ale ty nie. stale dokolecka sa tocis, ze on asi fakt odide. no tak odide. aku radu vlastne chces? aby si ho drzala pri sebe alebo mu urobila hystericku scenu?