Priateľ chce odísť do zahraničia

Príspevok v téme: Priateľ chce odísť do zahraničia
Zufala123

Mám 20 rokov a 1 a 1/2 ročný vzťah. Som prváčka na výške a môj priateľ je štvrták na strednej, čiže sa rozhoduje kam na výšku. Bohužiaľ už dlhšie plánuje zahraničie. Stále som si myslela, že to nemyslí úplne vážne. NIE dnes si dal 4 prihlášky. a to pekne ďaleko až do Škótska. Neviem sa z toho spamätať stále myslím na to, že odíde a nehá ma tu samú. Ako sa mám zachovať? mám ho v tom podporovať?Prehovárať by som ho asi nemala, lebo je to jeho život. Asi aj tak nič nepomôže.. Neuvedomuje si aké je to ísť do zahraničia úplne sám, nejde tam nik z jeho kamarátov.. Som strašne nahnevaná prečo práve on takto vymýšľa. Mohli sme byť na univerzitách v jednom meste. Mama mi na to hovorí že je to odo mňa sebecké že on si môže robiť čo chce. Ale prečo sme potom SPOLU? Keby som vedela, že idem do vzťahu ktorý nemá budúcnosť. Niesom za také vzťahy.Čo by ste robili vy? Pokračovali vo vzťahu na takú diaľku (2x za rok by sme sa videli) alebo to ukončili.
Poznámka: ešte ho neprijali! Nič nieje isté. Ale učí sa od začiatku septembra, čítala som všade, že tie príjimačky niesú ťažké, vraj je to len angličtina, takže, asi je to reálne, že sa dostane!!

xy:)

zufala, budme radi, ze mame co do ust????! ty zijes niekde v hladovej doline alebo co? prave taki ako ty by mali vytiahnut paty do zahranicia, aby sa im otvorili oci konecne.

lost

Zufala123

budme radi ze mame co do ust ?

ok fajn, tak mi kludne posli 90% vyplaty, ved tebe STACI 1 rohlik, do ust, no nie ?

sorry, ale je to BLBY pohlad na vec.. necudujem sa ze potom maju slovaci taky prah bolesti aky maju.. a politici s namju zametaju ako sa im v dany dne paci...

toto vacsinou pocujem od starsich ludi, ale ludia zabudaju na zaujimave veci a to napr:

www.youtube.com

ze zijeme v prisernej dobe a ludia na to, z dovolenim,

SERU

Zufala123

Ja s ním odísť nechcem.Chcem v živote dosiahnuť niečo viac ako odísť do zahraničia, pracovať tam bez vysokej školy.Počula som od viacerých, že Slovák je v zahraničí vždy Slovák.Mám krstného ktorý pracuje v zahraničí celý život, domov na Slovensko sa vracia raz za 3 mesiace.Má tu rodinu.No on je tam kvôli peniazom, na ktoré keď si človek navykne, ťažko sa ich je vzdať.A takýto život by som nechcela.Peniaze predsa niesú všetko.
A ďalšia vec, ten priateľov brat.Je tretiak na výške v Anglicku. A keď sem raz za čas príde, tak mi aj povedal, že chýba mu Slovensko, neopísateľne.No už chce dokázať a dokončiť tú školu.
Nepáčia sa mi také reči, keď sa niekto sťažuje ako tu na Slovensku je strašne zle.Buďme radi že máme čo do úst.

xy:)

ja si myslim, ze nad vami rozmyslal, ale zatial ti este nic nepovedal, pretoze nie je co, nie je oficialne prijaty. az to bude cierne na bielom, asi sa vyjadri.

Aisha5

To je jasne, ze nech ide do zahranicia studovat, ak ma taku moznost. Ja ani nemam pocit, ze by to dievca, co sem pise bola sebecka, ved ona mu to nezakazuje. Tu ide o to, ze on si pred nou suverenne planuje svoj zivot a ani sa nenamaha jej vysvetlit, ako to bude medzi nimi a s nou. Akokeby mu bola lahostajna. Ked si niekto povie, ze kaslat na lasku a ist za lepsim zivotom, tak by som sa ho rada spytala, ako by sa citil na jej mieste. Stracat cloveka, ktoreho mate radi, a ktory vam je oporou v zivote a navyse zrazu vam da pocit neistoty, akokeby mu na vas ani nezalezalo, no neviem, neviem... Sebecky je on, ze si nenajde aspon stipku charakteru sadnut si s nou a najst vychodisko, co s nimi dalej. CI to ukoncit, alebo pokracovat vo vztahu a ak ano, tak ako. A nie takto ju drzat bezohladne v neistote. Ved uricte aj to dievca chce vediet, co ma robit dalej.