Mám 20 rokov a 1 a 1/2 ročný vzťah. Som prváčka na výške a môj priateľ je štvrták na strednej, čiže sa rozhoduje kam na výšku. Bohužiaľ už dlhšie plánuje zahraničie. Stále som si myslela, že to nemyslí úplne vážne. NIE dnes si dal 4 prihlášky. a to pekne ďaleko až do Škótska. Neviem sa z toho spamätať stále myslím na to, že odíde a nehá ma tu samú. Ako sa mám zachovať? mám ho v tom podporovať?Prehovárať by som ho asi nemala, lebo je to jeho život. Asi aj tak nič nepomôže.. Neuvedomuje si aké je to ísť do zahraničia úplne sám, nejde tam nik z jeho kamarátov.. Som strašne nahnevaná prečo práve on takto vymýšľa. Mohli sme byť na univerzitách v jednom meste. Mama mi na to hovorí že je to odo mňa sebecké že on si môže robiť čo chce. Ale prečo sme potom SPOLU? Keby som vedela, že idem do vzťahu ktorý nemá budúcnosť. Niesom za také vzťahy.Čo by ste robili vy? Pokračovali vo vzťahu na takú diaľku (2x za rok by sme sa videli) alebo to ukončili.
Poznámka: ešte ho neprijali! Nič nieje isté. Ale učí sa od začiatku septembra, čítala som všade, že tie príjimačky niesú ťažké, vraj je to len angličtina, takže, asi je to reálne, že sa dostane!!
Priateľ chce odísť do zahraničia
zufala vyborne...rozpravat sa je zaklad vztahu..bez toho to nejde
daj vediet, ako ste sa dohodli
zelam ti najmä spravny citak, daj na svoju intuiciu
Ano doteraz som mala pocit,že som na škole kde chcem byť.No práve teraz keď je skúškové neviem či to zvládam.Toľko učenia niesú normálni,som nahnevaná na celý systém.Tak teraz prišiel ten čas že neviem čo chcem.ČI tu ostanem budem sa učiť, možno prídu lepšie výsledky,a z mojej fakulty je vraj vysoká zamestnanosť.Financie, a auditorstvo.Takže myslím keby som v tom pokračovala a išla si za tým,tak ten titul dosiahnem, a bojovala by som aby som sa čo najlepšie zamestnala. NA druhej strane,mám frajera,ktorého nechcem stratiť, a výška by pre mňa bola ľahšia keby som bola single.Bola by som ochotná nehať SVK školu,kde ma čaká veľa učenia, a išla by som radšej s ním.
Teraz som s ním volala,povedala som že sa chcem porozrpávať,takže mu o všetkom čo cítim poviem,on bude najlepšie vedieť zhodnotiť, a povie mi narovinu.
kto ten system na SVK pochopil, uz davno je v zahranici a ak mal moznost, tak tam aj chodil alebo chodi teraz do skoly
nepoznam nikoho, kto studium v zahranici, ci uz na vyssej odbornej alebo na vysokej skole/univerzite olutoval
ovela viac praxe, uplne iny vzdelavaci system a kvalitnejsie vzdelanie s ovela lepsim pristupom ucitelov a profesorov
k tomu od zaciatku stretnutie aj s inymi cudzincami, inymi jazykmi, kulturami a mentalitami, to sa neda proste porovnat
a hladat si pracu v zahranici so zahranicnym diplomom je tiez potom uz nieco uplne ine, kedze je clovek na jednej urovni s domacimi
co ma tvoja cielavedomost s temou? ved ty si na skole, na kt. chces byt, tak nechaj frajera, nech ide na tu, co chce on. kde je problem? si zablubena, ok, existuju vztahy na dialku, nemusis sa s nim hned teatralne rozchadzat. chces, aby ostal pri tebe? ok, to je je tiez laska, ale majetnicka. sa zamysli nad tym, co chces.
Všetko mu poviem o svojich pocitoch.Už sa na tom pracuje.Len stretneme sa až večer.Nejdem ho nijako obmedzovať,len ho chcem postaviť pred hotovú vec.Čo mi na to najpozitívnejšie môže povedať,že ma zavolá so sebou.
nechapeme to asi preto, lebo vieme, ako taketo vztahy vo vasom veku vacsinou koncia
a asi sme toho prezili viac ako ty, takze sa na to pozerame z inych stran..kdezto ty sa na to pozeras len z pohladu teba
preco potom tvoj priatel nezaziva to iste ako ty, ked je zalubeny? ak je
ked si nespravila dobre co ti brani odist? a pravda ja tento nas system nechapem, uz od strednej ucili sme sa tam kvanta uciva, uplne vela, ucili nas to ucitelia co to ani poriadne nevedeli, vsetko same teoreticke blbosti, minimum praxe a vysoka skola je taka ista, akurat ze su to este vacsie hovadiny a asi tak milion krat viac je toho a tazsie, ze sa musim az rozculovat to za tie roky co tu mame skolstvo nedosli nato ze je to nejake na ho*no? neviem ci ja som vol alebo oni ale niekto z nas teda urcite :)
Zufala, ty mas strach, si ustrachana az to boli. Rozhodni sa, co chces TY. Nezavisle od neho. Ako keby si bola single, sama so sebou, lebo je to TVOJ zivot. Aj tak sa väcsina mladych vztahov rozpadava v tomto veku.
Ty sa musis naucit rozhodovat sama za seba, nezavisle od chlapa, nezavisle od rodiny, od okolia.
Tak sa buduje silna osobnost. Len tak + cez prekazky a tazkosti v zivote. Inak vecne ostanes slabou a ustrachanou a pojdes s prudom so stadom.
Robím zo seba obeť,lebo som do neho veľmi zaľúbená.Nikto to nechápe?