Priateľ chce odísť do zahraničia

Príspevok v téme: Priateľ chce odísť do zahraničia
Zufala123

Mám 20 rokov a 1 a 1/2 ročný vzťah. Som prváčka na výške a môj priateľ je štvrták na strednej, čiže sa rozhoduje kam na výšku. Bohužiaľ už dlhšie plánuje zahraničie. Stále som si myslela, že to nemyslí úplne vážne. NIE dnes si dal 4 prihlášky. a to pekne ďaleko až do Škótska. Neviem sa z toho spamätať stále myslím na to, že odíde a nehá ma tu samú. Ako sa mám zachovať? mám ho v tom podporovať?Prehovárať by som ho asi nemala, lebo je to jeho život. Asi aj tak nič nepomôže.. Neuvedomuje si aké je to ísť do zahraničia úplne sám, nejde tam nik z jeho kamarátov.. Som strašne nahnevaná prečo práve on takto vymýšľa. Mohli sme byť na univerzitách v jednom meste. Mama mi na to hovorí že je to odo mňa sebecké že on si môže robiť čo chce. Ale prečo sme potom SPOLU? Keby som vedela, že idem do vzťahu ktorý nemá budúcnosť. Niesom za také vzťahy.Čo by ste robili vy? Pokračovali vo vzťahu na takú diaľku (2x za rok by sme sa videli) alebo to ukončili.
Poznámka: ešte ho neprijali! Nič nieje isté. Ale učí sa od začiatku septembra, čítala som všade, že tie príjimačky niesú ťažké, vraj je to len angličtina, takže, asi je to reálne, že sa dostane!!

sweater

a to ako to mas riesit so svojim frajerom, urob to co citis, hlavne nezostavaj takto mlcky trpiac cakajuca co urobi dalej. bud to sekni alebo vybafni na neho so svojimi pocitmi alebo nieco, proste nieco urob. vela ludi prezije cely zivot len v ocakavani ze ho nejako preplavaju dufajuc ze nikdy nevybocia s uz prednastaveneho prudu. napr. ja, nemam z nicoho vacsi strach ako z tohoto, vzdy mi az zaludok zviera ked si predstavim ze by som mal takto skoncit

zufala123

Maoam ... som človek, koho by nezaujímalo vlastné šťastie?
Ďalšia vec od základnej školy, mi aj do prihlášky písali učitelia cieľavedomá.Aj môj priateľ mi povedal že si váži na mne že som cieľavedomá, že keď si niečo zaumienim dosiahnem to.Podľa toho čo píšem sa dá nesprávne posúdiť realita.Tá škola v BA.Nemala som zo začiatku na ňu šance, pripravovala som sa celý rok a prijali ma! To skôr teraz sa mi na škole nedarí,pretože z obchodnej akadémie mám menšie znalosti ako z gymnázia by som mala.A plus k tomu,keď som sa tu dostala priateľ začal nadávať na slovenské školy,zistila som aká je aj na tej mojej nespravodlivosť aké je to ťažké.Čiže som nespravila dobrý krok s rozhodnutím ísť do BA.teraz to už viem.

zufala123

Prišla som sa sem vlastne len vypísať,lebo doľahla na mňa depka.Nemohla som to držať v sebe.Ani ma nezaujímal názor na to,či môj priateľ robí dobre,lebo so školou nemá čo spraviť zle.Oťuká sa tam,nájde priateľov po niakom čase,lebo vraj prvý polrok je hrozný.
Skôr som sa len chcela vypísať čo cítim ja.Pre mňa to nieje dôvod na "búchanie šampanského",zostanem tu,priateľ mi odíde.Všetko sa pre mňa zmení.Písala som aký som introvert.Nie zase až taký,priateľov mám,ale nenapĺňa ma to,tak ako viacspoločenských ľudí,preto to možno budem znášať oveľa horšie,ako iné páry na diaľku.

maruska123

sweater ano, aspon co viem o kamoskach, co studovali v uk, tak skoro vsetko im platil stat (uk)...resp sa to riesi nejakou kvazi pozickou, nieco take, ze student to zacne splacat az ked dosiahne nejaky rocny objem mzdy..a tusim ked to nikdy nedosiahne tak to ani nikdy nemusi platit ci tak nejak

pre nas slovakov nepochopitelne :D u nas sa to nemoze stat ani nahodou

blondula

nechcem malovat certa na stenu,ale moze nastat aj situacia,ze sa po roku rozidete a tvoj priatel premrhal prilezitost !!! ja fungujem vo vztahu na dialku uz skoro pol roka.priatel bol po 3 mesiacoch na sviatky doma a teraz ani neviem kedy pride...mozno az niekedy na jar,ked sa stahovat k nemu budem...

Maoam

Podla mna sa vy dvaja k sebe vobec ale vobec nehodite, tvoj priatel je cielavedomy, velmi aktivny mlady clovek, ktory presne vie, co chce, od septembra, cize uz takmer polroka vkuse sa intenzivne venuje doucovaniu, aby urobil prijimacie skusky, o skole v zahranici ti hovori uz dlhe mesiace, takze o tom davno vies

o tom, ze studium v zahranici na zahranicnej uznavanej Uni je o niecom uplne inom, ako studium na ktorejkolvek VS na SVK ti uz dostatocne pisali ini ludia, uz vobec nehovoriac o tom, ze sa vdaka studiu perfektne a plynule nauci jazyk a väcsina zahranicnych vysokych skol a univerzit ma uplne iny system vzdelavania, velmi vela praxe (ovela ovela viac ako na SVK), moznost staze, praxe v dobrych firmach atd., cize je velmi pravdepodobne, ze tam aj ostane alebo pojde do ineho statu, kde mu skolu hned uznaju a bude zarabat uplne ine peniaze ako na SVK.

Ty pekne ostan na SVK a s tvojim pristupom bude lepsie, ked si najdes chlapca, ktory je podobny ako ty. Takych na Slovensku stale najdes vela.

Inak - teraz by si mala jedinecnu sancu dostat sa za hranice aj ty, lebo mas niekoho, kto by ta potiahol a sama by si nebola.
Mnohi zacinali sami, davno, pred mnohymi rokmi, ked nebola este EU a ked sa vsade slo na viza, ktore platili par mesiacov a stalo to velke prachy.

Nechapem ludi, ktori za tychto dnesnych podmienok a moznosti, ake dnesna mladez ma, najdu este vyhovorky ako fnukat........Nechapem to.

sweater

precuo vsetci nneodideme? niektori vycakavame na spravnu chvilu, niektori mame strach a niektori si povedania ze moze byt aj horisie a zostanu, niektorych drzi domov.. je vela dovodov. a BTW cital som ze za prilasku platis 10 libier a studium studentov z EU preplaca na niektorych univerzitach stat (UK, v tomto pripade)